Hotell i London

Det å finne et bra hotell i London, i et hyggelig område man ønsker å se mer av, kan være nøkkelen til den perfekte London-opplevelsen.

Oppdatert oktober 2019

Beliggenhet har (nesten) alt å si for et vellykket opphold i London. Ettersom ting fort tar tid i en storby med mye trafikk, og man ønsker å komme seg raskt fra a til å, er det lurt å vurdere hotell og planer i forhold til hverandre.

Velg enten å bo i et område der du vet du kommer til å oppholde deg en god del, og planlegg å komme deg rundt med enkelt tilgang til undergrunnen. Skaff deg et Oyster card til undergrunnsbanen, last ned Uber-appen eller benytt anledningen til å forflytte deg rundt med gode sko på beina eller de klassiske sorte London-taxiene.

For tips til gode restauranter i London, se her

Her er mine beste tips til hotell i London

Rosewood, hotell i london
The Rosewood

Hotelltips i Kensington

Om du ønsker å bo nært ambassadeboliger, Kensington Gardens, Royal Albert Hall, shopping og gode restauranter, er Kensington området for deg.

Luksuriøse The Kensington Hotel * ligger midt i South Kensington, har flotte fellesområder med mikser tradisjon med moderne stil.

Royal Garden Hotel * er et større fem-stjerners hotell, beliggende like ved Kensington Park. Har døgnåpen treningssal, tre barer og to restauranter.

The Pelham * har individuelt innrede rom i et sjarmerende og luksuriøst townhouse sentralt i South Kensington. Hyggelig og lunt.

Sloane Square Hotel er et lite boutique hotell, sentralt plassert like ved Sloan Square station. Rommene er små, men sjarmerende og hyggelige. De mot forsiden er noe større (og dyrere).

hotell i london, sloan square hotel

Hotelltips ved Marylebone

Marylebone er det koselige området, nærmest som en landsby i storbyen, med en rekke gode restauranter og mindre butikker i området.

De beste frokoststedene i London
Her fra Hotel Durrants’ frokostsal

Hotel Mandeville er et 4 stjerners boutique hotell kun fem minutter å gå fra handlegatene Oxford Street og Bond Street.

The Marylebone Hotel * ligger nær Oxfordstreet, med eget svømmbasseng og flott treningsrom.

The Durrants * ligger i en sjarmerende bygning fra 1700-tallet, i en rolig del av Marylebone, 5 minutter å gå fra Oxford Street.

Chiltern Firehouse er eksklusivt og dyrt – men ufattelig kult. Bor du her, får du også tilgang til restauranten som har ventetid som et langt uår og inngang til en av Londons hotteste barer – kun åpen for hotellets gjester på kveldstid.

→ Les mer om Chiltern Firehouse på deres egen nettside: www.chilternfirehouse.com

Hotelltips i Mayfair

Vest i London og øst for Hyde Park ligger Mayfair – et forretningsområde, sofistikert og med en rekke bedre restauranter omtrent mellom Hyde Park og West End.

The May Fair * er et femstjerners luksushotell, som ble åpnet i 1927 av King George V. Hotellet er omgitt av parker, teatre og severdigheter.

The Westbury Mayfair * femstjerners hotell, beliggende i Bond Street, nært Buckingham Palace og designer-butikker like ved.

hotell i london, hoxton holborn

Hotelltips i Holborn

Holborn er en bydel i sentrum av London, som ligger mellom Soho og City of London, og nær Covent Garden og Oxford Street.

The Hoxton Holborn * trendy hotell med gode senger og finesser som frisk melk i kjøleskapet og en times gratis telefonsamtaler ut av landet (!). Her ligger Hubbard & Bell,  Chicken Shop og Holborn Grind.

The Rosewood Hotel * er et luksuriøst hotell, med delikate og inspirerende fellesområder. Kun fem-minutters gange fra Covent Garden og Oxford Street. Hotellet har spa, badstue og glamourøs restaurant.

hotell i london, the rosewood
The Rosewood Hotel

Hotelltips: Shoreditch

Shoreditch ligger nord for London City, og er å regne for en av de hippere strøkene, med nattklubber og barer som holder åpent lenger enn i sentrumskjernen av London – og som ligger ved hyggelige og alternative shopping arenaer som Brick Lane Market og Box Park.

hotell i london, hoxton, shoreditch

Hoxton Hotel Shoreditch * er Shoreditch’s egen storstue – supertrendy og hyggelig. Bøker fyller resepsjonsområdet, som aldri ligger stille.

Ace hotel * er nok et trendy hotell, med DJ og fotoboks i resepsjonsområdet, samt en stilfull restaurant og hyggelig fellesområde.

Det første Nobu hotellet i Europa * har nå åpnet i Shoreditch. Restauranten ved samme navn ligger i kjelleren.

Klassiske hotell i London

En og annen gang er det en ren og skjær opplevelse å ta inn på et av de klassiske hotellene, der servicen er på strekk og du får alt av fasciliteter – og høy lysekronefaktor.

hotell i london, the savoy

En herlig roseduft møter deg i det du går inn i The Langhams * foaje. Her finner du også en av London’s beste, og mest stilfulle, barer.

The Savoy * – definitivt en favoritt blant mer klassiske hotell! Ligger like ved Savoy Theatre. Er kjent for sin afternoon tea og sjokoladen som lages på huset. Har spa, basseng, treningsrom og flere restauranter.

Et annet klassisk hotell! Også The Ritz * er kjent for sin afternoon tea. Et godt alternativ om ikke lommeboka strekker til en overnatting …

Til opplysning: Merk at lenker merket med *  er affiliate-lenker. Dette innebærer at Reiselykke tjener en liten kommisjon dersom du gjennomfører et kjøp via disse, uten at det koster deg noe ekstra.

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!