12 ting å gjøre i Hamburg

12 ting å gjøre i Hamburg

Hamburg er langt mer enn industrihavn, Reeperbahn og det berømte dårlige været.  For den som tar turen hit, finnes det litt av å gjøre. Spesielt for musikkinteresserte. 

Med kun 1,5 times flytur unna Oslo og det helt nye musikkhuset Elbphilharmonien som byens nye hovedattraksjon, er det på tide med litt tips til hva du kan se og gjøre i musikkbyen Hamburg.

-> Les også: Musikkbyen Hamburgs nye landemerke

Her er tips til

12 ting å gjøre i Hamburg

1. Besøke Unesco-vernede Speicherstadt

Det gamle lagerhallområdet Speicherstadt ble ferdigstilt i 1888 og fikk Unesco-status i 2015. Bygningene brukes fortsatt til lagring, blant annet av tepper, men også til kontor og gallerier. 

Det er flere muligheter for å dra på guidet tur i det historiske området av Hamburg. Denne guidede turen er på to timer*

Speicherstadt Hamburg

2. Spise søndagsbrunsj på Fiskemarkedet

Søndag morgen møtes natterangler og morgenfugler til søndagsbrunsj med partyvibe i den gamle fiskeauksjonshallen. Åpningstider: søndager 5:30 – 12:00 (sommer) og 6:00 – 12:00 (vinter). Pris: 19,50 for voksne, 10 for barn

Søndagsbrunsj på Fiskemarkedet i Hamburg

3. Se byen og havna i 360 graders fra Elbphilharmonie Plaza

Hamburgs nyeste plaza ligger i Elbphilharmonie, på 37 moh. Her får du 360 graders utsyn over byen og havna. Pris: € 2  Billetter bookes her 

Elbphilharmonie Plaza

4. Se Elbphilharmonie fra toppen av St. Michaele

Dra i toppen av St. Michaele og se byen, havna og Elbphilharmonie og dens plassering i byen fra høyden. Jeg tok turen og fikk flott utsikt over store deler av byen. Pris: € 4 med CityCard. (priser kan endres over tid)

Alternativt: Hva med å dra på en én times lang guidet tur i Elbphilharmonie? Sjekk dette tilbudet her*

Utsikt over Hamburg

5. Bli med på guidet Beatles-tur i St. Pauli

Stephanie Hempel startet med guidede turer i St. Pauli for 12 år siden. Turene varer i 2,5 timer og tar deg med rundt i Beatles’ Hamburg, mens hun synger og spiller underveis. Pris: € 28* (pris og tilbud kan ha endret seg siden da).

Alternativt: Sjekk denne guidede turen i Beatles’ fotspor*

Hamburg: Stephanie Hempels Beatles Tour

6. Dra på klassisk konsert i en bunkers fra 2. verdenskrig

I en gammel bunker fra 2. verdenskrig ligger i dag Media Bunker, hvor blant annet Ensemble Resonanz holder til. St. Pauli. Anbefales! Det er noe helt unikt med å oppleve en intimkonsert med string-orkesteret her.

St. Pauli bunker Hamburg
St. Pauli bunker

7. Utforske Hafencity til fots

Hafencity er Hamburgs svar på Akerbrygge og Tjuvholmen i Oslo. Byen er bygget ut i havna, og ikke til å unngå om du skal en tur til Elbphilharmonie, for eksempel.

Elbphilharmonie

8. Shoppe i Schantzen Viertel

Spesielt la jeg merke til noen sjarmerende og unike designbutikker i  Marktstrasse og Glashüttenstrasse. Gå litt rundt i gatene der og ta turen til Flugschanzen om du liker loppemarkeder.

Schantzen Viertel Hamburg

9. Bo på 25h Hafencity

Uformelt og kult, med en hjemmekoselig atmofære. På 25h bor du ikke på et rom, men i en kahytt. Her kan du også låne regnfrakk på sure dager og blende inn med lokalbefolkningen.

Restauranten Heimat er populær. Prøv gjerne hamburgeren – man må jo neste ha en hamburger i Hamburg! 😉

25h HafenCity Hamburg

10. Ølsmaking på minibryggeri

Braugasthaus Altes Mädschen kan du smake spise lunsj og smake øl i hyggelig atmosfære. Vi spiste «pulled pork» og delte noen småretter satt sammen for anledningen. Ligger nært Schantzen Viertel.

Tips: Du kan dra på en tre timer lang guidet beer walk i St. Pauli. Sjekk dette tilbudet her*

Ølsmaking på Braugasthaus Altes Mädschen Hamburg

11. Se byen med båt fra havna

Lær mer om byen, historien og arkitekturen ved å dra på båtur rundt i byen. Det finnes flere selskaper. Vi ble guidet av Tomas Kaiser (info@tomaskaiser.de)

Sjekk eventuelt denne 1,5 timer lange båtturen, tilgjengelig via GetYourGuide*

Elbphilharmonie: Musikkbyen Hamburgs nye landemerke

12. Middag på Freudenhaus St. Pauli

Freudenhaus St. Pauli er en institusjon i Hamburg og fortsatt ikke turistifisert, da det ligger utenfor selve Reeperbahn. Med røde vegger, brunt treinteriør og lysekroner, samt vovede malerier, som et slags ironisk hint til fortidens bordellhus.

Overnatting i Hamburg

25h HafenCity er som å komme hjem, men til et unikt og kult designet rom som spiller på havneområder. Koselig og uformell  restaurant og resepsjonsområde med liten interiørbutikk. Hotellet er på bærekraftnivå 1 hos booking.com og får 8,3 i score av tidligere gjester. Sjekk pris og booking her*

Westin Hamburg er et fem-stjerners hotell som ligger i det nye flaggskipet, Elbphilharmonie. Hotellet har utsikt mot havnen og byen, samt bar og restaurant. Hotellet er på bærekraftnivå 2 hos booking.com og får 8,7 i score av tidligere gjester. Sjekk pris og booking her*

Reise til Hamburg:

Med fly, tog eller bil fra Norge:

SAS flyr direkte fra Oslo Gardermoen. Taxi fra flyplass tar ca. 20 minutter

Med tog fra Oslo via Gøteborg og København, fra Narvik via Stockholm og København eller fra Trondheim via Storlien, Stockholm og København.

Les mer om hvordan reise ut i Europa med tog

Reiselykke var invitert til Hamburg av byens offisielle turistkontor og Elbphilharmonie i forbindelse med førvisningen av Elbpilharmonie


PS! For flere reisetips, følg gjerne Instagram @reiselykke og på Facebook @reiselykke

Meld deg på mitt nyhetsbrev her 👇🏼


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!