4 gode restauranter i Washington DC

Gode restauranter i Washington DC

Når en by blir kåret til verdens beste storby, må man nesten kunne forvente bra utvalg av restauranter og andre typer utsteder. Det får vi da også i USAs politisk maktsentrum.

Dette er tips til fire gode restauranter i Washington DC.

Old Ebbitt Grill

Om du vil oppleve en riktig historisk restaurant, der politikere og andre maktpersoner har vært før deg, skal du oppsøke Old Ebbitt Grill, som ligger like ved Det hvite hus. Det var rent tilfeldig at jeg satte mine to bein her, men da ble jeg også sittende der et par timer. En kort lunsjpause ble til et par timer med tre retters bedre lunsj, servert i baren under restaurant week tidligere i år. Stilfull som få, superhyggelig atmosfære og god mat. Menyen denne dagen besto av eplesalat, gnocci av maismel, samt sørstatsklassikeren bread pudding servert med vaniljeis og karamell.

Resten av restaurantene jeg tipser om i dette innlegget finner du i området rundt Dupont Circle, enten i 14th street eller 18th street.

Gode restauranter i Washington DC

Le Diplomate

Et skikkelig fransk brasseri som vi gjerne finner dem også i New York. Le Diplomate er stilfullt og hyggelig, med god mat, franske toner og herlig atmosfære.

Hank’s Oyster Bar

Superpopulær nabolagskafé som severer Bloody Mary’s, Mimosas og østers til søndagsfrokosten over en lav sko. Hyggelig sted, uformelt – og det serveres selvsagt også annen mat, som burgere her på Hank’s Oyster Bar. 

Kramer Books and Afterworks

Her fikk jeg ikke testet maten selv, dessverre. Til det var køen for lang og tiden for knapp. Men jeg benyttet i stedet tiden mellom bokreolene i bokhandelen og hilste på i baren. Restauranten i denne bokhandelen, Afterworks, er uten tvil et populært sted. Det er visstnok også et populært å ta med sin nye date for å bli bedre kjent. Med utgangspunkt i bokhandelens gode utvalg av litteratur, har litteraturinteresserte alltids noe å snakke om her. Næring for kropp og sjel på én og samme gang, der altså – hos Kramer Books and Afterworks. 

Klikk her for tips til sightseeing i Washington DC 

Klikk her for å lese blogginnlegg fra Washington DC

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.