Kun en halvtimes kjøretur fra San Fransisco ligger nasjonalparken Muir Woods med sine viden berømte Redwoods trær. Dette er den mest besøkte redwoodsparken av de alle.

Muir Woods i California

Tree hugging i Muir Woods

I Muir Woods finner vi det som kalles ”old-growth coastal forest”, som er den type trær som trives her nettopp takket være tåka som liker seg så godt i området sommerstid, når det for øvrig er for tørt klima for trærne. Den samme tåka som gjør at vi fryser rett som det, selv om vi besøker California midt på sommeren.

Det skal ha vokst redwoods her i området for 150 millioner år siden. De som oppdaget området mye senere må man ha tenkt at det bodde kjemper her, slår det meg der jeg går, for øyeblikket forsvinnende liten, mellom disse enorme trærne som kan bli opp mot 175 meter høye. Enda større er opplevelse av å føle seg som et pust, et støvkorn, et komma i evigheten. For trærne her er gjennomsnittlig 6 – 800 år gamle, de eldste minst 1200 år gamle – med et utsyn på å bli rundt 2200 år gamle.

“Here the redwood made its last stand. At dawn its majesty is almost painful to behold. That same prehistoric look. The look of always. Nature smiling at herself in the mirror of eternity.” – Henry Miller i Big Sur and the oranges of Hieronymus Bosch

Muir Woods i California

Reisetips til Muir Woods

  • Dra dit tidlig morgen, da det fort blir bilkø og parkeringskaos.
  • Velg den lengste turstien, da får du gå tilnærmet alene deler av ruta.
  • Inngang koster $10 per pers. (per 2016)
  • Ta med en jakke, det er fort kjølig i skogen, særlig i morgentimene.
  • Les mer om Muir Woods her.

Visste du?

Redwoods vokser kun her i Nord-California og i deler av Oregon!

Mer lesestoff fra California

Første gang publisert 10. juli 2013. Oppdatert februar 2016.