Sightseeing i Berlin til fots

Det er i Mitte du finner de fleste og største severdighetene i Berlin. Med Alexander Platz som utgangspunkt, kan du ta unna severdighetene på veien og avrunde en innholdsrik dag i uformelle Kreutzberg.

Her er en liten guide til sightseeing i Berlin – til fots.

Å gå rundt i Berlin krever i første rekke gode sko, et kart og aller helst god stedsans. For byen er enorm, og det er så mye spennende, historisk og interessant å se. Da jeg nylig dro dit for første gang på lang tid, hadde jeg alt tidligere tatt unna de fleste av de større severdighetene på tidligere Belin-besøk.

Så innimellom messebesøk på årets ITB (reiselivsmessen) valgte jeg å se mest mulig på kortest mulig tid – gatelangs rundt i Kreutzberg  og utendørs sightsseing til fots i Mitte. Det ble et gjensyn med Der Reichstag, Brandenbuerger Tor og TV-tårnet. – og mye, mye mer.

Reisetips til sightseeing i Berlin til fots

Ta banen til Alexansder Plats og passer TV-tårnet for å komme til Karl Liebnecht Strasse, og ta så til venstre ned denne brede avenyen. Her kommer du til å gå forbi Berliner Dom. Like etter ligger den lille øya med museene; Museums insel.

Om du ikke har tid eller anledning til å stikke innom et av de mange museene, som Alte National Gallerie, Neues Museum eller Pergamon museum, er det likevel hyggelig å ta turen over de mindre broene og se de bakre bygningene der.

Følg dernest Unter den Linden rake veien til Brandenburger Tor og Platz des 18 Märtz. Gå gjennom portene, ta til høyre, og du er allerede ved Reichstag. Har du ikke vært der før, vil jeg anbefale deg å ta turen inn.

Om du vil ha enda mer kulturopplevelser og fortsatt ikke er sliten i beina, kan du nå følge Eber strasse og Stresemann videre nedover i retning Kreuzberg og du nærmer deg Jüdisches Museum; nok en sentral og sterk opplevelse her i Berlin.

PS! Du selvsagt få med deg East Side Gallery. Det ligger ikke helt i nærheten, men hører med til steder å se i Berlin. Ta en sykkeltaxi, banen eller drosje bort til Friedrichshain.

East Side Gallery i Berlin ligger på østsiden av elven Spree, i bydelen Friedrichshain. Dette er den lengste gjenværende restene av muren som endelig falt i 9. november 1989. 

East Side Gallery er et 1316 meter langt utendørs galleri med malerier av 118 kunstnere fra 21 unlike land. Ved ulike innfallsvinkler har kunstnere slik kommentert de politiske hendelsene som fant sted i 1989 og 1990 i mer enn 100 kunststykker på østsiden av muren. Flere av bildene ble restaurert i 2009.

Eventuelt: Hva med å dra på guidet sykkeltur i Berlin? Sjekk dette tilbudet her*

God tur og god reiselykke!


PS! For flere reisetips, følg gjerne Instagram @reiselykke og på Facebook @reiselykke

Meld deg på mitt nyhetsbrev her 👇🏼


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

error: Content is protected !!