Fjelltur i Serra Gelada

Fjelltur i Serra Gelada

Langs havet ved Costa Blanca løper fjellkjeden Serra Gelada, en unik naturpark som strekker seg fra Benidorm til L’Albir og rommer både fastland, fire øyer og havet rundt.

Her finner vi også turstien som lokker oss ut på fjelltur i Serra Gelada, i høyden over hav og by. 

Høyt til værs over Benidorm står et stort kors og vokter over byen. Dette er vårt utgangspunkt. Det er her vi starter vår nokså krevende fire timers fottur i Serra Gelada Natural Park.

I grunnen er det en fottur som inneholder mye mer enn én topptur. For her i naturreservatet ligger høydene  på rekke og rad langs havet. Opp og ned, med det uendelige havet til en side, bymiljø, naturområder og mer fjell på den andre siden.

Vi forserer dem, toppene, én etter én, mens vi legger skyskrapere, strender og korset etter hvert lenger og lenger bak oss. Det er en krevende løype, til tider regelrett bratt. Som geiter klatrer vi oppover; griper fatt i berget, holder oss fast, mens slitne bein sparker i fra under oss.

Vel oppe på hver en høydetopp får vi atter belønningen; en spektakulær utsikt mot horisonten fra klipper som rager rett ned i turkisblått hav. Det er vakkert, så vakkert. Og fortsatt er det langt igjen til målet: den siste høyden med master og sendere langt der fremme, toppen over L’Albir, ved fyrtårnet Faro del Albir.

Fottur i Serra Gelada
Dramatisk konstrast mellom land, hav og himmel

Det rare er, at jo lenger vi går, jo flere høydedrag vi forserer, desto lettere går det. I hvert fall for noen av oss. Vår gruppe på ti deler seg raskt i to, Noen vil gjerne stoppe litt underveis, nyte utsikten litt lengre, sitte og spise og se utover horisonten; rett og slett ta det hele mer rolig. Mens vi den andre gruppen ønsker å holde tempoet oppe, ikke stivne til og bli kald på toppene. Nisten får vi i oss, stående, eller gående, underveis. Så vår lille gruppe på fire langer ut, energiske og fornøyde, fra én topp til den neste.

Underveis møter vi en og annen turgåer i motsatt retning. Et ”hola” eller ”buenas” og vi har passert hverandre på den smale sti. Den ene mer målbevisst enn den andre. Men alle jakter vi etter neste topp og det endelig mål og en siste belønning: for vår del en godsliten kropp og paella til lunsj.

Fakta om Serra Gelada Natural Park

Serra Gelada Natural Park ligger i Marina Baixa og består av 5 564 hektar, inkludert 4920 hektar marine, og inkluderer buktene i Altea og Benidorm. Fire øyer, deriblant Benidorm Island, er en del av parken.

Turen i Serra Gelada tar fra 3 til 4 timer for normalt trente. Bruk gode og stabile trenings- eller fjellsko og behagelig tøy. Vær obs på løse steiner og jord som gjør det lett å skli i nedoverbakke.

Reisetipset: Fottur i Serra Gelada

Ønsker du guide, anbefales det å kontakte Marco Polo. Vår guide snakket godt engelsk og er en behagelig fører.

Foretrekker du/dere å ta turen på egenhånd, kan man ta taxi til korset over Benidorm og bli hentet ved parkeringsplassen ved starten av turstien, like ved L’Albir. Eventuelt omvendt.

Beste tidspunkt: oktober – november / mars – mai

Les også denne artikkelen fra Benidorm.

Reiselykke var invitert av Visit Benidorm og Tour Spain, det offisielle turistrådet for Spania


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!