Opplev Newcastle

Universitetsbyen Newcastle ligger nord i England, tett på elva Tyne, nabobyen Gateshead og er et fint utgangspunkt til en rekke opplevelser rundt i Nord-England. 

 

I Newcastle kan man bli bedre kjent med den historiske siden ved byen, dra på shopping eller oppleve kulturlivet.

7 reisetips til Newcastle

1. Opplev middelalderhistoriens Newcastle, gjennom The Castle Keep, Black Gate og St. Nicholas Cathedral med nærmere 2000 år lang historie

Newcastle

2. Besøk The Literaty and Philisophical Society (også kaldt Lit and Phil) fra 1793. Her kan du velge mellom mer enn 150 000 bøker

3. Bli inspirert av utvalget i lokal mat og vinsmaking på Food Market i Fenwick, som var kjedens første kjøpesenter, grunnlagt her i 1882.

4. Newcastle har markert seg som den store utelivsbyen i Storbritannia. Prøv tradisjonelle pub’er som Crown Posada, Bridge  Tavern og The Tyne Bar, eller gå for trendy lounge-barer som Tokyo, Pleased to Meet You og The Bridge.

Newcastle

5. Besøk det viktorianske bygget Grainger Market for lokale matopplevelser og små spesialforretninger i en og samme hall. Dette er det eldste markedet under tak i Europa og ble bygget allerede i 1830-årene.

6. Spis lunsj på Cookhouse; en restaurant satt opp i en container, der kjøkkenet er ved Anna Hedwort.

7. Ta turen over elva og bli nærmere kjent med tvillingbyen Gateshead. Det finnes hele syv broer å velge mellom, men the Gateshead millenium bridge er verdens eneste tiltende bro.

Newcastle

Komme seg rundt

Newcastle er en by å sykle i, men det er også enkelt å komme seg rundt med buss, metro, taxi – eller å ta bena fatt. Det siste gjorde vi.

Korte fakta om Newcastle

Pressetur: Reiselykke ble invitert med på visningstur av Visit Britain, det offisielle turistrådet for Storbritannia

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

error: Content is protected !!