Reisetips til San Fransisco

Reisetips til San Fransisco

Dette er mine favoritt-opplevelser i San Fransisco – valgt ut blant hvilke sights jeg så meg ut, og hvilke av dem jeg likte best – forsøksvis etter objektive kriterier, men definitivt farget av personlig opplevelse.

Jeg begynner med den beste først:

Merk: Denne artikkelen er fra 2013

Sykle over Golde Gate Bridge

Den absolutte nummer 1 opplevelse i San Fransisco, et definitivt høydepunkt! Ikke bare var det en opplevelse for livet å sykle over verdens kanskje mest berømte bro – det var også hele pakka før og etter.

Sykkelturen i tåka langs bukta, den varme koppen med kaffe på ”warming hut’en” vi passerte denne kjølige juli-dagen, det var bildene vi tok, trilleturen i nedoverbakke i sola på andre siden av broa og ikke minst – lunsjen i Sausalito med utsyn mot det fortsatt tåkelagte San Fransisco.

Reisetips: Det finnes en rekke sykkelutleiesteder. Vi valgte oss ”Blazing Saddle” like ved Fisherman’s Warf. Tar du trikken ned dit, får du to sights på én gang. Når du først har syklet over broa, kan du like godt trille nedover gatene til Sausalito, en sjarmerende småby på andre siden av San Fransisco. Her kan du spise lunsj ved sjøen og se over mot San Fransisco (vi valgte oss «Tides» – et godt alternativ). Er du heldig, har tåka lettet for dagen. Dernest kan du sykle videre til Old Mill Park og enda lengre, til Tiburon for å ta båten tilbake til SF derfra – eller du kan returnere allerede i Sausalito – med båt eller via broa igjen.

San Fransisco
Tett på broa på båttur

Båttur i Bayen

Det er fort en kjølig tur, men du bør ikke gå glipp av å se Golden Gate Bridge tett på, som du får ved en båttur under broa. De fleste båtselskap inkluderer en runde tett på Alcatraz i samme slengen. Er det tåke og sikten dårlig, gir det en nærmest magisk følelse å runde søylene under broa. Turen tar en times tid.

Reisetips: ta med en jakke, et kamera, og finn et selskap langs Fisherman’s Warf som tilbyr båtturer under broa og rundt øya.

Coit Tower

På Telegraph Hill finner du Coit Tower. Dette er det beste utsiktspunktet i byen, og gir bra oversikt over steder du alt har besøkt, eller områder du kanskje vurderer å besøke.

Reisetips: En tur opp i tårnet koster $ 7. Tårnet har heis, og de siste 35 trinnene må du ta til fots. Det er mulig å kjøre opp, da det er parkering like ved foten av tårnet, og det er fin utsikt også fra parkeringsplassen.

Bokhandelen City Lights

Nå har jeg riktig nok en forkærlighet for både bøker og bokhandlere, men dog: Beat-bokhandelen og –forlaget fyller 60 år i år, og er verdt et besøk av den grunn. Med eget poesirom og oppfordring til å sitte der og bla i bøkene, er dette en av de sjeldne bokhandlerne fylt med – nettopp – bøker. Jeg kunne tilbrakt en hel dag der, hvor det skal godt gjøres å forlate uten en paperbag lastet med bøker.  Ligger i North Beach, like ved Jack Kerouak alley. Bokhandelen forresten en hel reol i annen etasje fylt med bøker av Jack Kerouak.

San Fransisco

Comstock Saloon

Endelig! Da har jeg opplevd å besøke en helt ekte saloon. Nå mer vanlig omtalt som Cocktailbar, går dette stedets historikk tilbake til 1907. Interiøret er tidsriktig, det vil si det ikke er byttet ut – glassene, bartendernes mikseredskaper og viftene i taket går tilbake til tiden da. Bartenderne selv er betraktelig yngre, men klesstilen den samme som før i tiden. I balkongen over baren sitter husbandet og spiller for tips.

Trikketur med Powell & Hyde

Ta Powell & Hyde trikken til Fisherman’s Warf stående som en hvilken som helst San Fransisco-borger. Er du heldig får du plass helt foran – noe som er både gøyalt og gir god utsikt. En opplevelse alle som besøker San Fransisco må få med seg.

Reisetips: er køen ved ”Cable Car Station” for lang, eller du er for langt unna, kan du hoppe på underveis. Trikkene Powell & Mason og Powell & Hyde går om hverandre. Det er den siste du vil ta – denne gir best utsikt, da den går høyest oppe i byen. En tur koster $ 6, et dagspass $ 14.

Alamo Square

Her får du topp utsyn mot byen, med ”De syv søstre” i front. Ta med lunsj og sitt i parken og nyt synet. Victorianske bygninger mot skyskrapere i bakgrunnen gir et postkort-motiv, så husk kamera!

Lombart Street

Selv om jeg synes denne svært så svingete gaten er fascinerende og de mange fargerike horsintiaene plantet der er vakre, var nok dette mer et høydepunkt for Mr. R. som lenge hadde gledet seg til å ta kjøreturen nedover denne helt spesielle gaten kjent fra filmen.

Reisetips: dra tidlig på morgenen – det er mange andre tilreisende som gjerne også vil kjøre ned gata, samt ta bilder av blomster og seg selv foran svingene.

Reisetips til San Fransisco

  • Har du tenkt deg til Alcatraz, bestill online minst en måned før du drar – det er begrenset antall billetter til salgs.
  • Får du ikke billett, er det et godt alternativ å ta en båttur som kombinerer en tur under Golden Gate Bridge og runder Alcatraz på tilbakeveien. Dette tar en times tid, og koster ikke all verdens.
  • Pakk med deg varm jakke og et skjerf – det blir kaldt når tåka kommer sigende og det blåser gjerne opp på ettermiddagen.
  • Finn flere tips i dette innlegget: San Fransisco område for område

Prisene i dette innlegget er basert på gjeldende satser sommeren 2013)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

3 Comments
error: Content is protected !!