Byguide: Gøteborg på 36 timer

Med kort avstand fra Oslo og Østlandet for øvrig, er det ikke rart nordmenn fristes til å reise til Gøteborg. Men byen som kanskje mest er kjent for Liseberg har langt mer å skilte med.

 

Som vestlending var det som verden åpnet seg da jeg flyttet østover. Med ett var kontinentet åpent og det store utland var bare en kort biltur unna. For mange begynner det store utland like over grensa, ved Svinesund. For meg begynner den knappe to timer etter det, i Gøteborg. Det beste er at man ikke trenger mye mer enn et døgn for å få storbypulsen opp og oppleve en touch av verden der ute. Her kommer mine beste tips fra Gøteborg for en perfekt kort-weekend på 36 timer.

Byguide: Gøteborg på 36 timer

Gøteborg: fra parken rundt elven
En tur langs elven er en fin søndagstur i Gøteborg

Lørdag i Gøteborg

11:30: Vandretur i Haga

Etter å ha satt fra dere bagasjen på hotellet, ta turen til Haga. Start med en fika og en kanelbulla i Haga, hos Café Husaren i Gøteborgs eldste forstad. Etter litt påfyll er det hyggelig å spasere opp og ned mellom små antikvitetsforretninger, spesialforretninger og interiørbutikker.

Gøteborg: Haga
Det er alltid hyggelig å vandre rundt i Haga – og kanskje ta en fika?

14:00 Lunsj på Fiskekrogen. Nyt et herremåltid av det beste fra havet.

Vil du ha mer tid til shopping i stedet? Ta en rask lunsj hos en av food trucks’ene som står oppstilt på parkeringsplassen mellom Da Matteo Vallgatan og Da Matteo Magasingatan.

16:00 Shopping

Dra til Magasingatan, hvor vi finner en miks av butikker som selger vintage og siste skrik. Miss Ragtime i Magasingatan selger merkevarer kombinert med høyklasse vintageklær, Grandpa like ved kombinerer interiør og gaveartikler med klesutsalg, mens Emma & Malena byr på svensk jentemote.

Stikk innom Forssén Öberg for et glass sprudlende før en stopp innom hotellet for å freshe opp for kvelden.

Shopping i Gøteborg: illustrasjonsbilde fra interiørbutikk
I Gøteborg finnes en rekke spennende interiørforretninger

19:00 Et glass før middag

Om du bor der eller ei – ta turen til Hotell Pigalle for et fordrink. Her kan du velge mellom resepsjonsområdet eller toppetasjen, hvor vi også finner en restaurant. Her er serdeles hyggelige omgivelser for å starte kvelden.

20: 00 Middag

Avhengig av om du ønsker en rolig gourmet-opplevelse eller en livlig og uformell kveld på byen, er det en av disse to stedene jeg nå ville valgt å legge kvelden:

Koka er Michelin-restauranten som fokuserer på moderne vest-svensk gastronomi. Her benyttes lokale råvarer og tilpasser menyen til sesong.

Barabicu er en uformell og livlig restaurant med DJ som snurrer plater ut i de sene nattetimer. Om du har lyst å dra et sted du kan bli hele kvelden er dette stedet.

23:00 En siste drink

Dra til Magasin-gatan for en siste visitt hos to gode naboer. Puta Madre hyller den mexicanske bordellmammaen anno 1918 i form av sterke farger, dunkel belysning, innrammede gamle fotos og overdådige lampeskjermer. Basque ligger ved siden av og byr på lun stemning, pinxos og gode drinker.

Søndag i Gøteborg

Nyt en sen frokost og rolig start på dagen på hotellet, før du benytter de siste timer i Gøteborg til mer sightseeing, shopping eller museumsbesøk.

12:00 Shoppingsøndag? Svenskene har søndagsåpne butikker, og har du planer om shopping-weekend, kan den fortsette nå, for eksempel på NK. Museumssøndag? Göteborgs Konstmuseum åpner kl. 11:00. Vandre gatelangs i stedet? Om været tillater det, er det fint å legge turen til kanalen og vandre langs denne. Eller kanskje du har lyst å se mer av bymiljøet? Ta turen til Linnégatan, Gøteborgernes Boulevard. Finn veien til Långgatorn, hvor det nå også finnes noen restauranter og koselige kroer, samt butikker.

14:00 Rask lunsj og kaffe på Da Matteo

Etter det er det bare å hente bagasjen og vende blid og fornøyd hjemover – med en touch av det store utland i den mentale bagasjen.

affiliate-annonse for booking.com

Hotelltips i Gøteborg

Hotell Pigalle

Hotel Pigalle i Gøteborg

Dette er et hotell i ekter pariser-stil med individuelt innredede rom og ligger kun en 5-minutters spasertur fra Göteborg sentralstasjon. Personlig testet! 

Les mer

Elite Plaza Hotel

Elite Plaza Hotel

Elite Plaza Hotel ligger i en elegant nyklassisistisk bygning i Göteborg sentrum, et hotell med old fashioned komfort og moderne fasiliteter. Personlig testet! 

Les mer

Dorsia hotell og restaurant

Hotel Dorsia i Gøteborg

Et moderne, fargerikt og eksklusivt boutiquehotell som ligger en kort spasertur fra Gøteborg sentralstasjon, og kun 200 meter fra Kungsportsplatsen trikkeholdeplass. Personlig besøkt! 

Les mer

Hotel Avalon

Hotel Avalon

Hotel Avalon er et feng shui-sertifisert hotell med utendørs svømmebasseng på taket og utendørs servering på grunnplan. Stilfult, minimalistisk og nær Avenyen og shopping.  Personlig testet! 

Les mer

 

 

Reise til Gøteborg

Om du kommer fra Oslo eller omegn og starter tidlig nok, vil du komme til Gøteborg innen kl. 11:00 på formiddagen. Om du bor vest i landet eller i nord, vil du trenge mer tid med tog eller bil, og kanskje vil du fly. Da kan det også hende du vil bruke mer tid i Gøteborg en kun en natt.

Om du da ønsker flere tips til Gøteborg for resten av tiden, finner du det lenger ned.

biltur til Gøteborg
Gøteborg: her kommer vi!
  • Med bil: om du kommer fra Oslo-området, følg E6. Kjøreturen tar i overkant av 3 timer. Kjører du innen halv åtte vil du være fremme innen 11:00 med mindre det er trafikk-problemer eller kø over grensa.
  • Med tog: om du tar morgentoget fra Oslo S er du fremme før kl. 11:00
  • Med fly: bor du i vest eller nord, er nok fly den enkleste måten å reise på. Sjekk priser og tider her.

NB! Husk at man nå må ha pass for å komme over grensa.

Komme seg rundt i Gøteborg

Gøteborg har både trikker og busser, og selvsagt kan man ta taxi fra sted til sted. Drosje er da også langt billigere i Sverige enn her hjemme. Ikke minst er det mulig å leie sykkel.

Personlig foretrekker jeg å gå mest mulig rundt. Skulle du likevel trenge litt informasjon om hvordan man kan reise rundt i Gøteborg, kan du lese mer om det her. Der finner du også informasjon om turist-kort med mer.

Mer å lese om Gøteborg

Skal du være lenger i Gøteborg? Eller ønsker du flere tips? Ta en titt på disse tidligere publiserte artiklene.

Flere guider i serien Byguide:

 

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!