Alpeferie i Zermatt

Den sveitsiske lille landsbyen Zermatt ligger i en snødekket dal, i skyggen av 38 fjelltopper som rager over 4000 meter over havet. Hit drar ski- og gourmetglade besøkende for en helt særegen tur i fjellet.

Noen velger seg riktignok Zermatt i sommerhalvåret. Da er det gjerne den vakre naturopplevelsen og gåturer i fjellet som lokker. Jeg har bare opplevd dette området om vinteren – men ryktene om de vakre blomstrende fjellsidene hørtes også forlokkende ut.

Zermatt ligger 1620 meter over havet, like under den verdensberømte dramatiske fjelltoppen Matterhorn. Her bor det vanligvis 5 700 mennesker, som i en kort periode av året invaderes av tre millioner besøkende i året.

Zermatt

Matopplevelser

Det finnes mer enn 100 restauranter i Zermatt, i selve den lille bygda, men også i løypene i fjellsidene. Det er med andre ord nok av tilbud på gode restauranter i den lille sveitsiske alpebyen. En av de klassiske rettene du vil finne flere steder, er selvsagt ostefondue.

Her finner vi også Michelin-restaurantene  Le Capri, som ligger på Hotel Mint Cervin Palace, og After Seven, som ligger på Hotel Backstage. Hele 33 hotell og 16 restauranter i Zermatt er listet i den eksklusive guiden.

Flere restauranttips: The Telegraph tipser om gode restauranter i denne artikkelen.

Overnatting

Det er litt av hvert å velge mellom når det kommer til overnatting i Zermatt. Eksklusivt og luksuriøst? Intimt og koselig? Vi gikk for det siste, da vi valgte oss det familiedrevne hotellet Matterhorn Lodge.

Du kan finne flere tips til overnatting i Zermatt i denne artikkelen.

Zermatt

Reisen til Zermatt

  • Fly til Geneve eller Zürich
  • Tog til Zermatt via Visp. Her går du av for togbytte til Zermatt. Vi bestilte på Swiss Railways.
  • Fra togstasjonen kan du kjøre med beltebil frem til hotellet. Disse vil du finne utenfor togstasjonen. Ellers er det beina som gjelder her i den ellers bilfrie lille byen.

Selve togturen er en flott opplevelse, på svingete togskinner oppover mot 1620 meters høyde. Tips: ha kameraet klart!

Løypetips:

Ta gondolheisen til Klein Matterhorn. Denne tar deg hele veien opp til 3883 moh. Her fra kan du velge: skikjøring på sveitsisk – eller italiensk side?

Flere praktiske tips til Zermatt

 Zermatt

Meld deg på månedens nyhetsbrev for flere reisetips – rett i innboksen!

 

 

Har du tips til gode restauranter i Zermatt? Del gjerne!

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
error: Content is protected !!