Italiensk nyttårstradisjon: La Fiesta di San Silvestro

Italiensk nyttårstradisjon: La Fiesta di San Silvestro

For to italiafile nordmenn hvis nyttårsforsett er å lære seg italiensk i året som kommer, er det på sin plass å gå det nye året i møte i – nettopp – Italia. Vi tok oss rett og slett turen til motehovedstaden Milano for anledningen.

Dette til tross for at det sies at innbyggerne i business- og motebyen Milano drar til fjells og overlater nyttårsfeiringen i byen til besøkende. Noen av dem blir åpenbart igjen. De fant vi utenfor domkirken, på den travle Piazza del Duomo

Duomo, Milan
Duomoen i Milano

Spesielt kaotisk var det ventet å være ved midnatt, fikk vi vite. Tradisjonen tro strømmer nyttårsfeirende til den åpne plassen med den vakkert opplyste katedralen etter at de har hygget seg hjemme med venner og familie med et festmåltid – typisk nok oppkalt etter en helgen, i dette tilfellet San Silvestro. På piazzaen er det hvert år rigget til med scene for musikk og dans til langt inn i de små timer i det nye året. Vi styrer unna.

PS! Du kan ta hurtigtoget fra Milano til Bologna, en matby med historisk svung

Fashionistas til tross, milanesere er som sine landsmenn for øvrig – opptatt av god mat og drikke. Også vi. I Milano går vi derfor i dag inn i det nye året med smakfulle små retter – dog ikke italienske (!). I stedet går vi for fristelser á la Japan. Vi har besøkt den anerkjente, internasjonale restauranten Nobus avdelinger i Hong Kong, Dubai og New York. I kveld er det tid for å besøke Nobus nyåpnede avdeling i Milano, strategisk plassert på hjørnet av Armanis like nye hotell. Her nyter vi en mangeretters elegant fremføring av fristende delikatesser, med en sashimi av yellow-tale tuna servert med jalapeno som et av høydepunktene.

Les også: 10 ting du må gjøre i Milano

Dernest tar vi heisen opp til Hotel Armanis stilfulle Bamboo Bar i 7 etg. Her sørges det for passende drikke, servert sammen med en smakebit av den tradisjonelle italienske nyttårsservering: linser og contechino (italiensk krydret pølse), for lykke i det kommende året. Dette er retter som fortæres over det ganske støvel-land denne dag, i påvente av nye muligheter i et nytt år. Mette som vi er, klarer vi likevel et par munnfuller for fremtidig lykke …

Les også: Milano: Gode restauranter og lokale matopplevelser

Med utsikt over Milano og den opplyste duomoen i bakgrunnen, ser vi rakettene fargelegge himmelen over oss ved midnatt. Proseccoens sprettes, og vi ønsker et nytt år velkommen sammen med Bamboo Bars ansatte og gjester for øvrig.

Godt nytt år! Buon anno!

PS! Har du vurdert å ta toget fra Milano til Cinque Terre – nasjonalparken med de fem italienske landsbyene?


Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!