Franske følelser i Hanoi

Som Graham Green trekker også vi inn i Hotel Metropoles Le Clubs lune hi i Hanoi. I en god stol, i et hjørne, deler vi en flaske vin og leser i en god bok. I bakgrunnen spilles live jazz. Det er Hettie som er månedens sangerinne her på Hotel Metropole i Hanoi.

Vi har tre netter i Hanoi, med en to netters avstikker til Ha Long Bay. At franskmennene har satt sitt preg på Vietnam, er hevet over enhver tvil nå som vi befinner oss i hovedstaden. Ved siden av det som før var Hanoi, har de bygget opp det franske kvartalet, og det som før var byen, går nå under benevnelsen Old City.

Denne reiseskildringen er mer enn 10 år gammelt og ble skrevet i forbindelse med en rundtreise i Sør-Øst Asia i 2011 – noe som ble starten på denne nettsiden #reiseminner

Hanoi: gateliv i gamlebyen

Vi har tatt inn på et billig og greit lite hotell i det franske kvartalet, som altså ikke er så langt unna gamlebyen – et område som er et must å se når man er i Hanoi. Her bor vi nært Operahuset og Hanois ‘Grand Dame’ når det kommer til hoteller her i Asia Hotel Metropole.

Hotel Metropole kan dateres tilbake til 1901. Her kan de skilte med besøk av Charlie Chaplin og hans fru under bryllupsreisen deres. Joan Baez og Jane Fonda gjorde sitt for å holde moralen i hevd under Vietnamkrigen her. Og vi søker som nevnte Green også tilflukt her, etter våre sightseeingrunder i denne pulserende, masete og nervepirrende byen. Da ønskes vi velkommen med et «bon soir», av en fløyelsdekket søt vietnameser, med sorte hansker og hvite perler rundt halsen.

De dagene vi har til disposisjon her, får vi ikke sett Ho Chi Mihns balsamerte kropp da mausoleumet og museet er stengt. Men vi drar dit likevel, for å se One Pillar Pagoda og landemerket flaggtårnet. Vi drar også til Temple of Literature, og får sett lenge bevart vietnamesisk arkitektur. Vi besøker Hoan Kiem Lake. Og vi er jaget vilt i Hanoi Old City i et forsøk på å vandre rundt i denne bydelen. Makan til aggressiv mopedkjøring kan en knapt finne. Ja, rent bortett fra i Ho Chi Minh City …

Mer fra Vietnam

Gateliv i Hanoi

Oppdatert februar 2016


Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!