Sykkeltur i Vest-Sverige

Sykkeltur i Vest-Sverige

Vi skal ikke langt over grensa, før vi befinner oss i svensk skjærgårdsidyll med hyggelige aktiviteter og deilig lokalmat fra havet. Vi kombinerte aktiviteter i skjærgården med sykkeltur i Vest-Sverige – med innlagt spa- og gourmet-opplevelse på Skaftö. 

Ute ved kysten av Bohuslän er terrenget stort sett flatt og jevnt. Med andre ord helt perfekt for en rolig sykkeltur med innlagt sightseeing. Når området byr på vakker natur, koselig småbebyggelse og gode matopplevelser, er det ekstra koselig å sykle fra sted til sted, med  en liten sekk på ryggen og med bistand av en båt her og der.

Sommerbyen Lysekil

Lysekil er en liten fiskeby med 7500 innbyggere. Her arrangeres regattaer og andre sjøsport-aktiviteter. Her er også mange fine muligheter til å padle i kajakk, koselige steder å både bo og spise, samt tilbud om å bli med på blåskjellsafari og andre skjærgårdsaktiviteter. 

Første etappe av våre sykkeltur bærer ikke langt av sted: Med utganspunkt fra Strandflickorna, triller vi ned Turistvegen (ja, den heter det!). Vi sykler et kort lite strekk til vi kommer til ferja som skal ta oss med over fra Lysekil Sörra Hamn til Grundsund på Skaftö.

Sjarmerende Grundsund

Grundsund ligger på halvøya Skaftö, og er et sjarmerende lite fiskesamfunn. Fargerike sjøboder ligger tett i tett, og vi må stoppe rett som det er for å ta noen flere bilder.

Etter lunsj fortsetter turen i retning Fiskebäckskil, gjennom en liten sko og forbi en flott strand. Fem kilometer senere er vi ved veis ende, hvor vi blir til neste morgen.

 

Velpleide Fiskbäcksil

Fiskebäckskil ligger på Skaftös nordvestre side. En sjarmerende miks av små fiskeboder og kapteinsvillaer avslører en fortid med sildefiske og velstand. De fargerike bygningene er tatt godt vare på og hagene er frodige og velstelte. Her kan man gå gjennom gatene, gå ned til havnen og kanskje stoppe innom den lille butikken som selger gaver og småinteriør. Nettopp det gjorde vi, frem til vi møttes igjen til avtalt tid.

Det gode liv på Gullmarstrand

For hva passer vel mer perfekt etter to aktive dager, med havkajakkspadling og sykkeltur – enn nettopp en herlig spa-opplevelse etterfulgt av et godt måltid?

Denne natten overnattet vi på Gullmarstrand, et spa-hotell som også er kjent for sitt kjøkken med tilberedning av lokale råvarer. Hotellet har vært i samme familie i tre generasjon, og har vokst seg stor. Nå finnes det i flere moderne bygg, samt i ombygde bygninger litt spredt rundt hovedbygget. Vi bodde på høyden over havet, med flott utsikt mot Lysekil.

Reisetips: Sykkeltur fra Lysekil til Skaftö

  • Vi leide sykkel og fikk med lunsjkurv fra Strandflickorna. Her finner du informasjon til andre som leier ut sykler.Sykkeltur i Vest-Sverige
  • Båten RAN går fra Lysekil Söndra Hams til Grundsund på Skaftö. Billetter koster SKr 40,- og tar 30 minutter.
  • Linje 847 går fra Fiskbäcksil til Lysekil Norra Hamn. Billetter koster Skr 40,- og tar 12 minutter.

Komme dit

Det tar rundt 2 timer og 50 minutt å kjøre Oslo – Lysekil med bil.

Tips: om beregner nok tid, ta en tur innom Nordens Ark på veien hjemover.

invitert av Visit Sweden


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

1 Comment
error: Content is protected !!