Cape Town: reisetips til en av verdens vakreste byer

Flyreisen ble sponset av KLM

Cape Town er rik på storbyopplevelser med hippe nabolag, spennende shopping, et rikt utvalg av spisesteder og kulturtilbud. Her deler jeg mine beste tips til en av verdens vakreste byer. 

Her finner du tips til gode restauranter, hyggelige områder og bra shopping. Se kart over omtalte steder lenger ned

Kontrastene er enorme i en av verdens vakreste byer; høyreiste fjell og langstrakte strender, townships og eksklusive boligstrøk, fattig og rik, side om side. Les mer om det i min artikkel om Cape Town herDet er også en spennende by der det er mye som skjer på kulturfronten.

Kulturopplevelser i Cape Town

Blant annet blir den årlige jazzfestivalen Cape Town International Jazz Festival arrangert her. En annen spennende «nyhet» er det nye museet Zeitz Mocaa ved The Silo, nede ved Waterfront. Som dessverre var lukket da vi kom dit, men som imponerer i både bygg og utvalg av kunst. For tips til gallerier, ta gjerne en titt på Cape Town Magazine her

V & A Waterfront i Cape Town (2 of 2)
Fra Waterfront, med The Silo i bakgrunnen

Byen bør absolutt utforskes og oppleves, og beste måte å gjøre det på, spør du meg, er til fots. Der det ikke er så lurt å gå, eller der avstandene blir for lange, tar vi taxi eller Uber.

annonseBooking.com

Gode restauranter i Cape Town

Restauranttips i Cape Town
Hos Bilboa i Camps Bay hadde vi en bedre lunsj med utsikt mot havet

Tips til spisesteder ved Kloof Nek

I Kloof Nekligger flere populære spisesteder med inspirasjon fra hele verden: portugisiske Baleza, sushistedet Kyoto, mexicanske El Burro Taqueria, vinbaren Public og ikke minst – gatas mest populære hang out sted: The Power and the Glory.

Tips til spisesteder ved Kloof Street

Innen gangavstand derfra ligger Kloof Street med flere populær spisesteder og butikker. Tiger’s milk har stor bakgård med pizza og drinker. Hyggelig sted. Janse & co. så veldig bra ut, men her spiste vi ikke.  Mustaccio Café har god kaffe og er et hyggelig sted å ta en pust i bakken.

Kloof Street House i Cape Town
Kloof Street House er skikkelig stilig!

Your’s Truly får du uformell stemning og høy musikk, mens Kloof Street House ble en favoritt: her er det maximalisme de lux. Veldig kult sted og en personlig favoritt. Legg også turen innom Unframed for en helt spesiell iskrem. Dyr, men god.

Tips til spisesteder ved Bree Street

I Bree street finner du enda flere spisesteder og kule barer. Arcade er et bakeri. Grillrestauranten Ash ligger i 81 Church St, en av sidegatene til Bree Street og ser veldig bra ut. Mink & Trout serverer bottomless bubbly brunch på lørdager.

Like over hjørnet ligger den peruvianske restauranten Charango. Her fikk vi god mat, med hyggelig service i et uformelt og livlig miljø.Og så kom vi over et litt kult konsept: I andre etasje, over Honest Chocolate Café i 64A Wale St, ligger The Gin Bar. Sving innom!

Tips til spisesteder ved Waterfront V&A

V & A Waterfront i Cape Town (1 of 2)
Mathallen i Waterfront

Legger du turen til Waterfront V&Afår du et utvalg på mer enn 80 restauranter (!). Ta turen til Food Market for å spise deg fra sted til sted. Jeg tok en pizza i andre etasje, drikke fikk jeg kjøpt til fra nabobaren. På Firefish får du veldig bra fiskemat. Elegant sted. The Greek Fisherman har jeg fått anbefalt av flere, uten at jeg har fått vært der ennå.

For en skikkelig god cocktail i stilfulle omgivelser, legg turen til baren på eksklusive The Silo. Jeg kan anbefale en Mouille Mule, som er en drink for to.

Drinker The Silo Cape Town
Drinker The Silo Cape Town. Anbefaler Mouille Mule

Tips til spisesteder ved Camps Bay

For lunsj med utsikt mot havet, ta turen til Camps Bay. Her spiste vi en bedre lunsj på Bilboa. Men her er også flere andre gode restauranter, samt shoppingmuligheter. Temperaturen i vannet her er riktignok ganske kjølig. Men det er kanskje fint å ha med et håndkle å slappe av på i sola etterpå.

Shopping i Cape Town

Det store shoppingområdet er V&A Waterfront med mer enn 450 butikker. Legg turen til Watershed for Sør-Afrikansk design. Her kjøpte jeg selv en kjole og et par sko. På nevnte Food Market kan du kjøpe spiselige gaver med hjem. Jeg handlet litt sjokolade og te sist jeg var der.

