Barer i Dublin

Irenes kanskje fremste turistattraksjon sliter. Stadig flere må legge inn årene. Men i hovedstaden er det fortsatt mange puber som holder seg flytende. Her er noen tips til barer i Dublin. 

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel. Priser og steder kan ha endret seg.

*Denne nettsiden inneholder affiliate lenker, Reiselykke mottar en liten kommisjon fra kjøp uten ekstra kostnad for deg. Inntektene bidrar til å dekke kostnadene ved å drifte denne nettsiden fylt med personlig reserachet, skrevet og fotografert kvalitetsinnhold for lesere som deg.

O'Donoghue's, Dublin
Baren hvor The Dubliners ble oppdaget

Samme helg som jeg besøkte Dublin, kunne jeg lese i norske aviser om 1100 puber som har måttet stenge de senere årene, over hele øya. I følge noen av de som ble intervjuet, ligger begrunnelsen i et generasjonsskifte og endrede trender.

Likevel hevdet drosjesjåfør Henry overfor meg at det fremdeles først og fremst er innføringen av røykeloven i 2004 og innskjerpet alkohollovgivning fra 2003 som har skylda. Hvem som har rett, er ikke godt å si. Sannsynligvis er det en kombinasjon av flere ting. Ikke så usannsynlig at finanskrisen har spilt en rolle her, heller.

Som besøkende en langweekend i Dublin merket ikke jeg noe til pubkrisen. Men så var det da også mitt første besøk i Irland. Om ikke pubene lever i beste velgående lenger, er der fortsatt ganske mange igjen – foreløpig. Jeg besøkte bare noen få. Her er noen av de jeg var innom, rangert etter min personlige topp fem liste.

Hva med en guidet tur på bar i Dublin? Sjekk Get Your Guide her*

Tips til fem barer i Dublin

– hvorav fire ligger utenfor barstrøket / turistfella Temple Bar-distriktet

1. O’Donoghue’s

Dublin

Her ble «The Dubliners» oppdaget! Fortsatt møtes musikanter her til fornøyelig musisering. Jeg var innom fredag kveld, og slo av en prat med banjospilleren Brian.

This is not a band. It’s a session! svarte han til mitt åpenbart tåpelige spørsmål om hvilket band de var.

Under innrammede strektegninger av Drew, Kelly, Bourke og McKenna jammet en gruppe på syv menn; gitarer, fløyter, fele, banjo og det irske instrumentet bódhran sto for en energisk underholdning, hvor bargjester sto rundt, slo lag og sang med. Selv holdt jeg meg i hjørnet ved døra og nøt både synet av dem og rytmene.

2. Library Bar at Hotel Central

Ikke egentlig en pub, men en hotellbar. Sjarmerende slitt, med tunge møbler og fyr i peisen. Rolig atmosfære. Jeg tok turen innom lørdag ettermiddag.

Vel plassert i en myk og gammel lenestol, dro jeg en bok opp av veska, og lente meg godt tilbake, nippende på et glass vin like ved peisen som knitret i hjørnet – to etasjer over en gate fylt med handlende mennesker og gatemusikanter på hvert hjørne.

3. Doheny & Nesbit

Dublin

Her går politikere, skuespillere og mediafolk. Dette er en pratebar, hjemmekoselig, lun atmosfære. Burgunderrøde vegger med innrammede fotos av fotballag, vimpler i taket og bartendere med en viss stil, kledd i skjorte og slips.

4. The Brazen Head 

Baren som hevder å være Dublins eldste pub er verdt et besøk av den enkle grunn at den går tilbake til 1198. Brosteinslagt bakgård, baren er oppdelt i en rekke «stuer» hvor det serveres Guinness og tradisjonsrik kost i form av gryteretter på runde brød og frityrstekte råvarer.

5. Oliver St. John Gogerty

Dublin

Ligger i Temple Bar distriktet og retter seg mot turister. Sjarmerende og koselig pub over tre etasjer, med irsk folkemusikk som underholdning.


Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!