Koselige nabolag i Washington DC

Koselige nabolag i Washington DC
Jeg møtte ei måke langs Potomac River ved Washintong Harbor

Amerikas politiske sentrum er mer enn Capitol Hill, monumenter og store museer. For det finnes også mer koselige nabolag i Washington DC, med sjarmerende bebyggelse og gode muligheter for å lange ut til fots.

Til tross for at Washington DC har en, visstnok utmerket metro, sto jeg over denne muligheten. Jeg valgte å se mest mulig av byen til fots, og trasket derfor gatelangs i Waskington DC, område for område, i en ukes tid.

Så gikk jeg meg da også vill et par ganger.

For byplanleggingen, så logisk den enn måtte høres ut, er ikke helt det i praksis. Ikke for min del. For Washington DC er delt inn i gater etter alfabetet, avenyer etter tall, i tillegg til at andre har gater med navn. Så du gjør lurt i å ha med kart, det være seg i digital eller tradisjonell form.

Her er fire koselige nabolag i Washington DC

Koselige nabolag i Washington DC

 

Dupont Circle

Dupont Circle regnes av mange som en del av Downtown. Med en rundt 20 minutters spasertur til Det hvite hus, er det kanskje ikke så rart. Likevel er det et eget nabolag, med klassiske små hus og boliger.

Adams Morgan

Hakket mer uformelt og etnisk, med en god miks av restauranter, ligger like ovenfor Dupont Cirkle

Georgetown

Shopping-mekka og hyggelig uteområde som ligger like bak Washington Harbour ved Patomac River.

Foggy Bottom

Som navnet skulle tilsi, er dette neppe det mest attraktive strøket å bo i. Av en eller annen grunn legger visst tåka seg godt til rette i denne ”dumpen” som likevel er hyggelig å gå gjennom, takket være det historiske området med fargerike mursteinsbygg på rekke og rad.

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.