Ferie utenfor sesong?

Ferie utenfor sesong?

Stort intervju i Dagsavisen: Synes du også det regnet for mye i sommer? Eller ble sommeren ikke helt som du skulle ønske? I anledning den to-siders gladsaken «Sommeren er ikke over» deler jeg tips og erfaringer fra reiser utenfor sesong i avisen.

Som jeg fortalte tidligere i blant annet Aftenposten, dro jeg tilbake til Cinque Terre tidlig i mars. Nei, det var ikke badetemperatur da, og vinmarkene var ikke blitt grønne enda. Men det var så mange andre fine fordeler med å reise nettopp til Cinque Terre utenfor sesong.

Sommer i september. Ferie utenfor sesong.
To siders midtside-oppslag i Dagsavisen tidligere denne uken

New York i januar er det verre med – da er det rett og slett i kaldeste laget! Men – om du, som meg, gjerne liker å oppleve en destinasjon akkurat slik den er i hverdagen også, er det likevel ikke så dumt å dra dit. Ikke minst en god anledning til å ta turen inn i et av de mange, fine museene som finnes der.

-> Les også : New York om vinteren

Personlig synes jeg september er en ypperlig mulighet til å forlenge sommeren litt ekstra. Som for eksempel ved en reise til Gardasjøen og Como-sjøen eller Sør-Spania. På Santorini og i Venezia er det fortsatt en del turister i september, men ikke fullt så mange som litt tidligere i sesongen. Her har jeg i hvert fall med hell lagt egne lang-weekender i september.

Sommer i september, Dagsavisen
Nettsakens versjon. Klikk på bildet for å komme til artikkelen på dagsavisen.no

Husk at det kan være lurt å ta hensyn til spesielt cruise-turismen akkurat disse to sist-nevnte stedene og unngå de mest sentrale områdene og attraksjonene akkurat i det et nytt skip legger til ved havna. Oppsøke i stedet områder mer utenfor turisttråkket på dagtid de dagene skipene legger til havn, og dra heller inn til typiske turistområder i det cruise-turistene går ombord igjen. Slik får du en rolige og mer oversiktlig opplevelse av stedet.

Hvor turen går i år? Det avslører jeg i Dagsavisen! Artikkelen, som er skrevet av Andrea Bærland, sto på trykk tidligere denne uka, og er fortsatt å lese på nettsidene. Håper du finner noen nyttige tips og inspirasjon der 😉


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
  1. Flott artikkel! Jeg er enig, å reise utenfor sesong kan være gull verdt. De fleste har uansett bare mulighet til å reise i sommermånedene, men mange av stedene har likevel strålende vær både lenge før og lenge etter. Selv drar jeg til Sentral-Asia om et par uker, og sesongen er på hell de stedene jeg skal til. Får bare håpe at den ikke er så på hell at jeg ikke får muligheten til å gjøre de tingene jeg har sett for meg, hehe.

error: Content is protected !!