Cape Town: reisetips til en av verdens vakreste byer

Cape Town: reisetips til en av verdens vakreste byer

Cape Town er rik på storbyopplevelser med hippe nabolag, spennende shopping, et rikt utvalg av spisesteder og kulturtilbud. Her deler jeg mine beste tips til en av verdens vakreste byer. 

Her finner du tips til gode restaurante, hyggelige områder og shopping. Oppdatert for 2024 etter nok et gjensyn med Cape Town.

Kontrastene er enorme i en av verdens vakreste byer; høyreiste fjell og langstrakte strender, townships og eksklusive boligstrøk, fattig og rik, side om side. Det er også en spennende by der det er mye som skjer på kulturfronten.

Se også: Cape Town: Naturnært og trendy

*Denne nettsiden inneholder affiliate lenker, der Reiselykke mottar en liten kommisjon fra kjøp uten ekstra kostnad for deg. Slik kan jeg fortsette å skape gratis kvalitetsinnhold med nyttig informasjon for deg.  

Zeitz MOCAA

Museet for samtidskunst – Zeitz Museum of Contemporary Art Africa (Zeitz MOCAA) – ligger like ved The Silo Hotel på V&A Waterfront og er et must for kultur- og kunstinteresserte.

Du finner all informasjon om museet, besøket, utstillinger og billettkjøp her: zeitzmocaa.museum

V & A Waterfront i Cape Town (2 of 2)
Fra Waterfront, med The Silo i bakgrunnen

Bo-Kaap og Bree Street

En tur i dette fargerike strøket hører med! Bo-Kaap var opprin- nelig bebodd av hvite, som senere flyttet ut til gårdene og over- lot området til slaver fra Malaysia og India.

Den dag i dag bærer området med seg den muslimske iden- titeten og malaysiske mattradisjonen. Én måte å oppleve Bo-Kaap på, er ved å delta på et malaysisk matlagingskurs.

Området er under opprustning og mange ønsker å kjøpe seg inn her. Dermed begynner Bo-Kaap å miste sin identitet, kunne min guide der fortelle.

Byen bør absolutt utforskes og oppleves, og beste måte å gjøre det på, spør du meg, er til fots. Der det ikke er så lurt å gå, eller der avstandene blir for lange, tar vi taxi eller Uber.

Gode restauranter i Cape Town

I Upper Union Street ligger Upper Union restaurant @upperunion_restaurant, som åpnet i 2023. En spennende og fargerik restaurant der flere lands kjøkken blandes i én og samme rett.

Tips til spisesteder ved Kloof Nek

I Kloof Nek ligger flere populære spisesteder med inspirasjon fra hele verden: portugisiske Baleza, sushistedet Kyoto, mexi- canske El Burro Taqueria, vinbaren Publik @publikwine og ikke minst – gatas mest populære hang out sted (da jeg var der sist): The Power and the Glory. Se Instagram: @ thepowerandt- heglory

Tips til spisesteder ved Kloof Street

I Kloof Street med flere populær spisesteder og butikker. Tiger’s milk har stor bakgård med pizza og drinker. Hyggelig sted.

På Your’s Truly får du uformell stemning og høy musikk, mens Kloof Street House @kloofstreethouse er en favoritt: Her er det maksimalisme de lux og et bra sted å dra med vennegjengen.

Legg også turen innom Unframed @lifeunframed for en helt spesiell iskrem. Dyr, men god.

Kloof Street House i Cape Town
Kloof Street House er skikkelig stilig!

Tips til spisesteder ved Bree Street

I Bree street finner du enda flere spisesteder og kule barer. Vil du på vinbar, kan du sjekke ut Mink & Trout @minkandtrout

Sjekk ut Honest Chocolate Café i 64A Wale St. I byggets andre etasje ligger dessuten The Gin Bar @theginbar. Kult sted!

