Franske følelser i Hanoi

Hotel Metropole i Hanoi

Som Graham Green trekker også vi inn i Hotel Metropoles Le Clubs lune hi i Hanoi. I en god stol, i et hjørne, deler vi en flaske vin og leser i en god bok. I bakgrunnen spilles live jazz. Det er Hettie som er månedens sangerinne her på Hotel Metropole i Hanoi.

Vi har tre netter i Hanoi, med en to netters avstikker til Ha Long Bay. At franskmennene har satt sitt preg på Vietnam, er hevet over enhver tvil nå som vi befinner oss i hovedstaden. Ved siden av det som før var Hanoi, har de bygget opp det franske kvartalet, og det som før var byen, går nå under benevnelsen Old City.

Hanoi: gateliv i gamlebyen

Vi har tatt inn på et billig og greit lite hotell i det franske kvartalet, som altså ikke er så langt unna gamlebyen – et område som er et must å se når man er i Hanoi. Her bor vi nært Operahuset og Hanois ‘Grand Dame’ når det kommer til hoteller her i Asia Hotel Metropole.

Hotel Metropole kan dateres tilbake til 1901. Her kan de skilte med besøk av Charlie Chaplin og hans fru under bryllupsreisen deres. Joan Baez og Jane Fonda gjorde sitt for å holde moralen i hevd under Vietnamkrigen her. Og vi søker som nevnte Green også tilflukt her, etter våre sightseeingrunder i denne pulserende, masete og nervepirrende byen. Da ønskes vi velkommen med et «bon soir», av en fløyelsdekket søt vietnameser, med sorte hansker og hvite perler rundt halsen.

De dagene vi har til disposisjon her, får vi ikke sett Ho Chi Mihns balsamerte kropp da mausoleumet og museet er stengt. Men vi drar dit likevel, for å se One Pillar Pagoda og landemerket flaggtårnet. Vi drar også til Temple of Literature, og får sett lenge bevart vietnamesisk arkitektur. Vi besøker Hoan Kiem Lake. Og vi er jaget vilt i Hanoi Old City i et forsøk på å vandre rundt i denne bydelen. Makan til aggressiv mopedkjøring kan en knapt finne. Ja, rent bortett fra i Ho Chi Minh City …

Mer fra Vietnam

Gateliv i Hanoi

Gatelivet i Hanoi

Gatelivet i Hanoi

Les mer om Hanoi på Wikipedia. Du finner også flere reisetips på Wiki Travel.

Har du vært i Hanoi, og har du noen tips å dele? 

Oppdatert februar 2016

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Reiselykke er en uavhengig utgiver av redaksjonelt innhold om reise og inneholder affiliate-lenker for å kunne frigjøre tid til oppdatering og å fortsette å dele gratis innhold. Om du kjøper noe via disse lenkene, vil Reiselykke motta en liten sum uten at du må betale mer. Takk for at du leser!

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.