6 tips til Utrecht

Utrecht ligger korte 25 minutter med toget fra Amsterdam, og dit tok jeg turen! Her fant jeg en koselig universitetsby, med kanaler, sjarmerende gater, gode shoppingmuligheter og koselige kaféer. 

 

Utrecht ble opprinnelig grunnlagt av romerne, er i dag universitetsby med religiøst hovedsete i Nederland og mer enn 300 000 innbyggere.

Selv tok jeg turen med tog fra Amsterdam og hadde et par timer til å se hva Utrecht byr på. Også her finner vi koselig og tradisjonsrik bebyggelse, kanaler og bygater fylt med syklister.

Shoppingmulighetene er heller ikke få: det første du møter på vei ut av togstasjonen er nemlig et større shoppingsenter. I gatene i gamlebyen finner du også mindre butikker og muligheter for vintage-shopping.

Har du et par ledige timer og trenger tips til hva du skal finne på? Her er:

6 tips til Utrecht

Kanal i Utrecht

1. Besøk domkirken og klokketårnet

Domkirken er det sentrale midtpunkt i Utrecht og her kan du besøke kirken gratis. Vil du opp i klokketårnet, koster det €9 for en times guidet tur.

2. Vandre langs kanalene

Selv valgte jeg å legge ut på vandring langs kanalene og rundt i gamlebyen. Men en anbefalt rute tar deg langs kanalene Oudegracht, Neuwe Gracht og Krumme Neuwegracht.

Kanalene i Utrecht

3. Tur med kanalbåt

Ja, det er mulig å dra på tur med kanalbåt også her. Har du alt vært på kanalbåttur i Amsterdam, står kanskje ikke dette høyest på listen – men muligheten er der.

4. Miffy-severdigheter

Dick Bruna, forfatter og designer av Miffy-bøkene, kom fra Utrecht. Med internasjonal suksess og som nasjonalt ikon er det derfor ikke rart at vi her finner et Miffy-museum. Men visste du at Utrecht til og med har et lyskryss med Miffy-figuren?

5. Spis lunsj i en kirke

Belgisch Biercafé Olivier er en belgisk restaurant som ligger i en tidligere kirke. Her er det livlig stemning ved lunsjtider og om kvelden serveres middag.

Restaurantkirke i Utrecht

6. Besøk De Haar Castle

Slottet ligger litt utenfor Utrecht og er Nederlands største slott. Her kan du bli med på guidet omvisning eller vandre rundt i slottets hage. Selv rakk jeg ikke det denne gang, og jeg tipper vår, sommer og tidlig høst vil være beste tid for å besøke hageanlegget.

Reise til Utrecht

Fra Schiphol til Utrecht tar toget litt over en halvtime, og prisen er per i dag €9,80 én vei.

Du kan også dra enkelt med tog fra Amsterdam, som tar litt under halvtimen.  En tur/returbillett koster €16,20

Utrecht

Flere reisetips fra Nederland

Hip hygge i Amsterdam
→ Rotterdam – havnebyen som ble arkitekturby

Utrecht

Til opplysning: Flybilletten var sponset av KLM

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
  1. Dette så ut som en trivelig by! Lignet veldig på Amsterdam, og virker som den ligger ganske nært også. Kanskje en del mindre turister da? Takk for tips. 🙂

  2. Hei, Renate!
    Ja, veldig koselig by. Nært Amsterdam, langt færre turister, men et ungt og livlig miljø likevel. Helt sikkert mye takket være universitetet også.

    Et annet alternativ til Amsterdam, er Rotterdam og Utrecht, begge deler enkelt og raskt å komme til med tog fra både flyplassen og Amsterdam by.

    /Mette

error: Content is protected !!