La Fiesta di San Silvestro

For to italiafile nordmenn hvis nyttårsforsett er å lære seg italiensk i året som kommer, er det på sin plass å gå det nye året i møte i – nettopp – Italia. Vi tok oss rett og slett turen til motehovedstaden Milano for anledningen.

Dette til tross for at det sies at innbyggerne i business- og motebyen Milano drar til fjells og overlater nyttårsfeiringen i byen til besøkende. Noen av dem blir åpenbart igjen. De fant vi utenfor domkirken, på den travle Piazza del Duomo

Duomo, Milan
Duomoen i Milano

Spesielt kaotisk var det ventet å være ved midnatt, fikk vi vite. Tradisjonen tro strømmer nyttårsfeirende til den åpne plassen med den vakkert opplyste katedralen etter at de har hygget seg hjemme med venner og familie med et festmåltid – typisk nok oppkalt etter en helgen, i dette tilfellet San Silvestro. På piazzaen er det hvert år rigget til med scene for musikk og dans til langt inn i de små timer i det nye året. Vi styrer unna.

Fashionistas til tross, milanesere er som sine landsmenn for øvrig – opptatt av god mat og drikke. Også vi. I Milano går vi derfor i dag inn i det nye året med smakfulle små retter – dog ikke italienske (!). I stedet går vi for fristelser á la Japan. Vi har besøkt den anerkjente, internasjonale restauranten Nobus avdelinger i Hong Kong, Dubai og New York. I kveld er det tid for å besøke Nobus nyåpnede avdeling i Milano, strategisk plassert på hjørnet av Armanis like nye hotell. Her nyter vi en mangeretters elegant fremføring av fristende delikatesser, med en sashimi av yellow-tale tuna servert med jalapeno som et av høydepunktene.

Dernest tar vi heisen opp til Hotel Armanis stilfulle Bamboo Bar i 7 etg. Her sørges det for passende drikke, servert sammen med en smakebit av den tradisjonelle italienske nyttårsservering: linser og contechino (italiensk krydret pølse), for lykke i det kommende året. Dette er retter som fortæres over det ganske støvel-land denne dag, i påvente av nye muligheter i et nytt år. Mette som vi er, klarer vi likevel et par munnfuller for fremtidig lykke …

Med utsikt over Milano og den opplyste duomoen i bakgrunnen, ser vi rakettene fargelegge himmelen over oss ved midnatt. Proseccoens sprettes, og vi ønsker et nytt år velkommen sammen med Bamboo Bars ansatte og gjester for øvrig.

Godt nytt år! Buon anno!

 

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!