6 grunner for å reise til Sri Lanka

Frodige, vakre Sri Lanka er oppdaget av stadig flere nordmenn – og mange vil tilbake. Det er ikke uten grunn. Her er seks gode grunner til å reise til Sri Lanka. 

Øya, som er på størrelse med Irland, ligger sør for India, nært Maldivene og har innflytelse fra flere hold: nord-indere kom til veddanenes (urinnvånerne) land ca. år 500 f. Kr. Senere ble Sri Lanka kolonisert av både Nederland, Portugal og Storbritannia. Sporene finner vi fortsatt, flere steder. Men Sri Lankas identitet er likevel helt unik.

*Denne nettsiden inneholder affiliate lenker, der Reiselykke mottar en liten kommisjon fra kjøp uten ekstra kostnad for deg. Inntektene bidrar til å dekke kostnadene ved å drifte denne nettsiden, som er fylt med gratis reisetips og nyttig informasjon for lesere som deg.

Her er seks grunner til å reise til Sri Lanka:

Menneskene

Smilende og vennlige, nysgjerrige og interesserte.  Jeg som besøkende føler meg velkommen. Engelsk er godt utbredt, så det er lett å komme i dialog og bli kjent. Men regn med å bli stilt spørsmål om alt mulig 🙂

Menneskene - en av mange gode grunner til å reise til Sri Lanka

Dyrene

Med i alt 12 nasjonalparker, 52 naturreservat og flere muligheter for safari-opplevelser, er dette et spennende land å oppdage for store og små. Men man faktisk ikke reise på safari for å oppleve dyrelivet: det er overalt – langs veien eller i noens hage, for eksempel. Jeg ville nå likevel lagt inn en safari-opplevelse eller to. Er du heldig, får du da sett  en leopard, for eksempel.

Dyrene - en av mange gode grunner å reise til Sri Lanka. Her en leopard

Landskapet

Kupert og variert, med rikelig med fjelltopper og dype daler. Svingete veier fører mellom småbyer, tettsteder og fra teplantasje til teplantasje. Beregn god tid på å reise rundt – du må titt og ofte ut og ta et bilde eller ti.

Ingeborg Lindseth fotograferer

Strendene

Sri Lanka har i alt 1600 km strandlinje og er særlig populært for surfere og dykkere. Like utenfor flere strandområder venter korallrev, havskilpadder og blåhval. Her finner du livlige strandsteder og rolige, folketomme strandperler. Men – det kan være ganske mye bølger langs strendene på Sri Lanka.

Hikkaduwa

Tekulturen

I det sentrale høylandet er det bølgende landskapet dekket med grønne te-planter. En reise i dette landskapet byr på innsikt i hverdagslivet til teplukkere, men også naturopplevelser som vakre fossefall, tropiske skogsområder og muligheter for turer i fjellet og å besøke en teplantasje eller flere.

telandskap sri lanka

Maten

Herlig, smaksrik mat, med rikelig av grønnsaker, ris og kokos. Det er mye fersk fisk og sjømat å få. Men det jeg savner mest, er smaken av en ekte srilankisk curry!

sri lankan curry - en av flere gode grunner til å reise til Sri Lanka
Her finner du alle artikler jeg har skrevet om Sri Lanka tidligere 

reklame

Hotelltips til Sri Lanka

Sri Lanka har et bredt spekter av overnattingsmuligheter, med alt fra enkle rom til luksushotell. I hovedstaden finner du godt utvalg av hotell med høy standard, både internasjonale kjeder og lokaleide boutique hotell. Det er også mange mindre pensjonater og øko-resorter å velge mellom rundt omkring på øya.

Disse tipsene inneholder en blanding av mine personlige favoritter og andre hotell som har fått høy score på booking.com. Her har jeg plukket ut noen områder som er relevante å besøke på Sri Lanka.

Hotelltips for Hikkaduwa

Det populære strandområdet Hikkaduwa har et livlig sentrum og godt utvalg i restauranter. Her kan du bo stille og rolig eller sentrumsnært.

At Ease Beach Hotel basseng

At Ease Beach Hotel

Et ti-roms lite strandhotell med tre stjerner eid av norske Merete Lund og mannen Dinesh. Hotellet er nyere og enkelt innredet, med adgang til basseng og strandområde. Ligger ved en rolig del av stranden. Personlig testet!

