Bøkeskogen i Larvik har en 8500 år gammel historie og er en del av UNESCOs Global Geoparker. Den er en av landets største bøkeskoger og blant de nordligste i verden.
Bøkeskogen ble Norges første naturverntiltak, da Treschow Fritzøe i 1883 tilbød seg å overdra Bøkeskogen vederlagsfritt til den norske stat. I dag er dette lille skogholtet i Larvik et populært rekreasjonssted og ynglested for fugler.

Selve trærne går tilbake til år 700 e. Kr, og ble sannsynligvis tatt med av vikinger fra Danmark. Men det helt spesielle i skogen, og som gjør at dette området er en geopark, er selve jordsmonnet – det som befinner seg under løvtrørne og løvet på bakken.
Raet i skogbunnen stammer fra istiden og er den største sammenhengende istidsavsetningen på Fastlands-Norge. Bøkeskogen har også vært bebodd av mennesker helt siden steinalderen, 8 000–10 000 år før nå.

Fortsatt finner vi tegn til gamle fartsårer i skogen og ikke minst: Her er også flere gravfelt fra jernalderen her i skogen, med i alt 83 registrerte gravhauger.
Det finnes fire ulike stier å følge med utgangspunkt i skogen: En på 2 km., en på 6 km., en på 10 km. og en sti som har fått navnet Farrisstien.

Tips til deg som besøker Bøkeskogen i Larvik

- De fineste stiene er inne i selve skogen
- Det er ikke toalettfasiliteter i skogen
- Det er en kro der, som så hyggelig ut. Bøke kroa har åpent hver dag.
- Like ved kroa er det lekepark for de minste
- Legg turen innom Larvik for en hyggelig lunsj eller tur langs havna
- Les mer om Bøkeskogen her