Venninnetur til Helsinki

Helsinki er en by fylt av design, spennende arkitektur og et stadig større fokus på mat og kulinariske opplevelser – og er akkurat passe stor for en weekendtur med jentegjengen. 

Her vil shoppingentusiaster finne mange perler og for spa-glade har Helsinki fått et nytt, stort spa-anlegg midt i byen, like ved havnen.

Tips for en venninnetur til Helsinki:

Fredag i Helsinki

Start helgen med litt luksus og kvalitetstid på Allas Sea Pool like ved havnen. Her kan dere svømme, nyte varm og godgjørende sauna og kanskje starte helgen med et glass på uteserveringen? Her finnes også en restaurant innendørs, i tilfelle været ikke holder.

Middag på Holiday

Koselig interiør på Holiday restaurant

Holiday ligger ved havnen og er et hyggelig, uformelt sted med gode drinker, spennende asiatisk-inspirerte matretter og en stemning som innbyr til venninneprat.

Lørdag i Helsinki

For shopping-entusiaster: legg turen til designdistriktet. Sentralt i Helsinki ligger gate opp og gate ned fylt med butikker som selger kjente, finske merkevarer.

Lunsj på øya Lonna

Legg lunsjen ut i Helsinkis skjærgård, på restaurant Lonna med samme navn som øya. Her serveres gode viner og kvalitetsmat basert på gode råvarer.

Ettermiddag

Hva med litt sightseeing? Sjekk ut Helsinki katedralen, den gamle mathallen og Rock Church. Flere tips finner dere i denne byguiden her

Helsinki Cathedral

En kveld på byen

Helsinki har flere gode restauranter og et spennende uteliv. Sjekk utelivsguiden her for inspirasjon. Foretrekker jentegjengen en mer påkostet Michelin-opplevelse? Helsinki har fire Michelin-restauranter.

Bartender på Holiday. Matkultur og restauranttips Helsinki
Baren hos Holiday serverer gode drinker!

Søndag i Helsinki

Helsinki har et stort grøntområde, for den som ønsker å spasere litt i grønne omgivelser. Alternativt: sjekk ut Helsinkis spennende arkitektur, ved å følge denne turen her.

 

Slik reiser dere

Det finnes flere flyselskaper som flyr direkte mellom OSL Gardermoen og flyplassen i Helsinki. Vi reiste med Finnair. 

Pressetur: Reiselykke var invitert på visningstur av Visit Helsinki og FinnAir. Jeg har også besøkt Helsinki privat. Denne artikkelen baserer seg på begge .

Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

error: Content is protected !!