Sightseeing i Berlin til fots

Det er i Mitte du finner de fleste og største severdighetene i Berlin. Med Alexander Platz som utgangspunkt, kan du ta unna severdighetene på veien og avrunde en innholdsrik dag i uformelle Kreutzberg.

Her er en liten guide til sightseeing i Berlin – til fots.

Å gå rundt i Berlin krever i første rekke gode sko, et kart og aller helst god stedsans. For byen er enorm, og det er så mye spennende, historisk og interessant å se. Da jeg nylig dro dit for første gang på lang tid, hadde jeg alt tidligere tatt unna de fleste av de større severdighetene på tidligere Belin-besøk. Så innimellom messebesøk på årets ITB (reiselivsmessen) valgte jegå se mest mulig på kortest mulig tid – gatelangs rundt i Kreutzberg  og utendørs sightsseing til fots i Mitte. Det ble et gjensyn med Der Reichstag, Brandenbuerger Tor og TV-tårnet. – og mye, mye mer.

Klikk her for å se fotos fra East Side Gallery Berlin

Reisetips til sightseeing i Berlin til fots

Ta banen til Alexansder Plats og passer TV-tårnet for å komme til Karl Liebnecht Strasse, og ta så til venstre ned denne brede avenyen. Her kommer du til å gå forbi Berliner Dom. Like etter ligger den lille øya med museene; Museums insel. Om du ikke har tid eller anledning til å stikke innom et av de mange museene, som Alte National Gallerie, Neues Museum eller Pergamon museum, er det likevel hyggelig å ta turen over de mindre broene og se de bakre bygningene der.

Følg dernest Unter den Linden rake veien til Brandenburger Tor og Platz des 18 Märtz. Gå gjennom portene, ta til høyre, og du er allerede ved Reichstag. Har du ikke vært der før, vil jeg anbefale deg å ta turen inn.

Om du vil ha enda mer kulturopplevelser og fortsatt ikke er sliten i beina, kan du nå følge Eber strasse og Stresemann videre nedover i retning Kreuzberg og du nærmer deg Jüdisches Museum; nok en sentral og sterk opplevelse her i Berlin.

God tur og god reiselykke!

Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

error: Content is protected !!