Shoreditch: Bohemsk, alternativ og mangfoldig

Shoreditch: Bohemsk, alternativ og mangfoldig

En gang var Shoreditch Londons hipsterscene. Nå er det en hub for oppstartsbedrifter, boutiques, gallerier og barer. Men fortsatt er dette en mer bohemsk og alternativ side av London.

*Denne nettsiden inneholder affiliate lenker, Reiselykke mottar en liten kommisjon fra kjøp uten ekstra kostnad for deg. Inntektene bidrar til å dekke kostnadene ved å drifte denne nettsiden fylt med personlig reserachet, skrevet og fotografert kvalitetsinnhold for lesere som deg.

Som en britisk landsby mikset med New Yorks Lower East Side ligger Shoreditch på Londons østkant, like i nærheten av City. Vi befinner oss langt unna mer upper class områder som Kensington, Mayfair og Marylebone nå. Her finner vi et levende natteliv, markeder og kunstscene.

Det er her du skal legge London-turen om du vil ha en mer bohemsk og alternativ opplevelse.

Tips: Sjekk ut denne to timer lange guidede turen som tar for seg street art og graffiti i Shoreditch.

Shoreditch

Bohemske Shoreditch

Gatebildet er preget av lave bygg i murstein, graffitidekor, en og annen ruin. I bakgrunnen rager glassfasader og høyhus i stål. De tilhører den nærliggende bydelen City, hvor mange jobber.

En kort trilletur unna Liverpool Street Station tar er det enkelt å sjekke inn på et av mange flere bra hoteller. Du slipper bane, taxi, buss videre etter du har forlatt flytoget. Særlig er det enkelt å komme hit om Stansted er din flyplass.

Her kan du dessuten bli hele helgen. Særlig om du sjekker inn på Hoxton Hotel Shoreditch, ACE HOTEL, citizenM Shoreditch eller Nobu.

Shoreditch, London

Markeder, nattklubber og restauranter

Pass på å få med deg søndagsmarkedet i Brick Lane. Her selges alt fra smykker til curry. Absolutt verdt å få med seg, spør du meg. Ellers også Spitafield Market, der du får alt fra gourmetprodukter til vintageklær. Boxpark byr på pop up utsalg av både street food og kunst, mens du finner flere hyggelige småbutikker i Redchurch Street.

Shoreditch er også stedet for fest og moro, så liker du å henge på nattklubber, finner du det her. Du vil også finne flere bra restauranter å velge mellom. Her er noen jeg selv testet for en tid tilbake:

Shoreditch
Tramshed
  • Pizza East: I et ombygget te-varehus, ligger denne uformelle og svært populære pizza restauranten. Adresse: 56 Shoreditch High Street

  • Hoi Polloi på Ace Hotel: fine dining i bohemsk strøk. Stilfullt interiør, med strykeorkester på søndager. Adresse: 100 Shoredtich High Street
Shoreditch, London
  • Hoxton Bar og Grill: uformelt, ungt og trendy. Holder åpent til kl. 02:00 om natten Adresse: 81 Great Eastern St.

  • Galvin’s La Chapelle: ligger stilfullt til i en tidligere, og nå ombygget, kirke. Adresse: 35 Spital Square

  • Tramshed: Med en installasjon av Damien Hirst, er dette kylling og biff-stedet et kult sted å dra med vennegjengen. Prøv roasted chicken! Adresse: 32 Rivington Street

  • Dishroom: Spis god indisk mat med god samvittighet. For hvert måltid du spiser her (til en rimelig penge!), doneres et måltid til et barn via Akshaya Patra, som gir bort ernæringsrik, gratis lunsj på skoler i India.

TIPS: Sjekk denne listen fra Time Out med oversikt over de 27 beste restaurantene de mener er å finne i Shoreditch akkurat nå (publisert desember 2023)

Komme dit

Flytoget fra Stansted stopper ved Liverpool Street Station, en kort gåtur unna Shoreditch. Men om du kommer via Gatwick eller Heathrow kan du selvsagt komme deg hit med bane eller bil.

Shoreditch
The Hoxton: Londons storstue i Shoreditch

Passer for

Shoreditch er et perfekt sted å dra til for deg som vil se noe annet enn Oxford Street, eller som alt har gjort unna sightseeing i London, som har sett sin del av London Vest, eller som rett og slett foretrekker den mer uformelle siden av London. Som sagt, dette er bydelen for deg som liker det bohemske, alternative.

Personlig liker jeg meg best her i ukedager, for da er det litt roligere her. Men søndagsmarkedet må man få med seg!

Første gang publisert 17. januar 2016. Revidert i februar 2024.


Mette S. Fjeldheim Reiselykke

Hei! Jeg er Mette S. Fjeldheim – reiseskribent og kulturjournalist. Det er jeg som reiser, skriver og tar bildene til artiklene du leser her på Reiselykke®. 

PS! Følg meg gjerne på Instagram @reiselykke og i min skrivestue på Facebook @reiselykke

Meld deg på mitt nyhetsbrev her 👇🏼


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
  1. Hei, Ingeborg. Absolutt! Her finner nok du og kameraet ditt mye fint å fokusere på, tenker jeg 😉

error: Content is protected !!