7 tropiske øyparadis for latmannsliv

7 tropiske øyparadis for latmannsliv

Når kulda setter inn og mørket drar seg til, skal jeg innrømme at varmere strøk med palmesus, langstrakte strender og slaraffenliv i en hengekøye frister …

Om du har planer om å legge ut på en reise til varmere strøk, finner du kanskje noen tips her. Eller – kanskje har du bare lyst å drømme deg litt bort, som meg, akkurat nå?

Her er tips til 7 tropiske øyparadis:

1.    Øyhopping i Mu Koh Chang, Thailand

øyhopping i Thailand
Idyll på Koh Wai

La meg introdusere deg til et alternativ til Phuket og Krabi: Like utenfor Trat og Koh Chang lengst sør-øst i Thailand, mot grensa til Kambodsja, ligger det en nasjonalpark og skjærgård med 52 øyer.

De idylliske øyene ved Thailands nest største øy, Koh Chang, er nærmest uoppdaget av Skandinavere i dag, men står ikke tilbake fra andre øyer jeg har opplevd tidligere.

→ Les mer om øyhopping i Mu Koh Chang her

→ Her finner du en guide til Koh Chang 

2. Skilpaddespotting og badeliv på La Digue, Seychellene

Anse Source d'Argent på La Digue, Seychellene
Anse Source d’Argent på La Digue, Seychellene

La Digue på Seychellene er kjent for sin bohemske atmosfære, bilfrie gater, små gjestehus og usedvanlig vakre strender.

De fleste som besøker La Digue tar seg en tur til de nærmest forhistoriske stainformasjonene ved stranden Anse Source d’Argent. Turen dit går via nasjonalparken og plantasjen L’Union Estate, der vi passerer de gigantiske skilpaddene av arten Aldabra. Stemningen på øya er avslappet, de aller fleste sykler i rolig tempo, og det er lagt vekt på økoturisme på øya.

→ Les mer om La Digue her 

→ Her finner du guide til øyhopping på Seychellene

3. Slaraffenliv i Hikkaduwa, Sri Lanka

Hikkaduwa

Dette er blant de mest populære strendene på Sri Lanka og en typisk turistdestinasjon. Hikkaduwa består av en flere kilometer lang finkornet sandstrand, med et livlig bysentrum, men også roligere strandliv litt lenger unna. Her finner vi koselige caféer, surfesjapper, snorkle- og dykkermuligheter, samt skilpadder i havet utenfor.

Her finner du alle tidligere artikler fra Sri Lanka

4. Yogatid på Bali, Indonesia

Hotell i Ubud, Bali

Ubud ligger i innlandet på Bali, et har hundre meter over havoverflaten. Selv om strendene frister, er det Ubud som lokker meg tilbake. Her er det mye å oppleve, både av natur, kultur og kaféliv. En yndet destinasjon for backpackere og yogaentusiaster, men det finnes også finnes noen flotte resorter med basseng og frodige hager som dette bildet over illustrerer.

→ Les mer om Bali her 

5. Koh Lipe Love, Thailand

Koh Lipe

Omkranset av krystallklart, smaragdgrønt hav, koraller og ypperlige snorklemuligheter, ligger Koh Lipe, ei øy lang sør i Andamanhavet, tett på Langkawi i Malaysia. Stemningen er laid back, det finnes flere trivelige steder å bo og spise langs de tre strendene. Midt på øya ligger gater med butikker og flere spisesteder.

Tips: Kombiner et besøk med en stopp på Langkawi. Det er fullt mulig å ta en dagstur, men Langkawi er en del større, så det kan være lurt å ha litt bedre tid enn som så. Husk å ta med pass når du drar mellom øyene!

6. Avslapning på Phu Quoc, Vietnam

Phu Couq er kanskje Vietnams største øy, men det skal være den minst turistifiserte av dem! Tett på Kambodsja, og en kort flytur unna Ho Chi Minh ligger denne tidligere militærøya, med flotte, langsstrakte strender, store grøntarealer og palmesus. Det er riktignok en stund siden jeg var der nå (2011), men det er definitivt et sted jeg gjerne drar tilbake!

Les også: 10 reiseminner og 15 reisetips fra Vietnam

7. Snorkletid på Tobago

trinidad og tobago, pigeon point
Ekte caribbean vibe på Tobago …

Tenk deg vaiende palmer, strender med sandfarget melis og turkis-blått hav så langt øyet kan se. Tenk deg rum punch, reggae og BBQ – servert på ei strand ved navn No Man’s Land. Alt dette fikk vi oppleve i løpet av en dag på Tobago.

Tobago er den idylliske, fortsatt relativt uberørte karibiske øya utenfor Venezuela, perfekt for rolig strandliv og vannaktiviteter som snorkling, dykking og suping (eller også kjent som ’standup paddleboarding’).

→ Les mer om Tobago her

→ Her finner du en reiseguide til Trinidad og Tobago


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!