Sukhothai – Thailands første hovedstad

Wat Sri Chum i Sukhothai
Wat Sri Chum

Du har kanskje hørt om Chiang Mai og Chiang Rai. Men har du hørt om Sukhothai?

I VGs papiravis like før jul, hadde jeg tre sider om Thailand på trykk. Der skrev jeg om Bangkok, samt tipset om steder å kombinere med Bangkok. Nå er artikkelen også publisert som nettsaker: Storbyferie i Thailand og som Fire måter å nyte Thailand på. En av disse stedene jeg tipser om der, er Sukhothai.

Men det er mer å si og vise om denne delen av Thailand, enn det det var plass til i artikkelen!

Si Satchanalai i Sukhothai

Si Satchanalai

Sukhothai var det første kongeriket i Siam, i rundt 120 år fra 1238. Siden 1991 har store deler av dette området vært en del av Unescos verdensarvliste. Området Sukhothai ligger i nedre del av Nord-Thailand, omtrent midt mellom Bangkok og Chiang Mai, hvor Thailands første hovedstad lå i sin tid. Området er et fruktbart landbruksområde, med nasjonalparken Ramkhampaeng og den historiske parken Si Satchanalai, som ble grunnlagt i 1250.

Området rommer også en mindre by ved samme navn, der den historiske parken Sukhothai ligger, med mange severdigheter og ruiner.

Wat Sri Chum er et vakkert tempel som består av blant annet en stor, sittende Buddha, Phra Aiana. Buddhaen er hele 15.63 meter høy og mer enn 11 meter bred over knærne.

Reise dit: fly eller buss fra Bangkok. Sukhothai har forresten den flotteste flyplassen jeg har sett så langt i mitt reiseliv.

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.