San Fransisco område for område

San Fransisco område for område

San Fransisco. Fog City. Windy City. Hilly City. Bike City. Etter et besøk i byen, kan sikkert også du tenke opp flere kallenavn på denne byen med mer enn 50 høyder og hvis kjennetegn er Golden Gate Bridge.

Som mange andre storbyer er også San Fransisco delvis preget av områder dominert etter etnisitet eller at likesinnede samles et sted. Det er bare å ta en titt på kartet; Russian Hill og Japan Town er to eksempler. Noen er åpenbare, som disse. Andre ikke fullt så tydelig inndelt etter grupperinger.

Chinatown

Den beste Chinatown utenfor Kina, sies det. Sannsynligvis den mest ”ekte” utenfor Kina, også. Verdt å ta turen. Har du vært i et Chinatown tidligere, er det lett å tenke at da har man vært i dem alle. Men tar du en titt oppover fasadene, eller tar turen utenfor hovedgaten, vil du se at denne Chinatown er nokså omfattende og særegen.

North Beach

Et must! Beat-kulturens arnested og San Fransiscos svar på Little Italy. Italienske delikatessebutikker og restauranter preger gatebildet, sammen med lyktestolper malt i fargene til det italienske flagg. Det er her du finner beat-bokhandelen City Lights og en saloon fra 1907. Les mer om dette her.

Mission

Jeg anbefaler først en spasertur langs den mexicansk-dominerte Mission før du går over i parallellgaten Valencia – og du får dermed to svært ulike opplevelser av en og samme bydel. Førstnevnte gate er nokså sliten, mens det i Valencias 16th til 21st street er preget av trendy restauranter, relaxed kafeer og mindre, uavhengige butikker.

Her finner du interiørbutikker, platebutikken Aquarious Records og bokhandelen Dog Eared Books. Husk å ta en pust i bakken med iskaffe og peoplewatching, for eksempel på The Blue Fig.

Fisherman’s Warf & The Embarcadero

Turistifisert, men ikke til å komme utenom. Det er herfra du drar til Alcatraz eller på båttur under Golden Gate. Pier 39 er den sentrale utstikkeren med restauranter og butikker, men det ligger spisesteder langs hele Fisherman’s Warf og Embarcadero. Fisherman’s Warf har mange restauranter og «crab shacks», mens Ferry Building langs Embarcadero er San Fransiscos svar på Oslos Vulkan matmarked. Like før du kommer dit, ligger den peruanske restauranten La Mar, som jeg gjerne anbefaler videre. Mulig å sitte ute mot i sola mot San Fransisco Bay om været tillater det.

Castro

Castro er et sted alle bør besøke av sentrale historiske og politiske årsaker. Det er her Harvey Milk startet den homofile revolusjon. Han var politisk aktiv, en aktivist, som du kan lese mer om på Wikipedia her.

Her ligger fortsatt fotobutikken hvor han startet sin kampanje, og butikken er nå et aktivt senter for homofiles rettigheter. Castro bærer ellers preg av barer og restauranter.

Civic Center

Her ligger Hayes Street Shops, som et lite sentrum i sentrum. Hyggelige, rare og stilfulle butikker – men obs! Pass deg for å havne i det dårlige strøket like ved, merket av på bildet lenger oppe.

Pacific Heights

Her ligger Union Street Shops, et annet lite sentrum i sentrum med butikker i gåavstand, samt fristende kaféer. Ikke langt unna ligger Fillmore Street Shops.

Flere reisetips til San Fransisco finner du i dette innlegget.


 

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!