6 grunner for å reise til Sri Lanka

Påfugl

Frodige, vakre Sri Lanka er oppdaget av stadig flere nordmenn – og mange vil tilbake. Det er ikke uten grunn. Her er seks gode grunner til å reise til Sri Lanka. 

Øya, som er på størrelse med Irland, ligger sør for India, nært Maldivene og har innflytelse fra flere hold: nord-indere kom til veddanenes (urinnvånerne) land ca. år 500 f. Kr. Senere ble Sri Lanka kolonisert av både Nederland, Portugal og Storbritannia. Sporene finner vi fortsatt, flere steder. Men Sri Lankas identitet er likevel helt unik.

Her er seks grunner til å reise til Sri Lanka:

  1. Menneskene

Smilende og vennlige, nysgjerrige og interesserte.  Jeg som besøkende føler meg velkommen. Engelsk er godt utbredt, så det er lett å komme i dialog og bli kjent. Men regn med å bli stilt spørsmål om alt mulig 🙂

Menneskene - en av mange gode grunner til å reise til Sri Lanka

  1. Dyrene

Med i alt 12 nasjonalparker, 52 naturreservat og flere muligheter for safari-opplevelser, er dette et spennende land å oppdage for store og små. Men man faktisk ikke reise på safari for å oppleve dyrelivet: det er overalt – langs veien eller i noens hage, for eksempel. Jeg ville nå likevel lagt inn en safari-opplevelse eller to. Er du heldig, får du da sett  en leopard, for eksempel.

Dyrene - en av mange gode grunner å reise til Sri Lanka. Her en leopard

  1. Landskapet

Kupert og variert, med rikelig med fjelltopper og dype daler. Svingete veier fører mellom småbyer, tettsteder og fra teplantasje til teplantasje. Beregn god tid på å reise rundt – du må titt og ofte ut og ta et bilde eller ti.

Ingeborg Lindseth fotograferer

Her er min reisevenninne Ingeborg fra Hamacareise i full action

  1. Strendene

Sri Lanka har i alt 1600 km strandlinje og er særlig populært for surfere og dykkere. Like utenfor flere strandområder venter korallrev, havskilpadder og blåhval. Her finner du livlige strandsteder og rolige, folketomme strandperler. Men – det kan være ganske mye bølger langs strendene på Sri Lanka.

Hikkaduwa

  1. Tekulturen

I det sentrale høylandet er det bølgende landskapet dekket med grønne te-planter. En reise i dette landskapet byr på innsikt i hverdagslivet til teplukkere, men også naturopplevelser som vakre fossefall, tropiske skogsområder og muligheter for turer i fjellet og å besøke en teplantasje eller flere.

telandskap sri lanka

  1. Maten

Herlig, smaksrik mat, med rikelig av grønnsaker, ris og kokos. Det er mye fersk fisk og sjømat å få. Men det jeg savner mest, er smaken av en ekte srilankisk curry!

sri lankan curry - en av flere gode grunner til å reise til Sri Lanka

Ny utgave av Reiselykke på Sri Lanka

Den eneste norskutviklede reiseguiden til Sri Lanka på markedet

Reiseguiden Reiselykke på Sri Lanka inneholder personlige og testede reisetips til deg som ønsker å planlegge reisen selv, men som gjerne ønsker å vite mer før avreisen og som ønsker tips fra noen som har vært der før. Reiseguiden er utgitt i revidert og oppdatert versjon per mars 2018.

60 sider, rikt illustrert, med konkrete tips til Sri Lanka. Les mer her

Kr. 149,-

Kjøp eguiden her!

Her finner du alle artikler jeg har skrevet om Sri Lanka tidligere 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.