Helikoptertur til Grand Canyon

Helikoptertur til Grand Canyon

– All right. Let’s go! Piloten sitter ved siden av meg og ser tøff ut. Håret nyfrisert. Pilotbrillene er på. Han sitter dypt konsentrert og ligner mistenkelig mye på Tom Cruise.

Flopp flopp flopp går propellen, og i dét sound tracket til Top Gun spilles av, letter vi og flyet skyter fart.

Det kiler i magen. Under oss ligger galskapens by, Las Vegas, og all dens støy og kaos. Foran oss ligger øde, tørt landskap, fjell på fjell, mil etter mil.

Helikoptertur til Grand Canyon

Det er selvfølgelig ikke Tom Cruise som sitter i førersetet. Ei heller er det hans rollefigur i Top Gun, Maverick, sitt jagerfly jeg sitter i.

Det er imidlertid et av 35 helikoptre eid av selskapet som har kalt seg det samme som helten i filmen. Men det kan være det samme. Jeg er med på tidenes opplevelse: Jeg er på vei til Grand Canyon.

Amazonas og Nevada sett fra luften

Vi flyr over Lake Las Vegas, hvor de rike og berømte bor. Her holder Céline Dion hus, og her ligger Ritz Carlton. Midt i et fjell, i ensom majestet, ligger et boligkompleks med tennisbane og basseng – det er Agassis, får vi vite.

Turen fortsetter over den største menneskelagte demningen, Hoover demningen. Den er 500 feet dyp og danner en stor innsjø samlet på smeltet snø fra Utah og Colorado. Vi flyr over Boulder City, hvor de som bygde demningen bodde. Nå er det fortsatt et tettsted, hvor man kan drikke så mye man bare orker – men spill er forbudt.

Vi flyr over Bay View, hvor det er tre timer til butikk og lege, og hvor einstøingene har samlet seg i slags ensomhetens fellesskap i dette varme ørkenlandskapet, helt uten vegetasjon.

Vi flyr over punktet hvor Thelma og Louise satte utfor, like ved Grand Canyon. Og vi flyr over Colorado River som fortsetter å renne innover Nevada.

Grand Canyon

Så dukker det opp: det flate platået, hvor Grand Canyon går som et digert søkk, et sår, et arr som ikke vil gro. En ravine som fører rake veien rett ned i dette helt spesielle landskapet her i Arizona.

Det er storslagent, spektakulært, nesten ufattelig. Det er alle mulige superlativer og man blir bare målløs, ord strekker ikke til, ikke engang et ”wow!” klarerer jeg å utbryte. Så jeg knipser bilder. Mange bilder. Med gjenskinn fra frontruta på helikopteret og med propellen i veien.

Så foretar Tom Cruise, nei – jeg mener piloten – et dykk med helikopteret. Vi stuper ned i krateret, det kiler i magen, jeg jubler stille innvendig. Og plutselig har vi landet på bakken, midt der inne i Grand Canyon, med høye fjellvegger på begge sider.

Jeg nærmest ramler ut av helikopteret, oppspilt og trigger-happy med kameraet. Vi bytter på å ta bilder av hverandre. Dette må foreviges, for enhver pris. Jeg knipser og knipser. Får et glass champagne i hånda. Det må deles med fjellet her nede. Jeg er for oppskjørtet, har ikke tid til å drikke bobler nå. En halvtime senere bærer det inn i helikopteret igjen. I det vi letter fra en av verdens og naturens egne underverk, dundrer det i øretelefonene Thunder! na-na-na-na-na-na-na-na Thunder!

Fortsatt har jeg ikke ord. Men jeg har mange bilder.

Reisetips

Når man først har dratt så langt innover i ørkenen som Las Vegas, er det veldig fristende å ta turen til Grand Canyon – det vil bli et minne for livet. Det er flere måter å dra dit: buss, bil, fly og helikopter. Vi bestilte turen gjennom Maverick Helicopters

Du kan lese mer om Grand Canyon på nasjonalparken Grand Canyons egen nettside her.


PS! For flere reisetips, følg gjerne Instagram @reiselykke og på Facebook @reiselykke

Meld deg på mitt nyhetsbrev her 👇🏼


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

5 Comments
  1. Åh Gud det ser fantastisk ut, var nettopp i LV selv men vi tok ikke den turen.. Angrer på det når jeg dine fantastiske bilder.
    Gøy å følge deg på reisen:-)
    God tur videre:-)

  2. Heisann! Dette så gøy ut! Masse god info og linker – vi drar til Grand Canyon om en liten måned, gleder oss som noen unger… :).

  3. Å, det blir fint! Skal dere bo i området? Skjønner du gleder deg. Grand Canyon er virkelig helt utrolig å oppleve. Hyggelig du likte innlegget, Eirin. Og god tur, etterhvert! 🙂

error: Content is protected !!