Morovaser, Isola Bella – og White Lotus

Morovaser, Isola Bella – og White Lotus

Har du fått med deg siste sesong av White Lotus, har du kanskje merket deg de fargerike vasene formet som hoder. Du har kanskje også merket det øya de stadig snakker om, Isola Bella? Her kan du lese om legenden bak morovasene, se hvordan Isola Bella ser ut og få tips til Taormina. Blant annet.

Som alltid – vi skal ikke tro alt vi hverken leser eller ser. Nå kan jeg definitivt skrive under på at Taormina og Sicilia er verdt turen. Øya er vakker, frodig, rik på historie og gode opplevelser. Byen ligger flott til, høyt over havet, med mange tilbud og nære opplevelser. 

Mine beste tips til Sicilia finner du her

White Lotus sesong 2

White Lotus er en svart-humor serie fra HBO, og andre sesong er spilt inn på Sicilia. Jeg likte godt den første sesongen, men denne synes jeg faktisk er hakket bedre. Se traileren på YouTube her, om du ikke kjenner til den.

I White Lotus sesong 2 har man brukt det beste av lokasjoner på Sicilia – og slik blandet det hele til en virkelighet som ikke er hundre prosent reell. Som de finkornede sandstrendene som «hører til» hotellets strandområde.  Disse finner du ikke i Taormina, men i  Sefalu. 

Men den mystiske øya Isola Bella, derimot. Den ligger like ved Taormina. Jeg vet, for jeg har vært der.  

Isola Bella – perlen i det ioniske hav 

Gjennom hele sesongen tirres nysgjerrigheten rundt Isola Bella, som i filmen – og virkeligheten – ligger ved en av strendene ved Taormina.

Spoileralert!

I siste sesong ser vi Daphne (Meghann Fahy) lede Ethan (Will Sharpe) over til Isola Bella. Hva de skal der, kan vi bare forestille oss. Vi får heller ikke se hvordan øya egentlig ser ut. Men det kan du se her! Bla gjennom bildene under.

Isola Bella var en privateid øy, frem til 1990 av Florence Trevelyan. Da ble øya kjøpt av Sicilia og omgjort til et naturreservat. 

Testa di moro

Morovasene, eller testa di moro, som de kalles, er håndmalte keramikkvaser, formet som hoder. De skal forestille en flott maurisk mann, og av og til en vakker kvinne. Ofte blir vasene plassert parvis på en balkong eller trapp rundt om på Sicilia.

Vi merket oss, da vi var på Sicilia, at dette også var blitt et design ikon. Flere av de mer stilfulle restaurantene og hotellene har ulike utgaver av morovasene, gjerne med mer moderne trekk. Men opprinnelsen er historisk, og går tilbake til arabisk tid.

Om du vil lese hele legenden bak, kan du se på turistside til Visit Sicilia her.

Taormina – amfiteater og turisme 

Serien tar utgangspunkt i Taormina, for lengst en populær turistdestinasjon. Faren for å bli enda er populær og fylt med turister er ikke blitt mindre nå. 

Vil White Lotus lokke turistene til Sicilia slik Gudfaren gjorde? Det vil tiden vise.

Seriens hotell, Four Seasons hotellet San Domenico Hotel (reklamelenke), er kanskje utenfor budsjette for den gjengse nordmann. Men det finnes andre gode muligheter til å oppleve Taormina med stil. Selv bodde jeg på Hotel Villa Schule (reklamelenke), en nydelig villa med utsikt mot havet. 

Reiselykke-tips til Taormina

  • Villa Zuccaro Pizzeria har god pizza
  • Al Grappolo d’Uva er koselig vinbar som serverer kun lokale viner (og antipasti)
  • La Napoletana ligger i noen trapper, og har veldig trivelige ansatte 
  • Ta turen til Italian Opera Taormina for kulturelt innslag – €15 for opera
  • Ta banen ned til Mazzaró for et besøk på Isola Bella
  • Lei solstol på La Plage Resort hotel – og nyt en bedre lunsj der
  • … og få selvsagt med deg en tur til Teatro Antico di Taormina

Se ellers mine beste tips til Sicilia her


Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!