Siem Reap og templene i Angkor

Angkor er en av de viktigste arkeologiske områdene ikke bare i Kambodsja, men hele Sør-Øst Asia. Her er tipsene du trenger for et vellykket opphold i Siem Reap og Angkor.

Siem Reap ble nylig kåret til et av verdens beste reisemål i Trip Advisor’s Travelers Choise. Og selv om byen i seg selv har vokst betraktelig de senere årene og turismen har økt kraftig, har likevel Siem Reap beholdt mye av sjarmen.

*Denne nettsiden inneholder affiliate lenker, der Reiselykke mottar en liten kommisjon fra kjøp uten ekstra kostnad for deg. Inntektene bidrar til å dekke kostnadene ved å drifte denne nettsiden, som er fylt med gratis reisetips og nyttig informasjon for lesere som deg.

5 templer i Angkor

Dette er fem av de mest kjente templene i Angkor:

Angkor Wat

Angkor Wat i soloppgang

Angkor Wat er det største og best vedlikeholdte byggverket i Angkor-området. Det kjennetegnes ved fem tårn og ble bygd under kong Suryavarman 2s regjeringstid (1113-50).

→  Tips til å se Angkor Wat i soloppgang

Angkor Thom

Angkor Thom

Angkor Thom var Khmer-rikets hovedstad i storhetstiden og bygd opp over flere århundrer. Det dominerende tempelet Bayon har i dag 37 tårn og er mest kjent for de store ansiktsportrettene i stein.

Ta Phrom

Ta Phrom

Ta Phrom er tidligere klosterby som i dag er dekket av trær som har fått vokse fritt i den forlatte byen. Tempelet er også kjent fra filmen Tomb Rider.

Phnom Bakheng

Phnom Bakheng

Dette tempelet ble konstruert mer enn to århundrer før Angkor Wat og det er populært å dra hit for å se solnedgangen over Angkor Wat.

Banteay Srei

Banteay Srei Kambodsja

Et av de eldste og minste, men vakreste templene i Angkor. Det er også det mest omfattende og utsøkt dekorerte av alle templene i området.

→ Les også: Guide til Kambodsja

Guide til besøk i Angkor

Turister ved Angkor Thom
  • Angkor Archaeological Park strekker seg over 400 km2 og består av skogsområder og rester etter ulike hovedsteder under Khmer imperiet fra det 9. til det 15. århundre.
  • Ved et besøk i Angkor kan du velge mellom dagspass ($37), tre dagers pass ($62) og ukespass $72).
  • De fleste reiser til og fra Angkor og mellom templene med tuktuk-sjåfør, som følger en hele dagen. Det er også lurt å booke en guide i forkant. Det kan gjøres gjennom hotellet.
  • For besøkende som er der for én dag, er vanligste rute til de tre mest berømte templene; Angkor Wat, Angkor Thom og Bayan tempelet. Men det er vel verdt å bruke mer tid i området, spesielt for den som er interessert i arkitektur, historie og kultur.

Mer informasjon om Angkor og flere av templene kan du finne på http://www.tourismcambodia.com 

5 tips til opplevelser i Siem Reap

Foruten templene i Angkor, finnes det flere ting å finne på for deg som har litt mer tid i området. Her er noen idéer:

1. Besøk Tonlé Sap

Sør-Øst Asias største innsjø: Dra med tuktuk til elvebredden, der du blir med på båttur ut på innsjøen og får et innblikk i livet blant de flytende landsbyene. Vær obs på barn som tigger og forsøk på lureri.

Les mer om Tonlé Sap her

2. Dra på sykkeltur

Lei en sykkel og trø deg ut av byen. Det kan du gjøre enten ved å booke en sykkeltur eller ved å leie rimelige sykler gjennom White Bikes og dra på egen hånd. Inntektene gjennom White Bikes går til veldedige formål. Nettside: http://www.thewhitebicycles.org

Jeg dro på sykkeltur i nabolaget da jeg var der i 2011

3. Book spa-behandling

For den som ønsker å benytte seg av tilbud om spa, finnes det varierte tilbud og ulike prisklasser. Body Tune er et rimeligere spa-senter som tilbyr alt fra pedikyr og manikyr til massasje for en rimelig penge. De bedre hotellene har også egne spa-avdelinger og tilhørende spa-fasiliteter. Body Tunes Nettside: http://www.bodytune.co.th

4. Dra på shopping

Benytt anledningen til å kjøpe hjem noen gaver og minner, samt gi støtte til lokale kunstnere. Du finner mange muligheter på nattmarkedet. Sjekk også ut Artisans d’Angkor og andre butikker som tilbyr fairtrade-produkter. Diwo er en fransk fotograf som driver kunstgalleri med sin kone fra Kambodsja.

5. Se khmer dans

Flere barer og hotell tilbyr show med tradisjonsrik khmerdans.

Khmerdans
Khmerdans – populær underholdning for turister

Gode restauranter og hyggelige barer i Siem Reap

Benytt anledningen til å spise god khmermat!

Det er mange gode restauranter og flere hyggelige barer i Siem Reap. Flere steder finner du også fusion av khmer og fransk matlaging. Personlig styrer jeg helst unna bar-gata og foretrekker de som ligger litt utenfor det voldsomme turisttråkket. Her er noen tips:

 

Malis er en flott restaurant som serverer tradisjonsrik khmermat og gir en fin introduksjon til det khmerske kjøkken. Nettside

Sokkhak River ligger ved elven og har restaurant over to etasjer. Her kan du velge mellom å sitte ute eller inne. Menyen er fransk/khmer-fusion. Nettside

The Square 24 er en stilfull restaurant som serverer gode khmer-retter, med god service. Nettside 

Sofitel tilbyr walk ins frokost til $20 og en dag ved bassenget (inkl. 30 min. fotmassasje) for $25

Ta en drink på Foreign Correspondence Club og forestill deg enentyrere, korrespondenter og andrer reisende som har frekventert disse lokalene.

Hashi er en japansk restaurant for ramen, sushi eller teriyaki

Baltazar wine bar på andre siden av elven, en hyggelig og stilfull bar, som en fin kontrast til Pub Street.

Overnatting i Siem Reap

Her finnes et godt utvalg i gode restauranter, shoppingmuligheter og en rekke hotell å velge i, av ulik prisklasse og standard. Jeg har plukket ut tre tips til hotell jeg personlig har besøkt:

Raffles Grand Hotel d’Angkor * ligger sentralt i Siem Reap og tilbyr flere restauranter, basseng, spa og aktiviteter som yoga og khmer-dans. Sofitel Angkor Phokeethra Golf & Spa Resort * tilbyr spa, basseng og restauranter, foruten tilgang til 18-hulls golfbane. Middels priset. Soria Moria Boutique Hotel * er et rimelig og godt alternativ. Grunnlagt av nordmenn og eid av lokalt ansatte. En rimeligere overnatting. 

Hotell i Siem Reap

Guide til Kambodsja

Fruktselger Russian market Phnom Penh Kambodsja


Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!