Gode restauranter i Washington DC – noen tips

Washington DC er tidligere kåret verdens beste storby og har de senere årene fått mye positiv omtale knyttet til de mange restaurantene som finnes i byen. Her er tips til flere gode restauranter i Washington DC.

Første gang publisert 14. mars 2015. Oppdatert september 2018.

Selv har jeg vært flere ganger i DC nå og hatt gleden av spise på flere hyggelige serveringssteder i USAs hovedstad. I denne artikkelen deler jeg tips til noen gode restauranter jeg personlig har testet i Washington DC.

1789 Restaurant

Fine dining restaurant med historisk sus. En koselig restaurant i en to-etasjes townhouse i Georgetown, med super service og eleganse. Her spiser man bra og har en helaften som passer den store feiringen.

Nettside: 1789 Restaurant

Café Milano

Stedet å dra for god italiensk mat (the american way), servert ved en restaurant der journalister, lobbyister og politikere gjerne går.

Nettside: Café Milano

Old Ebbitt Grill

Om du vil oppleve en riktig historisk restaurant, der politikere og andre maktpersoner har vært før deg, skal du oppsøke Old Ebbitt Grill, som ligger like ved Det hvite hus. Det var rent tilfeldig at jeg satte mine to bein her, men da ble jeg også sittende der et par timer. En kort lunsjpause ble til et par timer med tre retters bedre lunsj, servert i baren under restaurant week tidligere i år. Stilfull som få, superhyggelig atmosfære og god mat. Menyen denne dagen besto av eplesalat, gnocci av maismel, samt sørstatsklassikeren bread pudding servert med vaniljeis og karamell.

Nettside: Old Ebbit Grill

Le Diplomate

Et skikkelig fransk brasseri som vi gjerne finner dem også i New York. Le Diplomate er stilfullt og hyggelig, med god mat, franske toner og herlig atmosfære. Nettside: Le Diplomate

Hank’s Oyster Bar

Superpopulær nabolagskafé som severer Bloody Mary’s, Mimosas og østers til søndagsfrokosten over en lav sko. Hyggelig sted, uformelt – og det serveres selvsagt også annen mat, som burgere. Nettside: Hank’s Oyster Bar. 

Kramer Books and Afterworks

Herlig bokhandel, full av politisk lektyre, så klart. I bokhandelens kafé og restaurant, Afterworks, er det visstnok populært å ta med sin nye date for å bli bedre kjent. Med utgangspunkt i bokhandelens gode utvalg av litteratur, har litteraturinteresserte alltids noe å snakke om her. Næring for kropp og sjel på én og samme gang, der altså. Nettside: Kramer Books and Afterwords. 

Andre tips til gode restauranter i Washington DC

Flere artikler fra Washington DC

Tips til sightseeing i Washington DC 
Rapport fra Trumps Amerika
State of the Union

 

PS! For flere reisetips, følg gjerne Instagram @reiselykke og på Facebook @reiselykke

Meld deg på mitt nyhetsbrev her 👇🏼


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!