Tips til spisesteder ved Waterfront V&A

V & A Waterfront i Cape Town (1 of 2)
Mathallen i Waterfront

Legger du turen til Waterfront V&A får du et utvalg på mer enn 80 restauranter (!). Ta turen til Food Market for å spise deg fra sted til sted. På elegante Firefish får du veldig bra fiskemat. 

The Greek Fisherman har jeg fått anbefalt av flere, uten at jeg har fått vært der ennå. 

Den Anker @ den_anker er en belgisk restaurant som ligger sentralt på V&A Waterfront.

Ellers kan jeg tipse om VevoTelo @vevotelovna som er et bra frokoststed med god kaffe og bakervarer.

For en skikkelig god cocktail i stilfulle omgivelser, legg turen til baren på eksklusive The Silo

Drinker The Silo Cape Town
Drinker The Silo Cape Town. Anbefaler Mouille Mule

Tips til spisesteder ved Camps Bay

For lunsj med utsikt mot havet, ta turen til Camps Bay. Her spiste jeg en bedre lunsj på Bilboa @bilboarestaurant

Men her er også flere andre gode restauranter, samt shoppingmuligheter.

P.s. Kommer du på den rette tiden av året, kan du ta et bad etterpå!

GOLD – middag med show

For en spesiell kveld fylt med afrikansk underholdning, vurder å sjekke ut GOLD. Det er et opplegg for turister der du får en afrikansk opplevelse i form av dans, musikk og mat. Nettside: goldrestaurant.co.za

Merk: Her er du i et område man ikke spaserer i, så her må du ta bil til og fra. Om du røyker, må du passe på at vakten ser deg når du går utenfor.

Shopping i Cape Town

I alt fem shoppingområder og 450 butikker finnes her ved havnen i Cape Town. Det er med andre ord nok å bruke pengene på her, for den som er ute etter shopping.

Hvis du tar turen til V&A, pass på å gå innom Watershed. Her finner du godt utvalg av sørafrikansk design. Hos Food Market kan du kjøpe spiselige smågaver med hjem, som te og sjoko- lade.

Shopping i Cape Town
Mye bra Sør-Afrikansk design å finne hos Watershed

Lifestyle on Kloof har mindre klesbutikker og caféer. I hipsterområdet Bree street finner vi mindre butikker med designutsalg og flere bra spisesteder. Convoy selger design klær og smykker laget av lokale kunstnere. Her kom jeg også over Colour Box, der jeg møtte Sigal, som jeg fortalte om her. Og i Bo Kaap fant jeg en veldig kul butikk, Bo Op, med lokal design. http://bo-op.com

Legg også turen til Long Street, Kloof Street og Camps Bay for flere individuelle butikker.

Severdigheter i Cape Town

Først og fremst: pass på å få med deg en tur opp til Table Mountain, enten til fots eller ved å ta kabelbanen. Husk at banen er stengt om det er vind og utsikten er laber i tåke. Info: https://www.tablemountain.net

Tips: Signal Hill er en alternativ mulighet til utsikt over deler av byen og bukta.

Cape Town Cable Car
Cape Town Cable Car

UNESCO-listede Robben Island er et must, men som jeg har fortalt om tidligere, har det ennå ikke lykkes meg å komme ut dit, fordi været har hindret båtene i å gå. Billetter må kjøpes på forhånd om du vil sikre deg plass, og du får pengene tilbake om ikke ferja går. Info: http://www.robben-island.org.za

Waterfront V&A har ikke bare shopping og restauranter, men også kunstmuseet ligger her, The Cape Wheel og et akvarium. Det er ellers hyggelig å spasere gjennom The Company’s Garden (men pass godt på veska her).

Du får sett mye med en av de røde dobbeltdekkerne, City Sightseeing Cape Town. Ellers er  det mye å se utenfor Cape Town også. Men det skal jeg komme tilbake til i en senere artikkel.

