Pust ut – på Phu Quoc

En times flytur unna Ho Chi Minh, ute i havgapet en kort – men forbudt – båttur unna Kambodsjas Sihanoukville, finner vi Puh Quoc.

I den thailandske gulf ligger den vietnamesiske øya som er bedre kjent som Kok Tral i nabolandet – som fortsatt hevder å ha krav på landet i havet. Det er også derfor det helt nord på øya ligger en nokså omfattende militærbase.

For å være på den sikre siden, dro vi hit med fly fra Ho Chi Mihn City, Vietnam.

Denne reiseskildringen er mer enn 10 år gammelt og ble skrevet i forbindelse med en rundtreise i Sør-Øst Asia i 2011 – noe som ble starten på denne nettsiden #reiseminner

Etter frigjøringen 30. april 1975 et yndet turiststed, fortsatt velsignet fri for masseturisme. Vil du unngå pakketurisme, bør du dra nå – det rustes opp for økt inntog av reisende.

Øya er slett ikke så liten. Her bor faktisk hele 85 000 vietnamesere. Innbyggerne lever av fiske, det dyrkes pepper, og i tillegg er det her Vietnams berømte fiskesaus Nuoc Fam produseres. Denne sausen brukes over det ganske Vietnam, og setter sitt særpreg på maten vi serveres. Jeg personlig fikk min dose i løpet av mine 15 dager i Vietnam …

For besøkende som oss, er det mest rolig strandliv som er tingen her. Her er det stille og rolig. Foreløpig finner vi flere badende fiskere enn turister i sjøen. Fortsatt er det flere ansatte enn gjester langs stranda. Innbyggerne ser absolutt ut til å forberede seg. De venter. For det er liten tvil om at øya kommer til å bli et betraktelig større turistmål i årene som kommer.

Her på øya er de allerede i gang med å bygge en større flyplass som vil kunne ta imot større, internasjonale fly. Flyplassen som nå eksisterer tar kun imot småfly fra Vietnam Airways. Og går det som det burde, og som det ryktes her på øya, vil man lett kunne ta seg over til strendene i Kambodsja med båt – til glede for begge land – og de reisende.

Frukt på Phu Quoc, Vietnam
Fersk frukt hver dag

Beste tid å dra: 

Oktober til mai – da er sjøen stille. Øya ligger sør i Vietnam, altså er det tropisk klima her med det som hører med av varme vinder og palmesus.

Mer fra Vietnam

Sunset Bar Phu Quoc Vietnam
Sunset Bar er klar for turister

Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!