Turiser i San Fransisco

Turiser i San Fransisco

-Hold your horses!

Ivrige turister spretter tilbake, avventer en mer vennligsinnet invitasjon til å entre denne allerede fullstappede trikken.

Med trikk gjennom San Fransisco

Powell & Hyde Sts. er den mest populære linjen av de to klassiske rutene som tar turister og borgere med god tid på tur gjennom sentrale deler av San Francisco. Dermed er den også den mest overfylte. 

Det sies at over 80 % av søkere til  å styre disse trikkene med brems og gass ikke får et jobbtilbud – her gjelder det å ha sterk overkropp. Det har vår mann: høy, mørk, kraftig med dyp buldrende røst er han en særs respektert mann om bord.

Det er ingen tvil om at dette er et fysisk krevende yrke. Hans brune bukse er slitt i kantene. Hans arbeidshansker, en gang gule i skinnet, er nå sortslitte av å styre spakene og snu trikken på endeplassen. En eim av svette avslører en allerede lang arbeidsdag, selv om klokka knapt har passert ti.

San Fransisco – også kalt For City

Det er vår første dag i San Fransisco, også kalt Fog City. Tåka som har for vane å trekke inn over byen,  dukker opp også i dag. Tidlig morgen lå den allerede som et mykt teppe over nedre del av byen, høye bygninger reiste seg gjennom, og sola var på vei opp over denne grå dotten som lå og vaket nede i bay’en.

Når vi noen små timer senere tar båten ut i bukta ligger den som en tykk grøt, tåkenluren uler, og vi skimter den røde konstruksjonen gjennom en grå hinne. I det vi runder foten av Golden Gate Bridge oppleves det rent magisk å gynge rundt i dette havet av tåke. Båten velter seg i bølgene og kameraet fanger den rødmalte broa som best det kan.

Byen som bølger seg i landskapet

San Fransisco sies å være bygget over mer enn 50 høyder eller hills. Vi kjenner de igjen fra filmen. Gater rette som i New York bølger seg i landskapet. Opp og ned. Bratte og langstrakte. Rundt hjørnene blåser vinden, i skyggen er det kjølig. Tåkeluren fortsetter sine varslinger der nede et sted i bukta.

Lufta er frisk, påtakelig fri for eksos – som var vi på vestkysten av Norge. Til tross for det lenge varslede hetebølgen merker vi ikke mye til den. Det er vel akkurat slik det skal være å besøke San Fransisco.

San Fransisco

For reisetips til San Fransisco-opplevelser, kan du ta en titt på San Fransisco område for område, samt disse anbefalinger for en tur til San Fransisco. 


 

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!