Barcelona: byen som har alt

Barcelona: byen som har alt

Barcelona er den fargerike storbyen som tilbyr alt: shopping, strandliv, kultur, party og kulinariske høydepunkter.

I Barcelona står man stadig overfor et bredt spekter av valgmuligheter og til tider kan en absolutte kjenne på valgets kvaler. Men med litt planlegging og Google Maps på mobilen vil det gå deg vel.

*Denne nettsiden inneholder affiliate lenker, Reiselykke mottar en liten kommisjon fra kjøp uten ekstra kostnad for deg. Inntektene bidrar til å dekke kostnadene ved å drifte denne nettsiden fylt med personlig reserachet, skrevet og fotografert kvalitetsinnhold for lesere som deg.

Gatelangs Barcelona

La deg føre fra bar til bar, fra smau til smau, i den mørke, mystiske gamlebyen Barrio Gòtic eller trendy og spennende El Born. Gjør deg kjent med den gotiske arkitekturen i gamlebyen ved å besøke katedralen Santa Creu og Plaça Reial. Gå til topps i Barcelonas første kirke; La Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor og se ut over byen og helt opp mot Barcelonas høyeste fjell, Tibidabo, der Spanias eldste fornøyelsespark ligger.

El Born er Barcelonas Soho, og er noe yngre enn El Gòtic – bydelen dateres tilbake til 1300-tallet. De gamle fasadene har fått en ansiktsløftning. Mellom besøk i designerbutikker og fortausrestauranter, ta gjerne turen bortom kirken Santa María del Mar. Matmarkedet Mercat de Santa Caterina, er også verdt en tur – i tilstøtende restaurant Cuisines Santa Caterina kan du spise godt fra all verdens hjørner. Unn deg en times kultur på Picassomuseet.

Kulturbyen ved havet

Book et bord på en av de mange stilfulle og kreative restauranter i den yngre bydelen L’Eixample. Pass på å ha nok tid i området til å få med deg den modernistiske arkitekturen og byelementer på dagtid. Det er her du finner Gaudis berømte Casa Milò og Casa Battlò. Sett deg på en av de mange organiske benkene som omranser trærne i avenyen. Tilbring et par timer i La Sagrada Familia – et must for en hver som besøker Barcelona.

La Sagrada Familia

Ta deg en shoppingfri dag, dra i retning Barceloneta og tilbring dagen på stranda eller vandre langs havnen for å se på båtene, om du liker det. Eller dra til Park Güell for å se enda mer av Antonio Gaudis kunstneriske uttrykk der.

En by i endring

Det tidligere beryktede El Raval har i nyere tid fått sin opptur. Før var bydelen mest regnet som immigrantbydel og forstad, nå dukker det stadig opp nye designhoteller. Noe utrygt på nattestid kan det nok fortsatt være. Stå gjerne over travle, turistifiserte Las Ramblas. Hold godt på veska. Lommetyvene trives også i Barcelona.

Som sagt – med litt planlegging og Google Maps på mobilen vil det gå deg vel!

Anbefalte restauranter i Barcelona

Cal Pep er en sjømat tapas serveres i front rundt en klassisk bar-løsning. Men hår du helt til endes av baren, kommer du til ei dør som fører inn i en lite restaurant med noen få bord, samt en hems med «vinkjeller».

El Xampanyet i Calle Montcada 22 er en klassiker av en tapasbar, og tråler du gatene rundt, finner du mange hyggelige steder å stoppe innom for et glass eller en tapa.

El Nacional er et restauranthus i Passeig de Gracia, der det ligger flere mindre restauranter og barer samlet under ett tak. Stilfullt og uformelt konsept.

Martinez Barcelona er en utsiktsrestaurant på Montjüic med spansk kjøkken og god mat. Har servering både ute og inne. Spiser du alene, eller er dere ikke flere enn to, vil jeg anbefale at du/dere bestiller plass ved barkrakkene som venter ut mot utsikten.

Restaurant Martinez

Cecconi’s Barcelona ligger i Soho House med stilfullt interiør, med høyde under taket og særdeles god italiensk meny, slik vi kjenner den fra London, New York og andre storbyer.

Cinc Sentits er Jordi Ardals Michelin-dekorerte restaurant, med en meny inspirert av det katalanske kjøkken og med et minimalistisk interiør som henter elementer fra spanske områder.

Passadig del Pep er en klassisk spansk og elegant restaurant, med et inngangsparti som slett ikke ser ut som om den fører til noen restaurant.

Reisetips til Barcelona

Beste tid å reise: Året rundt. Barcelona er en by det skjer mye i, der vinteren også har noe å by på selv om temperaturene er lavere da. Personlig liker jeg meg der best vår / høst

Dra på guidet gastrotur i Barcelona. Her kan du lese om vår opplevelse! 

Reise dit:

  • Både Norwegian og SAS flyr direkte året rundt.
  • Taxi, tog eller buss fra flyplassen El Prat. Flyplassen ligger ca. en halvtimes kjøretid fra sentrum.

Reise rundt: Metroen er det enkleste og grei å finne ut av. Det er også vanligvis enkelt og billig å benytte seg av taxi. Barcelona er også blitt en sykkelby i løpet av de senere årene, så hvorfor ikke leie sykkel og trille rundt på egenhånd?

Tips til bra overnatting i Barcelona

Hotelltipsene er basert på personlige opplevelser i løpet av flere år med reiser til Barcelona. 

Grand Hotel Central * er et passe stort hotell, med infinity pool på taket og definitivt en personlig favoritt. Personlig testet! 

Hotel Arts * er en moderne klassiker ved Port Olimpic, med stor kunstsamling og spa ved Six Senses. Personlig besøkt.

W Barcelona * er et stort hotell med party-vibe, som passer best for den som søker stranda fremfor byliv. Personlig testet! 

Hotel Mandarin Oriental * er en internasjonalt luksuskjede med hotell i shoppingområdet L’Eixample. Personlig testet! 

NH Collection Barcelona Gran Hotel Calderón * ligger flott til, like ved Passeig de Gràcia. Personlig testet!

Korte fakta om Barcelona

  • Har 1,5 mill innbyggere.
  • Regionen rundt Barcelona har 5,5 mill. innbyggere
  • De økende prisene på bolig i Barcelona medfører at stadig flere flytter ut av byen.
  • Les også: Opprørsstemning i Barcelona

Denne artikkelen ble første gang publisert september 2011. Oppdatert september 2015 og september 2017 


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!