Trendy weekend i Shoreditch

Glem Notting Hill. Glem Covent Garden. Det er Shoreditch på Londons østkant som gjelder, om du vil oppleve London fra den trendy siden. Det er tross alt her hipsterne holder til.

 

Som en britisk landsby mikset med New Yorks Lower East Side ligger Shoreditch på Londons østkant. Vi befinner oss langt unna mer upper class områder som Kensington, Mayfair og Marylebone nå.

Bybildet preges av lave bygg i murstein, graffitidekor, en og annen ruin. I bakgrunnen rager glassfasader og høyhus i stål. De tilhører den nærliggende bydelen City, hvor mange jobber.

En kort trilletur unna Liverpool Street Station tar vi inn på et av mange flere trendy hoteller. Du slipper bane, taxi, buss videre etter du har forlatt flytoget – for nå befinner du deg i Londons nye trendbydel. Og her kan du bli hele helgen. Spesielt om du tar inn på dette hotellet. 

Shoreditch, London

Gode restauranter i Shoreditch

 • Pizza East: I et ombygget te-varehus, ligger denne uformelle og svært populære pizza restauranten. Adresse: 56 Shoreditch High Street
 • Hoi Polloi på Ace Hotel: fine dining med hipsterne. Stilfullt interiør, med strykeorkester på søndager. Adresse: 100 Shoredtich High Street
 • Hoxton Bar og Grill: uformelt, ungt og trendy. Holder åpent til kl. 02:00 om natten Adresse: 81 Great Eastern St.
 • Galvin’s La Chapelle: ligger stilfullt til i en tidligere, og nå ombygget, kirke. Adresse: 35 Spital Square
 • Tramshed: Med en installasjon av Damien Hirst, er dette kylling og biff-stedet et kult sted å dra med vennegjengen. Prøv roasted chicken! Adresse: 32 Rivington Street
 • Dishroom: Spis god indisk mat med god samvittighet. For hvert måltid du spiser her (til en rimelig penge!), doneres et måltid til et barn via Akshaya Patra, som gir bort ernæringsrik, gratis lunsj på skoler i India.
Shoreditch
Trendy Tramshed

Shopping i Shoreditch

 • Søndagsmarkedet i Brick Lane
 • Spitafields Market
 • Boxpark
 • Household Goods: maskulint interiør (til kjøkken og bad)
 • Redchurch Street har koselige småbutikker

Shoreditch

Komme dit

Det går fly fra flere steder i Norge til Londons tre flyplasser: Stansted, Gatwick og Heathrow. Det enkleste er å fly med Ryan Air, som lander på Stansted. Flytoget herfra stopper ved Liverpool Street Station, en kort gåtur unna Shoreditch

Passer for

Shoreditch er et perfekt sted å dra til for deg som vil se noe annet enn Oxford Street, eller som alt har gjort unna sightseeing i London, som har sett sin del av London Vest, eller som rett og slett foretrekker den mer uformelle siden av London.

Dette området av Øst-London er ungt og trendy. Spesielt i helgene bærer området preg av å være ungt og livlig. Personlig foretrekker jeg å dra hit ukedager, da det er noe roligere. Men søndagsmarkedet må man få med seg!

Tips til supre hotell i Shoreditch

Shoreditch
The Hoxton: Londons storstue i Shoreditch

Bo hipt og trendy på ACE HOTEL * eller  sjekk inn på Hoxton Hotel Shoreditch *,  Shoreditch’s storstue.

→ Les mer om London her: London-tips og guider fra Reiselykke

Til opplysning: Merk at lenker merket med *  er affiliate-lenker. Dette innebærer at Reiselykke tjener en liten kommisjon dersom du gjennomfører et kjøp via disse, uten at det koster deg noe ekstra.

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
 1. Hei, Ingeborg. Absolutt! Her finner nok du og kameraet ditt mye fint å fokusere på, tenker jeg 😉

error: Content is protected !!