3 vilt forskjellige tips til lunsj i Berlin

Lunsj i Berlin: Das Edelweiss
Das Edelweiss i Görwitz park

Du kan selvsagt stoppe på hjørnet og kjøpe deg en currywürst for å oppleve typisk tysk matglede. Du kan oppsøke en klassisk kneipe som serverer ekte tysk bondekost. Mange  velger å legge shoppinglunsjen til det berømte kjøpesenteret KaDeWe. Alt dette er vel og bra. Eller du kan  sjekke ut en av disse tre vilt forskjellinge tips til lunsj i Berlin.

Elegant luksuslunsj i Mitte

Da vi tok for oss Mitte til fots, ble vi nokså raskt sultne. Selvsagt fordi det var langt på dag, etter flere timer på reisemesse. Allerede lenge før vi var ankommet Brandenburger Tor skrek magen etter en sen lunsj. Riktignok finnes det flere museumskaféer i området. Vi tok i stedet turen til Hotel de Rome i Behrenstrasse 37 og nøt en bedre, lang lunsj på Restaurant Parioli.

Uformell lunsj i Kreutzberg

Men dagen før, da vi vandret rundt i Kreutzberg, på jakten etter Lille-Istanbul og de lokales hang out-steder, oppsøkte vi nærmest motsatsen; Das Edelweiss i Görlitzer park. Her serveres type tysk husmannskost, sandwicher og salater i langt mer uformelle omgivelser.

Kulturlunsj på Literaturhaus Berlin ved Kurfürstendamm

Det er alltid like hyggelig å finne veien til Fasanenstrasse 23, hvor Litteraturhaus Berlin har holdt til siden 1986. Med vekselvise varm-gule og grønn-turkise vegger, brune lister, høyde under taket og store, malte portretter dominerer kaféen i denne gamle herskapsvillaen.

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

2 kommentarer

  • Literaturhaus er faktisk et av mine favorittsteder i Berlin. Om sommeren er det ekstra hyggelig der da du kan sitte ute i den koselige hagen! Pass på å ha plass til en kake – de er fantastiske!

    • Reiselykke sier:

      He, he – ja, kakedisken så virkelig fristende ut … 😉 Jeg har ennå ikke vært i Berlin om sommeren, men kan tenke meg det er fint i den hagen der da!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.