Bab Al Shams, Dubai

Dubai: Skyhøye bygninger, enorme kjøpesentre, langstrakte strender. Innendørs skibakke, en falsk oppbygget øy formet som en palme og verdens høyeste bygg. Og så har vi ørkenen.

Mengder med sand, enorme områder av udyrkbar mark, vidder av små, tørre sandkorn. Så vil du oppleve noe annet enn storby og ekstravagansa i Dubai, er det nettopp hit du skal dra: ut i ørkenen. Og overnatt gjerne på Bab Al Shams*. Eventuelt tilbring en dag der, ved bassenget.

Bab Al Shams Desert Resort and Spa

Hotellet ligger kun en times kjøretur fra sentrum av Dubai. Dette ørkenhotellet er ikke spesielt billig å overnatte på – men det er derimot litt av en opplevelse. Det er nesten så man kan ane noe av fordums historie og kultur i veggene her. Men som det meste med Dubai; også dette bygget er relativt nytt.

Likevel føles det mer ekte, mer reelt arabisk. Det henger nok mest sammen med byggets utforming, med kriker og kroker, arabiske tepper, et inngangsparti med sand, og at bygget i seg selv er formet etter arabisk landsbystil.

Mer informasjon om hotellet under bildene

Har du et døgn eller to til rådighet?

Om du er på vei ut i verden via Dubai, og har et døgn eller to til rådighet, kan dette derfor være et sted å tilbringe tiden. Ved tidlig check in, rekker du frokosten ute i solen. Dernest er det bare å tilbringe dagen ved bassengkanten, kanskje ta en ridetur på en av kamelene som holder til i området, eller se falkeshow ettermiddagstid.

Lunsjen inntas gjerne ved bassengområdet, mens dagen avsluttes med solnedgangsdrink på Al Sarab Rooftop Bar. Hotellet har flere restauranter. Men vil du oppleve et riktig arabisk show, med kameler som rir på sanddynene, opplyst i det fjerne, magedanse show og annen underholdning, kan du rusle ned til hotellets arabiske restaurant, Al Hadheerah. Her får du kryddere for alle sanser og en helaften ute blandt sanddyner.

Dagen etter kan dere nyte i hotellets flotte omgivelser, før reisen endelig tar deg videre ut i verden. Det har et score fra tidligere gjester på 9,3 og er tildelt bærekraftnivå 2 på booking.com. Les mer her*


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!