Å reise alene til Cinque Terre

Å reise alene i Cinque Terre

Det er godt mulig at Cinque Terre er verdens beste område å reise alene i. I hvertfall om du setter pris på god mat og vin, vakker natur og kulturopplevelser – og kanskje til og med ønsker en aktiv reise:

Det verker i beina, jeg er trøtt i øya og varm i kinna. Jeg er så sliten. Men på en god måte.

Jeg unner meg en halv flaske vin, laget av druer dyrket der jeg vandret høyt over havet tidligere i dag. Jeg har bestilt en fisk som er dagsfersk og fanget like utenfor den lille havnen hvor jeg sitter nå. Kanskje driver kokken og smakssetter den i dette øyeblikk, med sitroner som kan være plukket fra en av trærne jeg fotograferte før i dag.

For i dag har jeg vandret i et av verdens vakreste landskap, en nasjonalpark og et vinområde funnet verdig en plass på Unescos liste. Jeg har gått fra landsby til landsby, den ene mer sjarmerende enn den andre, og alle er de unike og spesielle på hvert sitt vis. Og jeg har stort sett gått hele strekket i komplett ensomhet.

Reiselykke og Renates reiser har utgitt bok om å reise alene. Les mer her

Å reise alene i Cinque Terre

Å reise alene utenfor sesong betyr også at du får gå størsteparten av turen helt alene

Men noen møtte jeg da, på min vandring. Som firfislen som snek seg ut i den kjølige vårsolen, den sorte billen som kravlet over en stein, vindyrkeren som sjekket vinrankene og en tysker på gjennomreise fra Tjetjenia til München.

Jeg har hørt fugler som kvitret morgenfriske, hørt lyden av fossefall, lyttet til kraftige bølger som slår mot stranda, kirkeklokker som slår for hver by jeg ankommer og jeg har hørt det ene toget etter det andre varsle sin ankomst.

Jeg har sagt farvel til Stefania og Giorgio, blitt ønsket velkommen til et nytt pensjonat, fått tips av Dorka og fått veibeskrivelse av en bartender. Jeg har flyttet fra en landsby til en annen og fått kveldens første rett servert her og nå, mens jeg skriver.

Å reise alene i Cinque Terre

Vindyrkingen man finner her i Cinque Terre er enestående i sitt slag

Ja, nettopp: Jeg er på reise og jeg reiser alene. Til et et av verdens vakreste og mest romantiske steder.

Det er ikke fordi jeg ikke trives i lag med andre, for det gjør jeg. Det er ikke fordi jeg ikke har noen å reise med, for det har jeg. Likevel sitter jeg her, i Cinque Terre, et vakkert sted i Italia, uten min kjære ved min side. Jeg vet også jeg kunne vært her med en god venninne, med gode reisevenner eller søsken.

Jeg har lenge ønsket å dra tilbake til Cinque Terre. Jeg ville se hvordan det var å reise alene i nettopp dette området. Og jeg ville reise hit utenfor sesong. Tiden var nå. Det er her og nå.

Det skal sies: Reiseopplevelser er til for å deles. I hvertfall er det fint å dele dem med andre. Cinque Terre er intet unntak. Hit er det fint å dra med sin kjære, venner eller familie. Jeg foretrekker nok fortsatt det. Men det er også et ypperlig sted for den som reiser alene. Selv gjør jeg det gjerne igjen. Faktisk lurer jeg på om ikke Cinque Terre kan være det perfekte området å reise alene til. Jeg kan lett finne flere grunner til det.

Å reise alene_revidert versjon

Håndbok for deg som reiser alene

Den eneste norskutviklede boka om å reise alene!

Eboka Å reise alene. En håndbok for soloreisende inneholder personlige og testede reisetips til deg som ønsker eller vurderer å reise alene. Renate Sandvik har reist i mer enn 100 land, flere av dem helt alene. Her deler hun erfaringsbaserte tips og råd.

