48 timer i Beijing

Beijing er Kinas politiske og historiske sentrum, med 20 millioner innbyggere og en rekke historiske severdigheter, hvorav flere er å finne på Unescos verdensarvliste. Men hva i all verden skal du velge ut om du kun har to døgn å avse i Kinas hovedstad? 

Tekst og foto: Ingun S. Harloff

Beijing fremstår som ekstremt moderne og veldig tradisjonelt på samme tid. Med over 20 millioner innbyggere og hvem vet hvor mange biler, sliter byen med luftforurensing og trafikk-korker.

Jeg besøkte Beijing i desember, etter en lengre jobbreise i Kina. Etter noen travle jobbdager, hadde jeg 48 timer til å utforske Beijing.

Les også: 5 tips til Hainan, Kinas Hawaii
Ingun S. Harloff i Beijing

Dette er mitt forslag til

48 timer i Beijing

Dag 1: Den kinesiske mur, Silkemarkedet og karaoke

Beijing

Den kinesiske mur ved Mutianyu

Den Kinesiske mur strekker seg mellom øst og vest, i grensen mot nord. Den ble bygget for å beskytte det kinesiske riket mot nomadebefolkningen i nordområdene, som ved jevne mellomrom prøvde å beseire Kina.

For meg var det å besøke den Kinesiske mur et absolutt must under min første tur til Kina. Jeg valgte den lettest tilgjengelige måten å besøke muren. Ved Mutianyu, ca. 1, 5 timers kjøring i lite trafikk fra bykjernen av Beijing. Her var det godt tilrettelagt for turister som vil se muren når man har begrenset med tid, samtidig som denne delen av muren er bland de best restaurerte og med mange vakttårn.

Nyttig å vite:

  • Jeg kjøpte billett til en shuttlebuss, taubane og inngang til muren hos Mutianyu turistinformasjon. Pris: 45 yuan.
  • I området rundt turistinformasjonen var det både toaletter, restauranter og salgsboder.
  • Shuttlebussen opp til taubanen tok ca. 10 minutter, mens taubanen tok meg helt opp til muren.

Silkemarkedet

Vel tilbake i Beijing, ble det tid for litt shopping på Silk Street Market. Her er det fire etasjer med innendørs marked hvor du får kjøpt både tradisjonelle kinesiske varer og kopier av vestlige produkter.

Det er meningen at du skal prute på alt som selges her; Iphone-deksler, kopier av Canada Goose-jakker, perlesmykker og te.

Selgerne er ganske pågående, og du finner butikker med navn som ”Billigare enn Ullared”.  Ikke veldig sjarmerende men likevel en fasinerende å oppleve.

Karaoke

Etter en god middag er det tid for karaoke hos Yibeisha. Dette er et sted som minner litt om et hotell, hvor vi kunne får vår egen ”stue” med karaokemaskin, skjermer og mikrofon. Drikke og snacks ble servert hyppig. Vi fikk nesten følelsen av å sitte hjemme i noens kjellerstue, noe som gjorde at vi, ublygt, sang oss hese på gamle svisker fra Whitney Houston og Oasis. Veldig gøy!

Dag 2: Himmelens tempel, Den forbudte by, Hutong og kinesisk taco

Himmelens tempel regnes å være det vakreste bygget i tradisjonell kinesisk arkitektur. Hovedbygget er rundt, bygget av tre og skal være utformet som et bindeledd mellom himmel og jord for å sikre gode avlinger i det store landet.

Tempelet er omringet av en stor park som heter Tiantan-parken. Like spennende som arkitekturen, er det å observere alle menneskene som bruker parken til gymnastikk, dans, sang og lek.

Den forbudte by

Her bodde kinas keisere i flere hundre år. I dag er hele det store området et museum, med praktfulle bygninger. Det tar lett to til tre timer å gå gjennom byen. Start i sør, ved Den himmelske freds port, gå nordover gjennom flotte porter, templer og palasser.

Beijing
Her er vi like ved Den forbudte by

Hutong

Ikke så langt fra Den Forbudte by, ligger Beijings Hutonger. Hutong er betegnelse på den opprinnelige bebyggelsen i Beijing, med lave hus og smale gater.

Kinesisk taco

Som en hyggelig avslutning på en hektisk sightseeingrunde i Beijing, valgte vi å runde av med et bedre måltid på Da Wan Ju i 甲37 Dong’anmen St, WangFuJing.

I Beijing er det å spise peking and en typisk lokal matopplevelse. Andekjøttet severes da oppskjært i tynne stykker, og skinnet serveres separat. Som tilbehør serveres tynne lefser, opphakkede grønnsaker og diverse sauser. Kjøttet dyppes i saus, legges i lefse med grønnsaker og spises som man spiser taco.

Anbefalt tilbehør: Tsingtao (be om å få kald øl, for det er ingen selvfølge).

Peking and i Beijing

Reisetips til Kina og Beijing

  • Ha med toalettpapir i veska. Det er bra med offentlige toaletter mange steder, men ikke mye toalettpapir.
  • Cash is King: Kineserne er veldig moderne, og har mange digitale betalingsløsninger. Men Visa og Mastercard er ukjent for mange kinesere.
  • Lagre enkelte ord på Google Translate, så du har dem også offline. F.eks. ”Hvor mye?”, ”Kvittering”, ”Toalett” m.m. Da kan du vise skjermen når språket ikke strekker til. Jeg opplevde dette som veldig nyttig hjelpemiddel.
  • Last gjerne ned VPN på mobilen før du reiser til Kina, så kan du benytte Google, Facebook, Snapchat o.l. på reisen

Korte fakta om Beijing

  • Hovedstad i Kina
  • Har rundt 20 millioner innbyggere

Om artikkelforfatteren

Ingun Solberg Harloff jobber i reiselivet og har bakgrunn fra bank og som grafisk designer. Følg henne på jobb, i hverdag og på reise på Instagram @ingunharloff. Ingun er også søster til Mette fra Reiselykke


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Gjesteskribent

Gjesteskribenter og bidragsytere deler reiseopplevelser og reisetips fra der de bor, steder de har besøkt personlig eller reiser de har foretatt på oppdrag for Reiselykke.

error: Content is protected !!