Shopping i Cape Town
Mye bra Sør-Afrikansk design å finne hos Watershed

Lifestyle on Kloof har mindre klesbutikker og caféer. I hipsterområdet Bree street finner vi mindre butikker med designutsalg og flere bra spisesteder. Convoy selger design klær og smykker laget av lokale kunstnere. Her kom jeg også over Colour Box, der jeg møtte Sigal, som jeg fortalte om her. Og i Bo Kaap fant jeg en veldig kul butikk, Bo Op, med lokal design. http://bo-op.com

Legg også turen til Long Street, Kloof Street og Camps Bay for flere individuelle butikker.

Severdigheter i Cape Town

Først og fremst: pass på å få med deg en tur opp til Table Mountain, enten til fots eller ved å ta kabelbanen. Husk at banen er stengt om det er vind og utsikten er laber i tåke. Info: https://www.tablemountain.net

Tips: Signal Hill er en alternativ mulighet til utsikt over deler av byen og bukta.

Cape Town Cable Car
Cape Town Cable Car

UNESCO-listede Robben Island er et must, men som jeg har fortalt om tidligere, har det ennå ikke lykkes meg å komme ut dit, fordi været har hindret båtene i å gå. Billetter må kjøpes på forhånd om du vil sikre deg plass, og du får pengene tilbake om ikke ferja går. Info: http://www.robben-island.org.za

Waterfront V&A har ikke bare shopping og restauranter, men også kunstmuseet ligger her, The Cape Wheel og et akvarium. Det er ellers hyggelig å spasere gjennom The Company’s Garden (men pass godt på veska her).

Du får sett mye med en av de røde dobbeltdekkerne, City Sightseeing Cape Town. Ellers er  det mye å se utenfor Cape Town også. Men det skal jeg komme tilbake til i en senere artikkel.

affiliate-annonse booking.com

Hotelltips i Cape Town

Der du bor har noe å si for opplevelse av byen:

Vil du bo nært shopping, stranden eller ha tilgang til mange spisesteder?

Cloud 9 Cape Town

Cloud 9

Cloud 9 Boutique Hotel ligger ved foten av Taffelberget, i gangavstand fra mange trendy butikker og restauranter på de livlige gatene Kloof og Long. Personlig testet!

Les mer her

The Marly Hotel

Hotellet ligger i skyggen av De tolv apostler, med panoramautsikt over Camps Bay Beach og havet. Stilfulle suiter og basseng med bar.

Les mer her

The Capital Mirage

The Capital Mirage ligger mellom Cape Town sentrum og De Waterkant, og har gratis Wi-Fi, parkering, bar på taket og utendørsbasseng. Personlig testet!

Victoria & Alfred Hotel

Dette 4-stjernershotellet ligger midt i hjertet av V&A Waterfront, nær shopping og restauranter. Hotellet har solterrasse med bar.

Les mer her

Praktiske tips under kartet

Praktiske reisetips til Cape Town

→ Les også: 15 tips til en mer klimavennlig reise

Beste tid å dra

Vår sommer er deres vinter, så høsten vår, vinter og frem til over påsketider er en fin tid å dra til Cape Town.

Reise rundt

Vi brukte mest Uber og litt taxi. For sightseeing utenfor byen, benyttet vi lokal guide med egen bil. Ønsker du guide selv, sjekk med hotellet. Jeg kan også tipse om Rushdi Harper som driver Wow Travel & Tours (rushdi@wowcapetowntours.com). Han var vår guide da jeg var i Cape Town på pressetur og således også anbefalt av det offisielle turistkontoret.

Reiseråd

Ta forholdsregler i forhold til kriminalitet. Pass på verdisakene, vær forsiktig i folkemengder og typiske turistområder. Snakk med hotellet om hvilke områder som bør unngås. Kjører du egen bil, la den stå etter mørkets frembrudd og vær klar over faren for bilkapring. La ikke verdisaker ligge synlig fremme. Vi tok selv forholdsregler og opplevde ingen ubehageligheter.

Se også UDs reiseråd på www.regjeringen.no

Les også denne artikkelen om Cape Town
annonseBooking.com

Har du spørsmål? Har du tips? Legg igjen en kommentar her eller send meg en e-post: post@reiselykke.com

Table Mountain
Topp å komme til topps!
Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
  1. Cape Town virker skikkelig spennende! Thomas har ikke virket så gira på Sør-Afrika når jeg har nevnt det for han, kanskje jeg må vise han noen av de flotte innleggene dine? For jeg blir hvertfall inspirert! 🙂

  2. Takk for tilbakemelding, Desirée! Sør-Afrika er veldig variert, så her finner dere helt sikkert noe for begge to å utforske 🙂
    Hilsen Mette

error: Content is protected !!