6 grunner til å reise til Seychellene

De i alt 115 billedskjønne paradisøyene Seychellene har noen av verdens vakreste og langstrakte, øde strender, en herlig atmosfære og bilfrie øyer.

Det er mer enn herlige strender og badeliv som er gode grunner til å reise til Seychellene. Men det er jammen en av de gode grunnene også!

Her er 6 grunner til å reise til Seychellene

Seychellene

1. Langstrakte, folketomme strender

Med 115 øyer og begrenset med turister, finner vi her kilometer på kilometer med langstrakte, finkornete sandstrender – som er mer eller mindre øde. Så lenge vi unngår stranda kåret til verdens vakreste da, Anse Source d’Argent, som jo er en av de store severdighetene så klart!

Seychellene

2. Ingen masseturisme

Et bevisst forhold til kontrollert turisme og fokus på å bevare økosystemet på øyene, finner vi ingen bygninger høyere enn palmetrærne. Selv om det stadig bygges nye hotell og resorter, er det rom for unike overnattingssteder og eksotisk, tilbaketrukket luksus. Vel vitende om at holdningen er å ta vare på naturen.

Seychellene

3. Hit kan du dra året rundt

Seychellene ligger utenfor syklon-beltet og er dermed stort sett uberørt av kraftig vind og nedbør. Her er det tropisk klima med behagelige temperaturer (sjelden under 24°C og sjelden over 34°C).

Seychellene året rundt:

  • Oktober til mars: Passatvindene blåser fra nordvest og havet er rolig, med temperaturer for typisk varmt tropisk klima.
  • Desember til januar: Været et litt varmere og mer fuktig, og det kan regne noe.
  • Mai til september: Passatvindene blåser fra sørøst og været er generelt tørrere og mindre fuktig, med litt lavere temperaturer (rundt 26°C) og mer kraftig sjø, særlig på sør-øst kystene.
Seychellene

4. Praktisk reisemål

Det er jo et stykke å reise. Fra Norge kan vi dra via Amsterdam Schiphol og Paris (med KLM/partnere), via Doha (med Quatar) eller via Dubai (med Emirates). Men du trenger ikke visum, det holder med gyldig pass. I tillegg er det liten tidsforskjell, kun 2 eller 3 timer, alt etter når på året man reiser. OG – vi trenger ingen malaria-vaksine. I tillegg er det ingen farlige dyr på øyene.

Pass og hatt

5.  To UNESCO verdensarvsteder!

Seychellene er hjemmet til de litt merkelige kokosnøttene Coco de Mer som vi finner i Callée de Mai, og som jeg har fortalt om tidligere her. Den andre er koralløyene Aldabra, en atoll med fire øyer som er nærmest uberørt av mennesker, med endemisk fauna og blant annet den største bosetningen av kjempeskilpadden Aldabra kjempeskilpadde – visstnok 152 000(!).

Coco de Mer i Vallée de Mai Praslin

6. Menneskene så klart!

Vi merket det jo allerede etter at vi kom ut av flyplassen – det første vår hyggelige sjåfør sa da vi satte oss inn i bilen var – Welcome to paradise, ya! Herlig, intet mindre.

Seychellene

Innbyggerne på Seychellene har er fargerik miks av nasjonaliteter og dette påvirker også matkulturen, som så klart har mye å si for opplevelsen av et reisemål. Det, og hvordan vi som gjester blir tatt vare på.

Jeg må si min erfaring så langt har vært av den veldig positive sorten. Men regn med at ting tar tid – her blir maten gjerne servert i et karibisk tempo, og ikke effektivt og raskt som vi er mer vant med her hjemme.

Seychellene
Herlig mat – med massevis av fisk og skalldyr. Og spennende curryretter, inspirert av India

Les mer om Seychellene her

Seychellene: en guide til øyhopping
Makelige Mahé
Praslin
Smellvakre La Digue
Les også: Ansvarlig reise: Tips til den bevisste turist

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
error: Content is protected !!