5 tips til Larvik-turen

5 tips til Larvik-turen

Larvik har mer enn Farris og Farris Bad å skryte av. For eksempel Larviks egen UNESCO globale geopark, som vel er byens største attraksjon. Og tar du først turen dit, har jeg flere tips til havnebyen like ved.

For selv om Larvik kanskje ikke er den mest kjente av Vestfold-byene, finnes det noen hyggelige og severdige steder å oppsøke om du befinner deg i området. Her er mine tips:

Bøkeskogen i Larvik

Bøkeskogen i Larvik

Bøkeskogen i Larvik har en 8500 år gammel historie og er en del av UNESCOs Global Geoparker. Den er en av landets største bøkeskoger og blant de nordligste i verden. 

Jeg skriver mer om Bøkeskogen her

Bedehuset mat og drikke

Nedenfor sentrum, i retning havna, finner vi Bedehuset mat og drikke, et hyggelig serveringssted i et tidligere bedehus. Her får du servert lunsjretter, middagsretter og steinovnsbakt pizza. Kan anbefale cæsarsalaten, som var en raus porsjon. Hyggelig servering i trivelig lokale. 

Moderne barokkhage

Norges første og største barokkhage lå i sin tid ved Herregården i Larvik. I dag er den borte, og i stedet er det et nedlagte skolebygg der, omgitt av asfalt. 

Men i anledning byjubileet i sommer, har studenter fra NTNU gjenskapt deler av hageanlegget fra 1600-talle – oppført med moderne og midlertidige løsninger. 

Kilde: NRK.no

Pakkhuset 

Pakkhuset i Larvik

Nede ved havna ligger et uformelt og hyggelig serveringssted tett på sjøen. Er det sol og sommer, er det her lunsjen inntas, helt klart. Mer info om Pakkhuset på deres nettside her.

Gatekunst 

Midt i bybildet lyset dette kunstverket fra @poly_krom opp en ellers kjedelig fasade ved en parkeringsplass. Dette er et portrett av Carl Nesjar, og er en av flere æresborgere som er malt for å sette farge på byen. 

Les mer om dette prosjektet her

På Larvikmuseet kan du bli bedre kjent med Vestfolds grevskaps- og herregårdshistorie

For flere Vestfold tips, se lenkene under:


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!