12 ting å gjøre i Hamburg

Hamburg er langt mer enn industrihavn, Reeperbahn og det berømte dårlige været.  For den som tar turen hit, finnes det litt av å gjøre. Spesielt for musikkinteresserte. 

Med kun 1,5 times flytur unna Oslo og det helt nye musikkhuset Elbphilharmonien som byens nye hovedattraksjon, er det på tide med litt tips til hva du kan se og gjøre i musikkbyen Hamburg.

-> Les også: Musikkbyen Hamburgs nye landemerke

Her er tips til

12 ting å gjøre i Hamburg

1. Besøke Unesco-vernede Speicherstadt

Det gamle lagerhallområdet Speicherstadt ble ferdigstilt i 1888 og fikk Unesco-status i 2015. Bygningene brukes fortsatt til lagring, blant annet av tepper, men også til kontor og gallerier. Thorsten Gödtel tilbyr guidede turer (Tlf. +49 (0) 15158557532)

Speicherstadt Hamburg

2. Spise søndagsbrunsj på Fiskemarkedet

Søndag morgen møtes natterangler og morgenfugler til søndagsbrunsj med partyvibe i den gamle fiskeauksjonshallen. Åpningstider: søndager 5:30 – 12:00 (sommer) og 6:00 – 12:00 (vinter). Pris: 19,50 for voksne, 10 for barn

Søndagsbrunsj på Fiskemarkedet i Hamburg

3. Se byen og havna i 360 graders fra Elbphilharmonie Plaza

Hamburgs nyeste plaza ligger i Elbphilharmonie, på 37 moh. Her får du 360 graders utsyn over byen og havna. Pris: € 2  Billetter bookes her 

Elbphilharmonie Plaza

4. Se Elbphilharmonie fra toppen av St. Michaele

Dra i toppen av St. Michaele og se byen, havna og Elbphilharmonie og dens plassering i byen fra høyden. Jeg tok turen og fikk flott utsikt over store deler av byen. Pris: € 4 med CityCard.

Utsikt over Hamburg

5. Bli med på guidet Beatles-tur i St. Pauli

Stephanie Hempel startet med guidede turer i St. Pauli for 12 år siden. Turene varer i 2,5 timer og tar deg med rundt i Beatles’ Hamburg, mens hun synger og spiller underveis. Pris: € 28

Hamburg: Stephanie Hempels Beatles Tour

6. Dra på klassisk konsert i en bunkers fra 2. verdenskrig

I en gammel bunker fra 2. verdenskrig ligger i dag Media Bunker, hvor blant annet Ensemble Resonanz holder til. St. Pauli. Anbefales! Det er noe helt unikt med å oppleve en intimkonsert med string-orkesteret her.

St. Pauli bunker Hamburg
St. Pauli bunker

annonse

 

7. Utforske Hafencity til fots

Hafencity er Hamburgs svar på Akerbrygge og Tjuvholmen i Oslo. Byen er bygget ut i havna, og ikke til å unngå om du skal en tur til Elbphilharmonie, for eksempel.

Elbphilharmonie

8. Shoppe i Schantzen Viertel

Spesielt la jeg merke til noen sjarmerende og unike designbutikker i  Marktstrasse og Glashüttenstrasse. Gå litt rundt i gatene der og ta turen til Flugschanzen om du liker loppemarkeder.

Schantzen Viertel Hamburg

9. Bo på 25h Hafencity

Uformelt og kult, med en hjemmekoselig atmofære. På 25h bor du ikke på et rom, men i en kahytt. Her kan du også låne regnfrakk på sure dager og blende inn med lokalbefolkningen.

Restauranten Heimat er populær. Prøv gjerne hamburgeren – man må jo neste ha en hamburger i Hamburg! 😉

25h HafenCity Hamburg

10. Ølsmaking på minibryggeri

Braugasthaus Altes Mädschen kan du smake spise lunsj og smake øl i hyggelig atmosfære. Vi spiste «pulled pork» og delte noen småretter satt sammen for anledningen. Ligger nært Schantzen Viertel.

Ølsmaking på Braugasthaus Altes Mädschen Hamburg

11. Se byen med båt fra havna

Lær mer om byen, historien og arkitekturen ved å dra på båtur rundt i byen. Det finnes flere selskaper, og prisen for en standard tur ligger på € 15. Vi ble guidet av Tomas Kaiser (info@tomaskaiser.de)

Elbphilharmonie: Musikkbyen Hamburgs nye landemerke

12. Middag på Freudenhaus St. Pauli

Freudenhaus St. Pauli er en institusjon i Hamburg og fortsatt ikke turistifisert, da det ligger utenfor selve Reeperbahn. Med røde vegger, brunt treinteriør og lysekroner, samt vovede malerier, som et slags ironisk hint til fortidens bordellhus.

affiliate-reklame for booking.com

Overnatting i Hamburg

Vi testet to ulike hotell:

25h HafenCity

25h HafenCity er som å komme hjem, men til et unikt og kult designet rom som spiller på havneområder. Koselig og uformell  restaurant og resepsjonsområde med liten interiørbutikk.

Les mer her

25h HafenCity

Westin Hamburg

Westin Hamburg er et fem-stjerners hotell som ligger i det nye flaggskipet, Elbphilharmonie. Hotellet har utsikt mot havnen og byen, samt bar og restaurant.

Les mer her

Westin Hamburg


Reise til Hamburg:

Med fly, tog eller bil fra Norge:

SAS flyr direkte fra Oslo Gardermoen. Taxi fra flyplass tar ca. 20 minutter

Med tog fra Oslo via Gøteborg og København, fra Narvik via Stockholm og København eller fra Trondheim via Storlien, Stockholm og København.

Les mer om hvordan reise ut i Europa med tog
→ Tips: Vil du bli guidet rundt i Hamburg av en lokal? Sjekk ut Hihi Guides!

affiliate-annonse

annonse

 

Reiselykke var invitert til Hamburg av byens offisielle turistkontor og Elbphilharmonie i forbindelse med før-visningen av Elbpilharmonie

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!