Vannbyen Venezia

vannbyen Venezia

En motor putrende forbi på utsiden svinner hen, etterlater seg dønningene av bølgeskvulp i smauet. Vinduet er på gløtt denne tidlige morgen sent i september, og slipper ukjente lyder inn i min halvsøvnige bevissthet. Brått er jeg lys våken. Nå husker jeg hvor jeg befinner meg.

Vi er på weekend-tur der hvor gatene er fylt med vann, hvor gondoler er byens fremkomstmiddel. Der hvor hvit- og blå-stripete menn balanserer på enden av båten, staker seg frem blandt høye bygninger, svinger de lange, smale farkostene rundt hjørnet og etterlater et ekko av O Sole Mio – eller en annen sviske.

Den årlige filmfestivalen er nettopp avsluttet. Vi er måneder under det berømte maskeradeballet som finner sted hver februar. Likevel er det tett i tett av turister og gateselgere på Markusplassen. På dagtid strømmer cruisebåt-turistene inn over piazzaen de få timene avsatt til å ta inn Venezia. I natt, derimot, lå plassen øde, opplyst og vakker og hilste oss velkommen da vi ankom San Marco etter midnatt. Nå er det kvelden igjen. Og jeg er klar for å bli bedre kjent med Venezia by night.

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.