Alpeferie i Zermatt

Alpeferie i Zermatt

Den sveitsiske lille landsbyen Zermatt ligger i en snødekket dal, i skyggen av 38 fjelltopper som rager over 4000 meter over havet. Hit drar ski- og gourmetglade besøkende for en helt særegen tur i fjellet.

Noen velger seg riktignok Zermatt i sommerhalvåret. Da er det gjerne den vakre naturopplevelsen og gåturer i fjellet som lokker. Jeg har bare opplevd dette området om vinteren – men ryktene om de vakre blomstrende fjellsidene hørtes også forlokkende ut.

Zermatt ligger 1620 meter over havet, like under den verdensberømte dramatiske fjelltoppen Matterhorn. Her bor det vanligvis 5 700 mennesker, som i en kort periode av året invaderes av tre millioner besøkende i året.

Zermatt

Matopplevelser

Det finnes mer enn 100 restauranter i Zermatt, i selve den lille bygda, men også i løypene i fjellsidene. Det er med andre ord nok av tilbud på gode restauranter i den lille sveitsiske alpebyen. En av de klassiske rettene du vil finne flere steder, er selvsagt ostefondue.

Her finner vi også Michelin-restaurantene  Le Capri, som ligger på Hotel Mint Cervin Palace, og After Seven, som ligger på Hotel Backstage. Hele 33 hotell og 16 restauranter i Zermatt er listet i den eksklusive guiden.

Flere restauranttips: The Telegraph tipser om gode restauranter i denne artikkelen.

Overnatting

Det er litt av hvert å velge mellom når det kommer til overnatting i Zermatt. Eksklusivt og luksuriøst? Intimt og koselig? Vi gikk for det siste, da vi valgte oss det familiedrevne hotellet Matterhorn Lodge.

Du kan finne flere tips til overnatting i Zermatt i denne artikkelen.

Zermatt

Reisen til Zermatt

  • Fly til Geneve eller Zürich
  • Tog til Zermatt via Visp. Her går du av for togbytte til Zermatt. Vi bestilte på Swiss Railways.
  • Fra togstasjonen kan du kjøre med beltebil frem til hotellet. Disse vil du finne utenfor togstasjonen. Ellers er det beina som gjelder her i den ellers bilfrie lille byen.

Selve togturen er en flott opplevelse, på svingete togskinner oppover mot 1620 meters høyde. Tips: ha kameraet klart!

Løypetips:

Ta gondolheisen til Klein Matterhorn. Denne tar deg hele veien opp til 3883 moh. Her fra kan du velge: skikjøring på sveitsisk – eller italiensk side?

Flere praktiske tips til Zermatt

 Zermatt

 


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
error: Content is protected !!