Bøkeskogen i Larvik

Bøkeskogen i Larvik

Bøkeskogen i Larvik har en 8500 år gammel historie og er en del av UNESCOs Global Geoparker. Den er en av landets største bøkeskoger og blant de nordligste i verden. 

Bøkeskogen ble Norges første naturverntiltak, da Treschow Fritzøe i 1883 tilbød seg å overdra Bøkeskogen vederlagsfritt til den norske stat. I dag er dette lille skogholtet i Larvik et populært rekreasjonssted og ynglested for fugler. 

Bøkeskogen i Larvik

Selve trærne går tilbake til år 700 e. Kr, og ble sannsynligvis tatt med av vikinger fra Danmark. Men det helt spesielle i skogen, og som gjør at dette området er en geopark, er selve jordsmonnet – det som befinner seg under løvtrørne og løvet på bakken. 

Raet i skogbunnen stammer fra istiden og er den største sammenhengende istidsavsetningen på Fastlands-Norge. Bøkeskogen har også vært bebodd av mennesker helt siden steinalderen, 8 000–10 000 år før nå. 

Bøkeskogen i Larvik

Fortsatt finner vi tegn til gamle fartsårer i skogen og ikke minst: Her er også flere gravfelt fra jernalderen her i skogen, med i alt 83 registrerte gravhauger. 

Det finnes fire ulike stier å følge med utgangspunkt i skogen: En på 2 km., en på 6 km., en på 10 km. og en sti som har fått navnet Farrisstien. 

Farrisstien i Larvik

Tips til deg som besøker Bøkeskogen i Larvik

  • De fineste stiene er inne i selve skogen
  • Det er ikke toalettfasiliteter i skogen
  • Det er en kro der, som så hyggelig ut. Bøke kroa har åpent hver dag. 
  • Like ved kroa er det lekepark for de minste 
  • Legg turen innom Larvik for en hyggelig lunsj eller tur langs havna
  • Les mer om Bøkeskogen her
Les mine tips til Larvik her, hvor du også finner flere Vestfold-tips!

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!