114 sider, rikt illustrert, med konkrete tips og råd for soloreisende. Les mer her

Kjøp eboka her

Mer lesestoff og reisetips fra Cinque Terre

Å reise alene i Cinque Terre

Lokal fisk tilberedt med lokalt dyrket mat

Derfor er det fint å reise alene til Cinque Terre

 • Cinque Terre passer perfekt for de som er glad i god mat og vin, som gjerne vil være aktive på reise, og som liker kultur og natur.
 • Å ha et mål med reisen, noe å gjøre, kan være fint når man reiser alene. I Cinque Terre er det turterrenget som står i fokus, med vakker panoramautsikt, og mulig bonus ved hver nådde by: Her er kaféer, restauranter og bakerier å stoppe ved mellom hver løype.
 • Det er enklere å reise hit utenom sesong om du ikke er avhengig av andre. Da er det mindre turister, du slipper å gå i kø, og du får se mer av hvordan det egentlig er her. Da finner du også rimeligere overnatting som passer bedre for én.
 • Det er enklere å gjøre om på planer – og å reise uten planer, enn om man for eksempel reiser i en større gruppe.
 • Det føles trygt å være her. De små landsbyene er rolige og koselige og de lokale er vennlige og hjelpsomme.
 • Du kommer til å møte andre som reiser alene. Om du vil. Jeg har ihvertfall sett et par andre soloreisende her.

 

Minuset med å reise alene i dette området:

 • Det er ingen å dele denne fine reiseopplevelsen med, sånn umiddelbart.
 • De beste vinene serveres kun i hele flasker. Det blir litt for heftig, så der går jeg glipp av noe, vet jeg.
 • Det er dyrere med overnatting når du reiser alene. Det blir ingen å dele kostnaden med.

Reiseguide til Cinque Terre

E-guide: Reiselykke i Cinque Terre

Den eneste norskutviklede reiseguiden til Cinque Terre på markedet!

E-guiden Reiselykke i Cinque Terre inneholder personlige og testede reisetips til deg som ønsker å planlegge reisen selv, men som gjerne ønsker å vite mer før av avreisen og som ønsker tips fra noen som har vært der før. Reiseguiden er utgitt i revidert og oppdatert versjon per mars 2018.

Over 60 sider, rikt illustrert, med konkrete tips til Cinque Terre. Les mer her

Kr. 149,-

Kjøp guiden her

Vil du lese mer om det å reise alene?

Her er noen tidligere publiserte artikler:

affiliate-reklame for booking.com

Overnatting i Cinque Terre

De fleste overnattingsstedene i de fem landsbyene i Cinque Terre er små to til tre-stjerners hotell, pensjonat eller B&B. Det finnes også leiligheter og rom for utleie, samt et par større hotell som kan skilte med fire stjerner.

Overnatting i Monterosso al Mare

Monterosso di Mare er den største og eldste byen i Cinque Terre, og har også flest overnattingssteder. Her ligger det dessuten to større fire-stjerners hotell.

Locanda Il Maestrale

Et familiedrevet B&B / pensjonat, medium priset, med personlig og hyggelig oppfølging. Dette har jeg selv bodd på.

Les mer

Hotel Palme

Et 4-stjerners hotell som ligger i den nye bydelen litt oppe i gata fra strandpromenaden, med hage og palmetrær. Prisnivå: medium.

Les mer her

Hotel Porto Roca

Et 4-stjerners hotell som ligger i den gamle bydelen, med utsikt over havet og en flott beliggenhet ved starten av stien til Vernazza. Prisnivå: høyt

Les mer her

Flere tips til Monterosso al Mare

Overnatting i Monterosso al Mare

Overnatting i Riomaggiore

Riomaggiore er Cinque Terres nest største landsby, med vakker utsikt, tunneler og smalganger.

Affitacamere Le Giare

Et pensjonat i høyden, rent og pent. Rommet jeg sov i, hadde balkong med utsikt mot byen og havet. Her serveres ikke frokost. Affittacamere Le Giare har per i dag høyest rating på booking.com. Prisnivå: rimelig.

Les mer her

Locanda Ca Da Iride

Et pensjonat i høyden med utsikt, rundt en km fra stranden i Riomaggiore. Prisnivå: medium. 

