Kirsebærtreblomstring i New York

I New York er våren kommet. Jeg vet det, selv om solas varme stråler drøyer til langt ut på dag. Selv om de iskalde vindene fra nord truer på oss alt vi har varme plagg på morgenkvisten. Selv om folk rundt oss går kledd i dunjakker og lue. Jeg vet det, for alle byens kirsebærtrær står i full blomst. 

Men at New York har så mange kirsebærtrær ante jeg ikke, før jeg besøkte byen midt i blomstringen som pågår akkurat nå. De hvite småblomstrende trærne ledet oss fra JFK, gjennom Queens og hele veien inn til Midtown på Manhattan.

De  snøhvite trærne ønsker oss velkommen til Greenwich Village, Meatpacking, og TriBeCa. Vi finner dem i full blomst i smågater og mindre parker. De blomstrer på 5th Avenue, og i Brooklyn. Til og med oppe i høyden på fasaden av Trump Tower blomstrer de. Ikke ante jeg at også disse berømte trærne var kirsebærtrær – før jeg så dem igjen nå – i full brudestas. I front av Rockefeller Center, like ved skøytebanen, blomstrer de også, i hard kamp om oppmerksomhet mot storklokkede gule påskeliljer og frodige lilla svibler.

I Central Park har kirsebærtrærne vokst seg store og tunge. De breier sine grener hvite ut over plenene, hvor par sitter en fredags ettermiddag og nyter sola som har dukket frem. De kaster skygge over benkene langs stien. De troner stolte og vakre mot den blå klare himmelen, i front av et klede stars and stripes som vaier svakt i vinden. En og annen japansk art av treet dukker opp innimellom, skaper en kontrast med sine varme rosa toner.

Noen steder har de vakre kvistene fra trærne forvillet seg innendørs. I inngangspartiet på Hotel Peninsula hilser de byens besøkende velkommen. Hos HeibergCummings Interiors i Washington Street pryder de hele fronten, og skaper en usedvanlig vakker vindusutstilling. Slik spres duften av vår inn i bygningene.

Er vi riktig heldige nå, tenker jeg, holder knoppene på trærne hjemme seg lukket, helt til vi kommer hjem. Slik at vi får en ny vår, med ny blomstring, i egen gate. Få ting er så vakre som nettopp det: den kortvarige kirsebærtreblomstringen i storbyen. Så vakker. Så flyktig. Så lenge til neste gang.

For de små hvite blomstene på kvist er et sikkert tegn på at vinteren er over. At gatevasken snart er forestående. At plenene snart blir grønne. At våren endelig er kommet.

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

9 Comments
  1. Det var en vakker beskrivelse. Nesten som om vi kjente duften fra kirsebærtrærne.

  2. Så kjekt, da 😉 Det er virkelig vakkert i New York nå. Kontrastfylt mot alle de høye bygningene, asfalten og yellow cabs.

  3. så deilig:-) Mellom påskeliljer og stemrsblomster måtte vi skrape bilen her i Norge i dag…

  4. Super fin artikel.Jeg er selv tilhe6nger af det med ebf8ger. Dejligt at man kan komme til den inrfmoation man har brug for med det samme (i stedet for at skulle vente pe5 en bog med posten), og se5 er det jo godt for miljf8et (medmindre vi printer en masse ud).Kh Cammilla

error: Content is protected !!