Slik pakker du håndbagasjen

Slik pakker du håndbagasjen

Om du skal reise kort eller langt er det noen ting det er lurt å pakke i håndbagasjen – også med tanke på at sendt bagasje kanskje ikke kommer frem samtidig med deg. Her finner du tips til hvordan du pakker håndbagasjen!

Har du noen gang opplevd at sendt bagasje ikke kommer frem samtidig med deg? Det har jeg! Flere ganger. Den erfaringen har medført at det er noen ting jeg alltid reiser med i håndbagasjen. Særlig om jeg skal til et sted ganske langt borte, etter en lengre flyreise.

En reiseforsikring vil dekke det du måtte trenge av nødvendigheter om bagasjen ikke kommer frem på en viss tid. Reglene sjekker du med ditt forsikringsselskap. Men: min erfaring er at det ikke er alltid jeg hverken har tid eller lyst til å løpe rundt å finne det jeg trenger umiddelbart. Ikke er det alltid like lett å finne heller.

Her er derfor 5 tips til:

Slik pakker du håndbagasjen

pakke kofferten smart

1. Medisiner

Dette er ikke ok at forsvinner underveis og ikke kommer frem når du trenger det. Ta alltid medisiner med i håndbagasjen. Jeg har også sett noen som merker håndbagasjen med ”Contains medication” (sannsynligvis for noen som har spesielt viktige medisiner med seg på reise).

2. Et ekstra sett tøy til første døgn

Etter en lang reise kan det være digg med rask mulighet til å skifte det aller viktigste – særlig om sendt bagasje ikke dukker opp. En ekstra sett undertøy, ren bukse og topp til, for eksempel.

3. Toalettsaker

Litt fuktighetskrem, en deo, litt sminke kan være greit å ha med, samt tannbørst og tannkrem. Kan komme godt med ombord på flyet også, det. Jeg reiser også med en liten flaske antibac i håndbagasjen.

4. Elektronikk

Hvor kjedelig er det ikke å komme frem, klar for sightseeing, med tomt batteri på kamera og tomt mobilbatteri? Pass på å lade opp før reisen, og sørg for å ha med lader til mobil og en powerbank. Dersom jeg reiser med Mac og kamera, blir disse også med i håndbagasjen.

5. Lesestoff

Kommer alltid godt med på reise! Så om du får sendt bagasje umiddelbart eller ei – litt lesestoff må med i håndbagasjen.


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!