Sample Content

Alla Marina Affittacamere

Et pensjonat som ligger ved havnen i Riomaggiore, i en bygning fra 1300-tallet, der rommene ble renovert i 2011. Prisnivå: medium

Les mer her

Flere tips til Riomaggiore

Overnatting i Riomaggiore

Overnatting i Vernazza

Vernazza regnes av mange som den vakreste av de fem landsbyene i Cinque Terre.

La Perla delle 5 Terre

Et pensjonat som ligger ca. fem minutter fra stranden og havnen i Vernazza. Rom med balkong, wifi og aircondition, men uten frokost. Prisnivå: rimelig Personlig testet.

Les mer her

Casa Cató

Et pensjonat med utsikt over Vernazza, kun 100 meter fra stranden og 200 meter fra togstasjonen. Prisnivå: medium.

Les mer her

Camere Fontanavecchia

Et lite pensjonat som ligger fem minutters gange fra stranden og havnen i Vernazza. Prisnivå: rimelig

Les mer her

Flere tips til Vernazza

Overnatting i Vernazza

Overnatting i Corniglia

Corniglia er en fargerik liten landsby med smale smau og gater, som ligger mer tilbaketrukket og ikke tett på havet.

Affittacamere Arbasia de Ma har utsikt mot havet, to rom og et større studio med kjøkkenkrok. Prisnivå: rimelig

Les mer her

Flere tips til Corniglia

Corte del Gallo har utsikt og hage med sitteplasser. Serverer også frokost. Prisnivå: rimelig – medium.

Finn overnatting i Corniglia


Overnatting i Manarola

Denne lille byen har jeg ikke selv bodd i, kun besøkt på tur gjennom byene.

Hotel Ca’ D’Andrean

Lite sted med hage, wifi og frokost. Prisnivå: medium

Les mer her

Flere tips til Manarola

La Torretta Lodge: Her får du rom i et gammelt tårn, med utsikt mot havet og gratis aperitif hver ettermiddag. Prisnivå: høyt.

Overnatting i Manarola

Reiser du alene? Foretrekker du det? Hva er dine tips til steder det er best å reise alene? Del gjerne her i kommentarfeltet, eller send meg en e-post, om du foretrekker.

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

8 kommentarer

 • Eleanor sier:

  Det er virkelig et flott område og er definitvt på bucketlisten min. Det er fint å vite at det ikke er kjedelig å reise dit alene! Nydelige bilder!

  • Mette sier:

   Hei, Eleanor. Takk! Så hyggelig å høre 🙂

   Ja, her kan du trygt dra – med eller uten reisefølge. Like vakkert i dag som for noen år tilbake, da jeg besøkte Cinque Terre for første gang.

 • God tur videre gjennom disse vakre byene! Nå fikk jeg også lyst til å dra til Cinque Terre – alene!!!

  • Mette sier:

   Takk for det, Elisabeth!
   Ja, dette er nok en turopplevelse som passer deg perfekt, vil jeg tro 😉 Med eller uten reisefølge!

 • For en nydelig beskrivelse du hadde i starten av innlegget, Mette! Den tror jeg vil få enhver leser til å vurdere alenereise i fremtiden! Godt å se at du koser deg og at du også fikk litt fint vær! =)

  • Mette sier:

   Å, tusen takk, Ingeborg 😀 Så hyggelig å høre!

   Ja, jeg var skikkelig heldig. Jeg skjønte det kom til å bli værskifte, så her var det bare å utnytte tiden maks! Dagen etter så det ikke helt sånn ut, gitt 😉

 • Enig! Jeg var også i Cinque Terre alene, litt senere på våren – og jeg stortrivdes! Det er en vakker region, og jeg synes i grunn man klarer å nyte og verdsette den enda mer når man reiser alene. Da får den jo tross alt din fulle oppmerksomhet 🙂

  • Mette sier:

   He, he, det er sant det, Renate 😉

   Jeg har prøvd begge deler. Nå synes jo jeg også det er fint å reise som to, men jeg fikk nok «bondet» mye mer med landskapet og de lokale denne gangen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.