Vinsmaking på spansk bodega

Et kvarters biltur unna Benidorm ligger Enrique Mendozas Bodega. Bli med på vinsmaking på spansk bodega! 

– Vi ønsker å få frem små druer, og ikke for lange greiner, forteller Clara, vinmaker hos Enrique Mendoza. Hun forklarer: – Dette gir en konsentrert smak av vinen, og er typisk for Alicante.

Vinsmaking ved Costa Blanca
Vinsmaking hos Enrique Mendoza

Familien Mendoza er opptatt av  høy kvalitet, og kjøper ikke druer av andre. De benytter kun økologisk dyrkede druer fra egne marker, og arbeider etter en klassisk fransk stil.

Økologisk vinproduksjon

Vi møter vinmakeren utenfor huset som rommer en butikk, lagerhaller og vinkjeller. Clara tar oss aller først med ut til vinmark like ved huset. Hun forklarer og peker, og snakker med iver om det viktige samarbeidet familien har med universitetet i Valencia.

– Vi dyrker etter økologiske metoder, og samarbeider med universitetet i Valencia om ulike teknikker, forteller hun. Blant annet bruker de kanel, sulfor og kobber – foruten egen kompost.

En stor liten Bodega

Vinproduksjon er en gammel tradisjon i Alfaz del Pi, Alicante. Men på Enrique Mendozas bodega startet man først med vinproduksjon på 70-tallet. – Vi produserer maks 400 000 liter i året, sier Clara. Mendoza-familien er særdeles opptatt av kvaliteten på korken de benytter, og er åpenbart den største produsenten i distriktet med 1100 eiketønner.

Smaken av Alicante

Enrique Mendoza lager også vin av 100 % Monastrell, også kalt «The Taste of Alicante». Smaken ligger tett på lakris, med hint av rosmarin, timian og fioler, forteller Clara. Druene er er håndplukkede og presses for hånd, og er en typisk vin for innlandet av Alicante.

Reisetipset: Vinsmaking ved Costa Blanca

Enrique Mendoza tar imot besøkende for omvisning og vinsmaking, og selve vinsmakingen foregår ute i hyggelige omgivelser. Det anbefales å booke tid først.

Her finner du fem tips til gode restauranter i Benidorm, bare en kort kjøretur unna vingården – og les gjerne mer om Benidorm i dette innlegget. 

Pressetur: Reiselykke var invitert på visningstur av det offisielle turistrådet for Spania, Tour Spain


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!