Å reise alene til Cinque Terre

Å reise alene til Cinque Terre

Det er godt mulig at Cinque Terre er verdens beste område å reise alene i. I hvert fall om du setter pris på god mat og vin, vakker natur og kulturopplevelser – og kanskje til og med ønsker en aktiv reise:

Det verker i beina, jeg er trøtt i øya og varm i kinna. Jeg er så sliten. Men på en god måte.

Jeg unner meg en halv flaske vin, laget av druer dyrket der jeg vandret høyt over havet tidligere i dag. Jeg har bestilt en fisk som er dagsfersk og fanget like utenfor den lille havnen hvor jeg sitter nå. Kanskje driver kokken og smakssetter den i dette øyeblikk, med sitroner som kan være plukket fra en av trærne jeg fotograferte før i dag.

For i dag har jeg vandret i et av verdens vakreste landskap, en nasjonalpark og et vinområde funnet verdig en plass på Unescos liste. Jeg har gått fra landsby til landsby, den ene mer sjarmerende enn den andre, og alle er de unike og spesielle på hvert sitt vis. Og jeg har stort sett gått hele strekket i komplett ensomhet.

Å reise alene i Cinque Terre
Å reise alene utenfor sesong betyr også at du får gå størsteparten av turen helt alene

Men noen møtte jeg da, på min vandring. Som firfislen som snek seg ut i den kjølige vårsolen, den sorte billen som kravlet over en stein, vindyrkeren som sjekket vinrankene og en tysker på gjennomreise fra Tjetjenia til München.

Jeg har hørt fugler som kvitret morgenfriske, hørt lyden av fossefall, lyttet til kraftige bølger som slår mot stranda, kirkeklokker som slår for hver by jeg ankommer og jeg har hørt det ene toget etter det andre varsle sin ankomst.

Jeg har sagt farvel til Stefania og Giorgio, blitt ønsket velkommen til et nytt pensjonat, fått tips av Dorka og fått veibeskrivelse av en bartender. Jeg har flyttet fra en landsby til en annen og fått kveldens første rett servert her og nå, mens jeg skriver.

Å reise alene i Cinque Terre
Vindyrkingen man finner her i Cinque Terre er enestående i sitt slag

Ja, nettopp: Jeg er på reise og jeg reiser alene. Til et et av verdens vakreste og mest romantiske steder.

Det er ikke fordi jeg ikke trives i lag med andre, for det gjør jeg. Det er ikke fordi jeg ikke har noen å reise med, for det har jeg. Likevel sitter jeg her, i Cinque Terre, et vakkert sted i Italia, uten min kjære ved min side. Jeg vet også jeg kunne vært her med en god venninne, med gode reisevenner eller søsken.

Jeg har lenge ønsket å dra tilbake til Cinque Terre. Jeg ville se hvordan det var å reise alene i nettopp dette området. Og jeg ville reise hit utenfor sesong. Tiden var nå. Det er her og nå.

Det skal sies: Reiseopplevelser er til for å deles. I hvertfall er det fint å dele dem med andre. Cinque Terre er intet unntak. Hit er det fint å dra med sin kjære, venner eller familie. Jeg foretrekker nok fortsatt det. Men det er også et ypperlig sted for den som reiser alene. Selv gjør jeg det gjerne igjen. Faktisk lurer jeg på om ikke Cinque Terre kan være det perfekte området å reise alene til. Jeg kan lett finne flere grunner til det.

Jeg har utgitt en guide til Cinque Terre, basert på min egen reserach gjennom flere år. Sjekk den ut i min butikk!

Mer lesestoff og reisetips fra Cinque Terre

Å reise alene i Cinque Terre
Lokal fisk tilberedt med lokalt dyrkede tomater og sitron fra åssidene rundt Vernazza

Derfor er det fint å reise alene til Cinque Terre

 • Cinque Terre passer perfekt for de som er glad i god mat og vin, som gjerne vil være aktive på reise, og som liker kultur og natur.
 • Å ha et mål med reisen, noe å gjøre, kan være fint når man reiser alene. I Cinque Terre er det turterrenget som står i fokus, med vakker panoramautsikt, og mulig bonus ved hver nådde by: Her er kaféer, restauranter og bakerier å stoppe ved mellom hver løype.
 • Det er enklere å reise hit utenom sesong om du ikke er avhengig av andre. Da er det mindre turister, du slipper å gå i kø, og du får se mer av hvordan det egentlig er her. Da finner du også rimeligere overnatting som passer bedre for én.
 • Det er enklere å gjøre om på planer – og å reise uten planer, enn om man for eksempel reiser i en større gruppe.
 • Det føles trygt å være her. De små landsbyene er rolige og koselige og de lokale er vennlige og hjelpsomme.
 • Du kommer til å møte andre som reiser alene. Om du vil. Jeg har ihvertfall sett et par andre soloreisende her.

Minuset med å reise alene i dette området:

 • Det er ingen å dele denne fine reiseopplevelsen med, sånn umiddelbart.
 • De beste vinene serveres kun i hele flasker. Det blir litt for heftig, så der går jeg glipp av noe, vet jeg.
 • Det er dyrere med overnatting når du reiser alene. Det blir ingen å dele kostnaden med.

PS! Sjekk gjerne ut min guide til Cinque Terre. Det vil spare deg enormt med tid om du leser denne fremfor å bruke tid på å søke opp informasjon på egenhand!

Vil du lese mer om det å reise alene?

Her er noen tidligere publiserte artikler:


Følg meg på Instagram @reiselykke og/eller Facebook @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev)


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

8 Comments
 1. Det er virkelig et flott område og er definitvt på bucketlisten min. Det er fint å vite at det ikke er kjedelig å reise dit alene! Nydelige bilder!

 2. For en nydelig beskrivelse du hadde i starten av innlegget, Mette! Den tror jeg vil få enhver leser til å vurdere alenereise i fremtiden! Godt å se at du koser deg og at du også fikk litt fint vær! =)

 3. Hei, Eleanor. Takk! Så hyggelig å høre 🙂

  Ja, her kan du trygt dra – med eller uten reisefølge. Like vakkert i dag som for noen år tilbake, da jeg besøkte Cinque Terre for første gang.

 4. Takk for det, Elisabeth!
  Ja, dette er nok en turopplevelse som passer deg perfekt, vil jeg tro 😉 Med eller uten reisefølge!

 5. Å, tusen takk, Ingeborg 😀 Så hyggelig å høre!

  Ja, jeg var skikkelig heldig. Jeg skjønte det kom til å bli værskifte, så her var det bare å utnytte tiden maks! Dagen etter så det ikke helt sånn ut, gitt 😉

 6. Enig! Jeg var også i Cinque Terre alene, litt senere på våren – og jeg stortrivdes! Det er en vakker region, og jeg synes i grunn man klarer å nyte og verdsette den enda mer når man reiser alene. Da får den jo tross alt din fulle oppmerksomhet 🙂

 7. He, he, det er sant det, Renate 😉

  Jeg har prøvd begge deler. Nå synes jo jeg også det er fint å reise som to, men jeg fikk nok «bondet» mye mer med landskapet og de lokale denne gangen.

error: Content is protected !!