The Ned – Londons nye storstue

Midt i City, finansdistriktet i London, er det kommet et nytt hotell. Hotellet har fått navnet heter The Ned og ligger i et verneverdig, historisk bygg med interiør sterkt preget av 1920-tallet. 

I et tidligere banklokale, pub og kirke, er The Ned hotellet som kan bidra til å skape mer liv i City – finansdistriktet i London der 350 000 mennesker kommer for å gå på arbeid hver dag, men kun 5 000 bor.

Bygget The Ned

Bygget er verneverdig og hele prosessen med å skape det 252 rom store hotellet har tatt i alt seks år. 20-tallsstilen er intakt og frister medlemmer og hotellgjester til å tilbringe langt mer av tiden man har her, på bekostning av Londons gater og øvrig fristende tilbud.

Verneverdig inngangsparti

Foajeen med flere av restaurantene befinner seg i det tidligere inngangspartiet til banken, der service-skranken i dag fungerer som en sirkelformet scene for daglige live-jazz opptredener. De gamle, mørke skrankene er i dag veggskiller i det ellers åpne rommet. Her finner vi blant annet den italienske Cecconi’s, asiatiske Kaia og amerikaske Zobler’s.

Takterrasse, spa og velvære

Takterrassen med utsikt mot bygninger som The Lipstick og St. Paul’s Cathedral har basseng, restaurant og bar, og er forbeholdt medlemmer og hotellets gjester

I en av kjelleretasjene finner vi et lekkert og 20 meter langt svømmebasseng, spa-avdeling, frisør og en større trimavdeling med boksering, yoga-undervisning med mer.

The Ned, London

Velvet bar

Men det aller stiligste er hotellets bar, The Vault, også denne forbeholdt medlemmer og hotellets gjester. Baren befinner seg bak den solide døren inn til velvet, der bankboksene er selve veggdekoren. En stor utstoppet svane er dekor, og flatene man før trakk ut for å plassere bankboksen på midlertidig mens man hentet ut eller la igjen verdiene sine i boksen, fungere i dag som avlastningsbord for drinker. Her er fotoforbud, da hotellet ønsker å bevare mystikken ved bar-opplevelsen. Og det funker!

Rommene

Rommene er mørke, med tunge gardiner, gode senger, solide, tykke håndklær og alt du trenger for et godt opphold. Her er utvalget av produkter rause: store flasker av Cowshed er til fri bruk under oppholdet.

The City

Beliggenheten er gjerne ikke førstevalget i London. Men det ligger en undergrunn like over gaten (Bank), og det er gangavstand til attraksjoner som St. Paul’s Cathedral, The British Museum og Twining’s museum. Hotellet ligger også en spasertur unna Shoreditch, et hipt og trendy område i London som du finner mer info om her.

Flere London-tips

→ Se flere hotelltips i London her

Favorittrestauranter i London

London for livsnytere


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!