Turistbyen Benidorm

Benidorm er den lille fiskelandsbyen som ble Spanias tredje største turistdestinasjon. I dag rager høyhus midt mellom fjell og strand og holder åpent året rundt for turister som søker sol og varme. 

– Jeg skal vise dere en annen side ved Benidorm, sier Carola ved Benidorms turistkontor. Og hun får rett. Vi opplever et helt annet Benidorm enn det mange gjerne forbinder med skyskraperbyen i Costa Blanca.

Vinterdestinasjonen

Klimaet og de mange hotellene har gjort Benidorm til en attraktiv destinasjon for eldre vinterstid. – Vi er veldig glade for at vi har så mange pensjonister som kommer hit på vinteren. Det gjør at vi er en turistdestinasjon året gjennom. Her holder altså hoteller og restauranter åpent hele året, i motsetning til mange andre turistdestinasjoner.

Strand og byliv

Benidorm ligger ved havet, og tilbyr i alt fem strender, der to av dem er de mest kjente og besøkte. Der Levante beach er den livligste, med beach clubber som lokker yngre tilreisende sommerstid, er Poniente beach den roligere stranda, den familiene helst benytter seg av. I gamlebyen ligger butikker og restauranter tett i tett.

Gatebildet er livlig, og muligheter for billig shopping er mange. Det er også tilbudene om steder å spise. De aller fleste tilbyr turistvennlig tapas, og gatekjøkkenmat finnes i mangfold. Men innimellom finnes det noen riktig gode restauranter, som gastropub’er og gourmetrestauranter, der fokus ligger på høy kvalitet og nøye utvalgte viner. Man må bare vite hvor man skal gå.

Les også om besøket på en spansk bodega og disse tipsene til gastropuber og gode restauranter i Benidorm.

Turistbyen

For ja; Benidorm er primært lagt til rette for turisme. De har ingen annen industri å lene seg på. Det betyr et stort utvalg av hoteller og restauranter, som gir muligheter for rimelig hotellovernatting hele året, og minner nå lite om den lille fiskelandsbyen den en gang var. Ved første øyekast kan det se ut som om byen har vokst og blitt til med en ren tilfeldighet. Men det stemmer ikke. – Byen er i helhet bygget opp rundt turisme, forteller Carola.

Søker man ut av bykjernen til fjellene rundt, småbyene i området eller ut på eller under havet, skal det vise seg at Benidorm også kan være et aktuelt utgangspunkt for de som ønsker en mer aktiv ferie.

Bendorm

Sommeraktiviteter på vinterstid

Ved siden av opplevelsen av sol og varme og god mat og vin om vinteren, er det én ting til som må fremheves: nemlig muligheten for å oppleve sommeraktiviteter på vinterstid.

Klimaet og byens beliggenhet, med omkringliggende fjell, nærheten til sjarmerende småbyer og en nasjonalpark med tursti og snorklemuligheter gjør dette mulig. Det er derfor jeg dro hit sent i november. Det var det som lokket meg til Benidorm i utgangspunktet. Det sto til forventningene, og vel så det.

Mer fra Benidorm
Les mer om da jeg dro på vinsmaking på en spansk bodega og disse fem tipsene til fem gode restauranter i Benidorm. Og Her kan du lese om fjellturen i Serra Gelada – en krevende gåtur og stor opplevelse i grensen mellom hav og land.

Reiselykke invitert av Visit Benidorm og Tour Spain.

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!