Produkttekst: Osprey Ozone 75 Convertible

Produkttekst: Osprey Ozone 75 Convertible

Osprey Ozone 75 Convertible er som et Kinder-egg! Her får du tre ting på én gang: en trillekoffert som med et vipps blir en backpack, samt min favoritt, dagsekken som følger med på kjøpet.  

Ospray har nærmest et uendelig utvalg av sekker, både for backpackeren, for weekendturisten og toppturentusiasten – for å nevne noe. Så da jeg skulle velge meg en sekk fra dem å teste, var det jammen ikke enkelt.

Fra før av har jeg Osprey-sekken jeg reiste rundt i Sør-Øst Asia med i tre måneder, samt en Osprey Farpoint 40 jeg reiste med i Cinque Terre alene og på en to ukers rundreise i Kambodsja. Begge mine forrige sekker ble innkjøpt på Chillout i Oslo.

En sekk som dekker flere behov

Denne gang tenkte jeg at jeg kunne tenke meg å prøve en Osprey-versjon jeg kunne slippe å bære. Samtidig hadde jeg behov for en ny dagsekk, med plass til mac’en, kamerautstyr og kanskje et skift. Lykkelig ble jeg da jeg fant Osprey Ozone 75 Convertible – som altså tilbyr hele tre ting på én gang: en trillbar sekk, som med et enkelt grep blir klassisk backpackersekk – og som i tillegg har en solid og god dagsekk, med behagelig bærestykke.

Hiking Little Adam's Peak
Hiking Little Adam’s Peak Foto: Ingeborg Lindseth

Slik funker Osprey Ozone 75 Convertible i praksis

Hovedsekken har et hovedrom med to stropper, som er greie å bruke for å holde klærne bedre på plass. I hver side finnes to smale lommer til mindre saker, som sokker og undertøy, eventuelt andre løse gjenstander. I toppen finnes også et rom der du kan ha ting du trenger lett tilgjengelig.

Den mindre dagsekken er festet til hovedsekken foran med glidelås og hemper. Sekken festes godt på denne måten, og jeg sendte begge sekkene fra meg på rullebåndet som én bagasje.

Hjulene er solide og ganske store. Håndtaket er laget av et forlengbart ErgoGrip, formet som et T-håndtak, noe som gjør at sekken/bag’en ruller stabilt og enkelt.

Ospray Ozon Convertible dagsekk
Ved Greater World’s End, Horton Plains Foto: Elin Reitehaug

Slik gjennomførte jeg testen

Jeg valgte å kjøre testen under rundreisen på Sri Lanka tidligere denne måneden. Grunnen er at jeg visste vi kom til å være mye ut og inn av bil og hotellrom, samt at jeg ville ha behov for en dagsekk til turer og utflukter. Jeg tenkte også det kunne være greit å kunne bære bagasjen som sekk i eventuelt ulendt terreng,  men der tok jeg feil.

Ikke én eneste gang i løpet av reisen var det behov for å gjør om testsekken til en backpack. Hjulene er solide, håndtaket ditto – og da vi var på eksotisk safari camp i jungelen fikk jeg rett og slett bærehjelp. Ellers ville dette vært det eneste riktige: å åpne rommet bak på sekken og trekke ut bæreselene som følger med og bære sekken selv gjennom gjørma, som ikke ville vært noe særlig å trille sekken gjennom.

I tillegg har jeg brukt dagsekken på fottur i Serra de Tramuntana-fjellene på Mallorca, samt på skiturer og i jobbsammenheng hjemme i Norge.

Min vurdering av Osprey Ozone 75 Convertible

Som reisefølge fungerer trillesekken Osprey Ozone 75 Convertible helt ypperlig. At du kan bruke dagsekken til å utvide bagasjen med, er også et pluss. Den fungerer fint å sende sammen med hovedsekken, festet til med glidelås og hemper. Ikke minst: hjulene og håndtaket gjør det å være omreisende ryggsekkturist til en lek!

En kort topptur til tross: det hjelper å gå med en ryggsekk som sitter godt Foto: Ingeborg Lindseth

Selve utførelsen er av nokså mykt, men slitesterkt materiale. Den gjør sekken fleksibel, men vil ikke fungere så godt om du skal sende knuselige ting på flyet. Det er med andre ord ikke denne jeg kommer til å dra på vinreiser med.

Selv om det er den trillbare hovedsekken som selvsagt er det viktigste elementet for valg av sekk/bag, må jeg si at jeg falt spesielt for dagsekken. Sekken har gode bærestropper og sitter godt på ryggen og over skuldrene. Denne kommer jeg til å bruke mye, både på turer i fjellet og i jobbsammenheng. Dagsekken har egen lomme for PC/mac, samt flere mindre lommer, både til penner og eventuelle verdisaker, i tillegg til rom for drikkeflaske på siden. Dette er med andre ord en svært fleksibel sekk, som kan fylle mange behov.

Les mer her


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

error: Content is protected !!