Den magiske blå lagune

Isblått dampende varmt vann og svart vulkansk steinet jordmasse. Grå himmel, sterk vind og en eim av svovel. Slik ble det første møte med Island.

Det er midt i juli, og vinden setter jevnlig sine kraftige klør i vår lille røde Hyundai der vi suser gjennom det islandske svart-brune vulkanske landskap. Første stopp på veien er Den blå lagune, dette dampende hete badet vi har hørt så mye om, men likevel aner vi ikke hva det er som venter oss.

Merk: Denne artikkelen er over 10 år gammel.Priser og tilbud kan ha endret seg.

Like etter skiltet som viser vei inn mot badet, ser vi de første tegnene; røyken som siver opp mot himmelen og det isblå, kjemisk-lignende vannet som sildrer i en bekk langs veien, der det damper i kontakt med den kalde lufta. Det er ikke uten en viss skepsis jeg finner frem bikinien og etter hvert går gjennom glassdøra inn i det flotte spa-anlegget midt der ute i intet.

Les også: Islands gyldne sirkel

Mine bange anelser hører ikke hjemme her. Visst er det iskaldt i lufta. Det er også skummelt å stige ned i et vann man ikke ser bunnen av. Men nei, det var slett ikke ubehagelig å krype ned i varmen blant lavasteiner under en mørk grå himmel. Med ansiktet innsmurt i hvit leire, drikker jeg av den grønne velkomstdrikken jeg har valgt meg ut. Jeg kjenner meg sunnere enn på lenge, tross det noe kjemisk duftende og utseende vannet som rommer mange fremmede kropper fra alskens nasjoner.

For nei, jeg er slett ikke alene om å være turist på jakt etter Islands viden berømte naturopplevelser. Det er unektelig rart å se rundt seg på alle disse kroppene som ligger og plasker i et merkverdig blått, nærmeste lysende, vann, langt der ute i intet på en iskald øy langt langt til havs i Atlanteren.

Reisetips til Den blå lagune på Island

Inngang koster fra € 45 per pers (da artikkelen ble publisert). Dra gjerne innom Den blå lagune enten på vei til eller fra flyplassen, da det ligger mer eller mindre på veien mellom Reykjavik og Keflavik.

Spa-anlegget er lekkert, renslig og ordentlig. Her finnes en bedre restaurant hvor du kan innta en god lunsj etter spa-behandlingen, om du virkelig skal flotte deg. Har du ikke med deg badetøy eller håndkle kan dette leies på stedet. Spa-maske kjøpes i baren ved badet.

Temperaturen i vannet ligger på rundt 35 grader. Det anbefales å ta jevlige pauser fra det varme badet, samt å drikke vann jevnlig.

Les mer om anlegget og hva som venter deg på Blue Lagoon Geothermal Spa.

Reiselykke på Island

 


Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
  1. Åh, så herlig! 35 grader ja – det høres jammen ikke dumt ut! Har lenge hatt lyst til å dra til Island, men har ikke fått surra meg til å dra dit enda..

  2. Å, du kommer til å like deg der – det er jeg sikker på! Kaldt og vindfullt (da vi var der, i hvertfall), men utrolig vakker og et helt spesielt landskap. Noe for deg og ditt kamera, Hamaca 🙂

error: Content is protected !!