Turisme i Venezia

Turisme i Venezia
Turister fra cruisebåter fyller Markusplassen

Det er ingen vei utenom – i Venezia kommer man ikke unna horder med turister. De fyller den store rektangulære Markusplassen på et blunk. Tusener på tusener med amerikanere, japanere og skandinaver velter ut av cruise-skipene. Og de går alle i flokk. Det er så man føler seg rent liten der man går og kjemper mot denne massive, bevegelige massen av turisme i Venezia.

turisme i Venezia

Etter cruisbåtene har dratt

Som en tsunami skylles cruise-turistene innover små smau og smale gater. Det er som om små dønninger inntar hver krik og krok av San Marco, skylder over én bro etter en annen over kanalene. Som var de sjøsprøyt fyller turistene opp gondolene. Disse typiske venetianske båtene ligger klar og venter på fangsten fra de enorme skipene. Langs bredden står eske på eske med avkjølt rosévin klar. Et plastglass med rosa dråper inntas til gondolens nikkende gange og blitzregn fra medpassasjerer. Beruset  på historikk, romantikk og edle dråper rekker de endelig å slikke med seg souvenirer av glass, pappmaché og skinn før en snarlig retrett.

Så er Markusplassen tømt.

Tsunamien har trukket seg tilbake, ankeret er hevet, skipet er klar for neste port. I tomrommet frem til neste runde med skip som ankommer Venezia finner vi et annet San Marco. På plassen virrer duene fortsatt rundt, og orkesterne utenfor caféene fortsetter å spille på strengene. Noen gjester sitter igjen i det sola glir unna og overlater plassen til mørket som senker seg. I gatene rundt høres lyden av skritt i det fjerne. En hund som bjeffer. En gondol runder stille et hjørne på sin ferd i mørket. I fraværet av kjøretøy, syklister og turister beveger vi oss nå i en by som puster ut og legger seg til ro – som for å hvile ut og gjøre seg klar til en ny dag.

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.