Vannbyen Venezia

En motor putrende forbi på utsiden svinner hen, etterlater seg dønningene av bølgeskvulp i smauet. Vinduet er på gløtt denne tidlige morgen sent i september, og slipper ukjente lyder inn i min halvsøvnige bevissthet. Brått er jeg lys våken. Nå husker jeg hvor jeg befinner meg.

Vi er på weekend-tur der hvor gatene er fylt med vann, hvor gondoler er byens fremkomstmiddel. Der hvor hvit- og blå-stripete menn balanserer på enden av båten, staker seg frem blandt høye bygninger, svinger de lange, smale farkostene rundt hjørnet og etterlater et ekko av O Sole Mio – eller en annen sviske.

Den årlige filmfestivalen er nettopp avsluttet. Vi er måneder under det berømte maskeradeballet som finner sted hver februar. Likevel er det tett i tett av turister og gateselgere på Markusplassen. På dagtid strømmer cruisebåt-turistene inn over piazzaen de få timene avsatt til å ta inn Venezia. I natt, derimot, lå plassen øde, opplyst og vakker og hilste oss velkommen da vi ankom San Marco etter midnatt. Nå er det kvelden igjen. Og jeg er klar for å bli bedre kjent med Venezia by night.

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

1 Comment
  1. Det er veldig kjekt å følge deg på bloggen. Mange flotte bilder og levende beskrivelser

error: Content is protected !!