Hotelltips Cape Town

Cloud 9 Boutique Hotel & Spa

Cloud 9 Boutique Hotel & Spa er et lite boutique hotell i Tam- boerskloof med gåavstand til Kloof Street og Long Street, med variert og godt utvalg av barer, caféer og restauranter i nærheten. Der er også et lite basseng på taket.

Hotellet er tildelt bærekraftnivå 2 på booking.com og har et score på 8,9 fra tidligere gjester. Jeg har selv bodd her og vært veldig fornøyd! Sjekk pris og booking her*

Cloud 9 Cape Town
Cloud 9 boutique hotel

The Capital Mirage

The Capital Mirage ligger mellom Cape Town sentrum og fargerike De Waterkant (med blant annet Bo-Caap), og har gratis wifi, parkering, bar på taket og utendørsbasseng.

Her kan du bo i rom med minikjøkken, vaskemaskin og tørketrommel. Hotellet er tildelt bærekraftnivå 2 og har fått et score på 8,8 av tidligere gjester. Jeg har selv overnattet her og var godt fornøyd da. Sjekk pris og booking her*

The Marly Boutique Hotel

For hotell nær stranden, kan Camps Bay by på flere muligheter. Hos The Marly Boutique Hotel kan du få utsikt både mot fjellene og havet. Får 9,0 i score på booking.com av tidligere gjester. Sjekk pris og booking her*

Hotell ved The Waterfront

The Waterfront har flere overnattingsmuligheter. På luksushotellet The Silo Hotel får du service i verdensklassen. Hotellet er tildelt bærekraftnivå 3 på booking.com og har fått 9,7 i score av tidligere gjester. Sjekk pris og booking her*

Her ligger også et av luksuskjedens One&Only Cape Town.Hotellet er tildelt bærekraftnivå 3 hos booking.com og får en score på 8,8 av tidligere gjester. Sjekk pris og booking her*

Et annet alternativ er Radisson Blu Hotel Waterfront. Her er spa, basseng inne og ute og en kort spasertur unna Waterfront. Kanskje litt upersonlig og stort, men praktisk beliggenhet nært Waterfront. Er tildelt bærekraftnivå 1 hos booking.com og får et score på 8,7 av tidligere gjester. Sjekk pris og booking her*

Cape Town

Beste tid å dra til Cape Town

Vår sommer er deres vinter, så høsten vår, vinter og frem til over påsketider er en fin tid å dra til Cape Town.

Reise rundt

Vi brukte mest Uber og litt taxi. For sightseeing utenfor byen, benyttet vi lokal guide med egen bil. Ønsker du guide selv, sjekk med hotellet. Jeg kan også tipse om Rushdi Harper som driver Wow Travel & Tours Se e-post: rushdi@wowcapetowntours.com

Reiseråd

Ta forholdsregler i forhold til kriminalitet. Pass på verdisakene, vær forsiktig i folkemengder og typiske turistområder. Snakk med hotellet om hvilke områder som bør unngås. Kjører du egen bil, la den stå etter mørkets frembrudd og vær klar over faren for bilkapring. La ikke verdisaker ligge synlig fremme. Vi tok selv forholdsregler og opplevde ingen ubehageligheter.

Se også UDs reiseråd regjeringen.no

Les mer om eventuell vannmangel og loadshedding i denne artikkelen om Cape Town

Publisert første gang 7. oktober 2018. Oppdatert i februar 2024 etter å ha vært tilbake for tredje gang.


Følg meg på Instagram @reiselykke for flere tips!

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev (som jeg kaller reisebrev 😉 )


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
  1. Cape Town virker skikkelig spennende! Thomas har ikke virket så gira på Sør-Afrika når jeg har nevnt det for han, kanskje jeg må vise han noen av de flotte innleggene dine? For jeg blir hvertfall inspirert! 🙂

  2. Takk for tilbakemelding, Desirée! Sør-Afrika er veldig variert, så her finner dere helt sikkert noe for begge to å utforske 🙂
    Hilsen Mette

error: Content is protected !!