Innsidetips til Washington DC

Innsidetips til Washington DC

– Amerikansk politikk er fascinerende, og det er spennende å få muligheten til å lære mer om hvordan det fungerer, sier UD-ansatte Nini Pharo Halle.

Etter tre år i Kairo, er Halle utplassert for en ny tre års periode. Denne gang i USAs makthovedstad. Nå deler hun sine beste innsidetips til Washington DC.

Nini Pharo Halle er jurist og førstesekretær ved Den norske ambassaden i maktsentrumet Washington DC. Med en hektisk jobb og ofte sene kvelder, er det praktisk å bo sentralt i DC.

– Jeg har flere hyggelige nabolag innen gåavstand, og i mitt eget nabolag kjenner jeg allerede igjen folk på de ulike barene og kafeer.

Hvordan ser en typisk jobb-hverdag ut?

– Da jobber jeg gjerne fra kl 9 til rundt kl 18. Ofte lengre, og noen ganger kortere. Min jobb er å følge med på og rapportere hjem om amerikansk Midtøsten-politikk. I tillegg bidra jeg med å planlegge og gjennomføre politiske besøk til DC, som regel utenriksministeren eller en statssekretær.

Hvordan er Washington DC som by?

– Washington DC er i stor grad preget av det faktum at det er det politiske sentrum i USA, forteller Nini. – Det er ikke «trendy» som NYC, men det er fascinerende å være i USAs maktsentrum, særlig for politiske nerder! forteller hun om byen som i seg selv er liten, med få høye bygninger.

Les også: New York for førstegangsreisende

Hva liker du best med din nye hjemby?

– Det er nok muligheten til å se det amerikanske politiske system på så nært hold. Amerikansk politikk er fascinerende, og det er spennende å få muligheten til å lære mer om hvordan det fungerer. I tillegg er jeg veldig glad i det varierte restaurant- og utelivet her. Etter det jeg forstår, har dette forbedret seg betydelig på kun 10 år.

Les også dette innlegget om Reiselykke i Washington DC

Hva er den største forskjellen fra livet i Oslo?

– Det er et enormt utvalg av både varer og underholdningstilbud her.  Det er også et relativt internasjonalt miljø her, og mange forskjellige mennesker.

Og fra Kairo?

– Forskjellene fra Kairo er så store at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne! Så å si ALT er forskjellig!

Nini liker godt å utforske sin nye hjemby og teste ut nye restauranter. Her er noen av hennes aller beste anbefalinger til deg som planlegger en tur til Washington DC.

Restauranttips i Washington DC

En perfekt helg inneholder bottomless brunch; det vil si brunsj med mimosas og god stemning! Det er typisk DC!

innstidertips washington dc

Bar Charley: min nabolagsrestaurant, utrolig gode drinker

Mintwood Place: fantastisk mat og hyggelig service

Kramerbooks and Afterwords: restaurant og bokhandel i ett

Little Serow: helt top notch thai-mat, vanskelig å få bord

Barcelona: trendy tapas, alltid liv

Kapnos: gresk

Level One: homosted med super uteservering om sommeren og drag brunch

Floriana: koselig italiensk

Soussi: min favoritt-shishabar

Martin’s Tavern: historisk pub i Georgetown, det var her JFK fridde til Jackie

Se også dette innlegget om restauranttips i Washington DC

Tips til sightseeing i Washington DC

innsidertips washington dc

Av steder å se i DC, vil jeg anbefale de selvsagte turisttingene: Det hvite hus, Capitol Hill, alle museene, The Mall, Arlington-kirkegården og Georgetown.

Se også dette innlegget om sightseeing i Washington DC

Tips til områder å se i Washington DC

Dupont, Adams Morgan og 14th Street/U Street Corridor er mest livlig. Georgetown er vakkert, men rolig, og har bra shopping.

Se også dette innlegget om koselige områder i Washington DC

område

Tilfeldigvis var det tid for president Obamas årlige tale, State of the Union, akkurat den uka Reiselykke var i Washington DC. Nini inviterte meg med på en av Obama-tilhengernes sammenkomster den kvelden, og det kan du lese mer om i dette innlegget. 

Reise til Washington DC

Mulige flyruter til Washington DC: SAS via København eller IcalandAir via Reykjavik. Reisende til New York kan også komme seg lett til Washington DC med buss eller tog. Toget tar fra rundt tre til tre og en halv time og koster $84 med Amtrak fra Penn Station i New York. Det finnes også raskere og dyrere togruter.


 

PS! For flere reisetips, følg gjerne Instagram @reiselykke og på Facebook @reiselykke

Meld deg på mitt nyhetsbrev her 👇🏼


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

4 Comments
  1. Kult å høre fra ei som bor der! Mange gode tips. Washington DC synes jeg er en flott by. Rolig og avslappet, og ikke minst flott å se på. Jeg likte meg godt i Georgetown med fine små «townhouses» i forskjellige farger 🙂

  2. Hei Renate, så hyggelig du likte å lese om Ninis DC 🙂 Jeg liker meg også godt i Georgetown! Denne gang ble jeg imidlertid bedre kjent med Dupont Circle-område. Kjempekoselig der også, veldig sentralt og mange gode restauranter i området.

  3. Hei Maria. Enig, jeg tror det må være veldig spennende! Topp at du setter pris på reisetips fra lokale 🙂 Håper de kommer til nytte for deg en gang!

error: Content is protected !!