5 gode restauranter i Benidorm

Selv om det ved første øyekast kan virke som om det meste av restauranter i Benidorm er typiske turistfeller, er ikke det tilfellet. For det finnes noen riktig gode restauranter i Benidorm. Du må bare vite om dem. 

Så befinner du deg i Costa Blanca-området, er tipset å ta turen til en av disse. Og hvorfor ikke teste den spanske trenden, og gå på gastrobar?

Merk: Denne artikkelen er fra 2015

Villa Venecia Boutique Hotel

Vakkert beliggende på en høyde i gamlebyen sitter vi utendørs og spiser spanske delikatesser på en bedre restaurant på byens beste hotell. Et lett kjølig drag fra havet gjør at noen av oss trekker over oss et teppe. Men å kunne sitte utendørs selv på vinterstid, er slett ikke å forakte.

Her hos Villa Venecia Boutique Hotel er servicen personlig og hyggelig, matrettene lekkert dandert og smakfulle. Vi får servert salater og småretter, foruten hovedrett og dessert.

Anbefaling: prøv lammeterrinen: en lagvis rett med saftig og mørt kjøtt

★ Et sted å dra for en romantisk middagsopplevelse.

Solotula

Sara Gomez Mesas er bare 25 år gammel, men driver allerede sin egen restaurant på tredje året. I motsetning til sin far, som driver en mer klassisk restaurant, har hun valgt å dra menyen i en mer eksperimentell retning. Akkurat som sin far, bruker hun bare de beste råvarene, men gjør klassiske retter på sin måte – noe hun også har vunnet priser for.

Anbefaling:  coka de pimiento og kjøttboller med wasabi. Mmm …

★ Et fint sted å dra med en vennegjeng.

Le Sol

Ekteparet Laura og Guillermo driver denne gastrobaren, der de serverer god kvalitet for en rimelig penge. Mens kona står på kjøkkenet, er mannen en av de mest anerkjente sommelierene i Valencia-området. Restauranten er mest kjent for sin spesielle rett av egg og skinke, som først røykes ved bordet, og dernest mikses på tallerkenen.

Anbefaling: prøv en fire-retters med dessert til € 20. Rimelig, garantert smakfullt og rikelig med mat.

★ Perfekt sted for den gode, intime samtalen.

Braseria

Midt i travle gamlebyen ligger denne tapasbaren og grillrestauranten. Om du foretrekker det, kan du stille deg i baren for noen raske biter pinxos. Vi hadde en lengre lunsj, med flere retter av salat, akkar og til slutt det restauranten nok er aller mest kjent for: grillet biff. Biffen vi fikk servert har først så vidt fått svi seg lett i panna, før stykket fortsetter å steke ved bordet på en egen plate.

Anbefaling: Chuletón de Buey (biff fra okse)

★ Et sted å dra for uformell lunsj eller middag, eventuelt pinxos i baren på ettermiddagstid

Barranco Playa

Intet besøk i Valencia-området uten en smak av paella. Et klassisk og elegant sted for dette er Barranco Playa, som ligger langs Poniente Beach.

Anbefaling: paella, så klart!

★ Et sted å dra for lunsj i elegante spanske omgivelser med utsikt mot strand og sjø

Pressetur: Reiselykke var invitert av Visit Benidorm og Tour Spain


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!