Les mer her

Andre hotell i Hikkaduwa verdt å sjekke ut

Villa Ronnaduwa

Her kan du bo i en kolonistilvilla med adgang til basseng og hage. Skårer høyt på beliggenhet og god kaffe.

Les mer her

Riff Hikkaduwa

Ligger 1 minutt fra stranden, med blant annet basseng og spa. Scorer høyt på beliggenhet og god kaffe.

Les mer her

The Sandals by Edward’s Collection

Ligger 6 minutters gange fra stranden, har hage med sjøutsikt. Scorer høyt på beliggenhet og god kaffe.

Les mer her

Villa Saffron Hikkaduwa

Et 5-stjerners ferieanlegg beliggende 1 minutt fra stranden. Skårer høyt på beliggenhet, gode senger og kaffe.

Les mer her


Hotelltips for Colombo

I Colombo er det storbystemning, med mer trafikk og gode shoppingmuligheter. Her er det også et godt utvalg av overnattingsmuligheter av høy standard.

Galle Face Hotel

Galle Face Hotel

Kolonistilhotell med historisk svung. Ligger like ved havet og Galle Face, har flere restauranter, basseng og spa. Personlig testet!

Les mer her

Paradise Road Tintangel

Et stille og rolig beliggende boutique hotel med god restaurant. Scorer høyt på god mat (personlig testet!), beliggenhet og kaffe.

Les mer her


Hotelltips for Sigirya

Området Sigiriya er frodig og spennende og fylt med kulturarv. Herfra kan du ta turen til UNESCO stedene Sigiriya Rock, Dambulla Caves, Polonnaruwa og Anuradhapura.

Aliya Resort & Spa

Lekkert hotell omgitt av frodig, tropisk vegetasjon, like overfor Sigiriya Rock. Her er et større svømmebasseng, flere spisesteder og spa. Personlig testet!

Les mer her

Flere hotelltips til Sigiriya

Sigiriya

Hotelltips for Galle

UNESCO-byen Galle er utrolig koselig, har mange hyggelige overnattingssteder og gallerier, gode spisesteder og shoppingmuligheter.

Gateliv i Galle

Fortaleza

Her er det noen få rom, lekkert innredet, i et hus med koselig uteservering i en bakgård. Rommene har klimaanlegg og himmelseng med myggnetting. Passer fint for en natts overnatting og skårer høyt på beliggenhet og gode senger. Personlig besøkt! 

Les mer her

Andre hotell verdt å sjekke ut i Galle

Jetwing Lighthouse

Et kolonistilhotell med høy standard, to km fra Galle sentrum. Scorer høyt på beliggenhet og gode senger.

Sample Content

Fort Square Boutique Villa

Et mindre hotell beliggende i gamlebyen. Scorer høyt på beliggenhet og gode senger

Sample Content

The Heritage Galle Fort

Ligger sentralt i gamlebyen og scorer høyt på beliggenhet og god kaffe

Les mer her

The Galle Fort Hotel

Sentralt beliggende i gamlebyen, med terrasse og basseng. Personlig besøkt!

Les mer her


Hotelltips for Ella

Ella er en hub, et treffpunkt, et sted for backpackere å samles. Her er det uformelle og gode spisesteder, mange turmuligheter og flere pensjonat og gjestehus. Her er de to hotellene jeg selv har testet.

98 Acres Resort Ella Sri Lanka

98 Acres resort

Et økohotell med spa og basseng i høyden over Ella, blant teplantasjer og der vi har flott utsikt. Personlig testet!

Les mer her

Onrock

Et enkelt lite hotell, rent og pent, med utsikt over dalen under Ella. Ingen luksus, men rimelig priset. Personlig testet!

Les mer her


Hotelltips for Negombo

Negombo ligger en halvtimes tid fra flyplassen i Colombo og er derfor et godt utgangspunkt for rundreiser på Sri Lanka. Her er det strender og utvalg i shopping, restauranter og hotell.

Heritance Negombo Hotel

Heritance Negombo ligger en 20-minutters kjøretur fra flyplassen. Alle rom har rom med utsikt over Det indiske hav, det er flere spisesteder og hotellet ligger 100 meter fra Negombo strandpark. Scorer høyt på beliggenhet og gode senger.

Les mer her

Flere hotelltips til Negombo

Negombo

Flere hotelltips til Sri Lanka

Trykk på knappene under for enda flere hotelltips til populære byer og områder på Sri Lanka


Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!