Halland – der svenskene lever lengst

Halland – der svenskene lever lengst

Visste du? Svensker lever lengre i Halland enn andre steder i Sverige. Her bor nemlig Sveriges største andel 100-åringer! Det melder Opplev Sverige i en pressemelding.

Som ved Blue Zones, som viser til fem andre områder i verden der befolkningen lever lengre enn andre streder, er dette visstnok også tilfellet i Halland.

Les min artikkel om De blå sonene her

Halland er ikke offisielt en av de fem blå sonene som det studiet handler om. Det er derimot Nicoya-halvøya i Costa Rica som jeg også har besøkt tidligere. Jeg skriver om dette området her

Hallendernes forlengede liv kan ha sammenheng med nærheten til havet og naturen, samt at det i Halland er tradisjon for helsebringende kalde bad, spa og gode råvarer.

Som i Varberg, der Kallbadhuset i Varberg ligger. Dette er et av de mest kjente kallbadhusene i Sverige, fra 1903.

Historisk kallbadhus i Varberg
Kallbadehuset i Varberg er bygget i maurisk stil

Der ligger også Varbergs Kusthotell, som blant annet tilbyr tangbad. Tang skal ha god effekt på helsa. Da jeg var på spa der, fikk jeg lære om og selv teste spa og sauna med bruk av tang.

Mange hallendere bader året rundt, og studier har – som mange vet – vist at rask nedkjøling av kroppen kan fremme helsa. Det skal blant annet bidra til å håndtere stress bedre. Med andre ord: Det er mulig jeg må vurdere å bli en helårsbader, jeg også …).

Uansett: Da jeg var i Halland for noen år siden, besøkte jeg Varberg, Falkenberg og Tylösand. Jeg testet flere spa, blant annet The Retreat Club, besøkte flere av de flotte strendene i området, samt sjekket ut mange av de ulike serveringsstedene i og rundt Varberg og Falkenberg.

I Varberg er det også populært å surfe, så da jeg var der, ble det ikke bare spa, tangbehandling i sauna og bad i havet, men også en runde med surfeinstruktør. 🏄🏻‍♀️

Frister det til en tur til Halland?

Surfing i Varberg
Halland har mange flotte strender

Til informasjon: Jeg var på pressetur til Halland, invitert av Visit Sweden, for noen år tilbake

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!