Vinsmaking på spansk bodega

Vinsmaking ved Costa Blanca
På Enrique Mendez' bodega

PresseturEt kvarters biltur unna Benidorm ligger Enrique Mendozas Bodega. Bli med på vinsmaking på spansk bodega! 

– Vi ønsker å få frem små druer, og ikke for lange greiner, forteller Clara, vinmaker hos Enrique Mendoza. Hun forklarer: – Dette gir en konsentrert smak av vinen, og er typisk for Alicante.

Vinsmaking ved Costa Blanca

Vinsmaking hos Enrique Mendoza

Familien Mendoza er opptatt av  høy kvalitet, og kjøper ikke druer av andre. De benytter kun økologisk dyrkede druer fra egne marker, og arbeider etter en klassisk fransk stil.

Økologisk vinproduksjon

Vi møter vinmakeren utenfor huset som rommer en butikk, lagerhaller og vinkjeller. Clara tar oss aller først med ut til vinmark like ved huset. Hun forklarer og peker, og snakker med iver om det viktige samarbeidet familien har med universitetet i Valencia.- Vi dyrker etter økologiske metoder, og samarbeider med universitetet i Valencia om ulike teknikker, forteller hun. Blant annet bruker de kanel, sulfor og kobber – foruten egen kompost.

Artikkelen fortsetter under bildene

En stor liten Bodega

Vinproduksjon er en gammel tradisjon i Alfaz del Pi, Alicante. Men på Enrique Mendozas bodega startet man først med vinproduksjon på 70-tallet. – Vi produserer maks 400 000 liter i året, sier Clara. Mendoza-familien er særdeles opptatt av kvaliteten på korken de benytter, og er åpenbart den største produsenten i distriktet med 1100 eiketønner.

Artikkelen fortsetter under bildene

Smaken av Alicante

Enrique Mendoza lager også vin av 100 % Monastrell, også kalt «The Taste of Alicante». Smaken ligger tett på lakris, med hint av rosmarin, timian og fioler, forteller Clara. Drurene er er håndplukkede og presses for hånd, og er en typisk vin for innlandet av Alicante.

Artikkelen fortsetter under bildene

Reisetipset: Vinsmaking ved Costa Blanca

Enrique Mendoza tar imot besøkende for omvisning og vinsmaking, og selve vinsmakingen foregår ute i hyggelige omgivelser. Det anbefales å booke tid først.

 

Her finner du fem tips til gode restauranter i Benidorm, bare en kort kjøretur unna vingården – og les gjerne mer om Benidorm i dette innlegget. 

Besøket hos Enrique Mendoza var en del av en pressetur i november 2014. Turen ble arrangert av Tour Spain og Visit Benidorm. 

 

Ønsker du å motta månedlige nyhetsbrev fra Reiselykke?

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.