La Fiesta di San Silvestro

Duomo, Milan

Duomoen i Milano Foto: Reiselykke Media

For to italiafile nordmenn hvis nyttårsforsett er å lære seg italiensk i året som kommer, er det på sin plass å gå det nye året i møte i – nettopp – Italia. Vi tok oss rett og slett turen til motehovedstaden Milano for anledningen.

Dette til tross for at det sies at innbyggerne i business- og motebyen Milano drar til fjells og overlater nyttårsfeiringen i byen til besøkende. Noen av dem blir åpenbart igjen. De fant vi utenfor domkirken, på den travle Piazza del Duomo. Spesielt kaotisk var det ventet å være ved midnatt, fikk vi vite. Tradisjonen tro strømmer nyttårsfeirende til den åpne plassen med den vakkert opplyste katedralen etter at de har hygget seg hjemme med venner og familie med et festmåltid – typisk nok oppkalt etter en helgen, i dette tilfellet San Silvestro. På piazzaen er det hvert år rigget til med scene for musikk og dans til langt inn i de små timer i det nye året. Vi styrer unna.

Crispy rice with spicy tuna

Crispy rice med spicy tuna

Fashionistas til tross, milanesere er som sine landsmenn for øvrig – opptatt av god mat og drikke. Også vi. I Milano går vi derfor i dag inn i det nye året med smakfulle små retter – dog ikke italienske (!). I stedet går vi for fristelser á la Japan. Vi har besøkt den anerkjente, internasjonale restauranten Nobus avdelinger i Hong Kong, Dubai og New York. I kveld er det tid for å besøke Nobus nyåpnede avdeling i Milano, strategisk plassert på hjørnet av Armanis like nye hotell. Her nyter vi en mangeretters elegant fremføring av fristende delikatesser, med en sashimi av yellow-tale tuna servert med jalapeno som et av høydepunktene.

Linser og pølser for lykke i året som kommer

Linser og pølse for lykke i ’12

Dernest tar vi heisen opp til Hotel Armanis stilfulle Bamboo Bar i 7 etg. Her sørges det for passende drikke, servert sammen med en smakebit av den tradisjonelle italienske nyttårsservering: linser og contechino (italiensk krydret pølse), for lykke i det kommende året. Dette er retter som fortæres over det ganske støvel-land denne dag, i påvente av nye muligheter i et nytt år. Mette som vi er, klarer vi likevel et par munnfuller for fremtidig lykke …

Med utsikt over Milano og den opplyste duomoen i bakgrunnen, ser vi rakettene fargelegge himmelen over oss ved midnatt. Proseccoens sprettes, og vi ønsker et nytt år velkommen sammen med Bamboo Bars ansatte og gjester for øvrig.

Godt nytt år! Buon anno!

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.