Norgesferie på budsjett

Norgesferie på budsjett

Med svak krone kan Norge nok en gang være vårt nærmeste – og kanskje beste – reisemål. Har du mindre penger å rutte med i år enn tidligere år, kan du finne inspirasjon til lavbudsjett-ferie i eget land her.

I følge Virke oppgir 67 prosent at egen privatøkonomi vil være styrende for valg av reiseprodukt og destinasjon for ferien i 2023. Gjelder det deg, er du altså langt fra alene. I denne artikkelen, «Tips til en billigere ferie», deler jeg 52 tips til ferie på budsjett. Her kommer ytterligere 27 tips til, med fokus på ferie i eget land.

Her er 27 tips og idéer til

norgesferie på budsjett

1. Tilbring ferie med venner og/eller familie: Besøk venner og familie – eller inviter selv til felles ferieopplevelser i eget hjem

2. Kortferie på fint hotell: Færre netter gir også flotte opplevelser!

3. Flere kortreiste ferieopplevelser: Slik får du «ferie i ferien» som jeg liker å kalle det.

4. Miks hotell og telt: Slik kan du oppleve luksus i en deilig seng én dag og oppleve luksusen av å være tett på naturen en annen.

5. Nostalgiferie: Planlegg morsomme aktiviteter med vennegjengen i parken, i skogen eller på hytta. Hent frem eller lån spill som croquet, badminton, ringspill og andre uteleker som mange av oss husker fra barndommens sommere.

6. Piknik i parken: Det er ikke bare i utlandet dette kan være en smart måte å spare penger på!

7. Reise med offentlig transport: Gjør reisen til en del av reiseopplevelsen og spar penger – og miljøet! Utforsk egen by med trikk, buss eller på to hjul. Kanskje kjenner du ikke byen din så godt som du tror?

8. Dropp fornøyelsesparken i år – eller gå for færre besøk i fornøyelsesparker. Dette kan gi et solid innhugg i budsjettet. Prioriter det som er viktig for deg og familien.

9. Kranvann er godt og gratis: Ha alltid med egen drikkeflaske, også i eget land.

10. Legg ferien til eget hjem. Gjør leiligheten eller huset om til årets feriebolig,  flytt om på møbler, ta sommeren inn og skap en «Airbnb-leilighet» kun for deg selv og de du eventuelt deler bolig med.

11. Sjekk inn på byens hotell: Opplev hvordan det er å være turist i egen by

12. Bytt hytte eller leilighet med noen du kjenner

13. Utforsk fjellet, skogen eller strandområdene: Reis med hengekøye, telt eller sov i bilen. Allemannsretten gjør det mulig å overnatte tett på naturen – men husk at det finnes regler, og at du må sjekke dem lokalt der du er. Husk: Naturen er gratis!

15. Lån eller lei en campingvogn: Norge har mange campingplasser og flere steder kan du også parkere i det fri.

16. Gjør bilturen til en opplevelse når du først skal ut og reise. Bruk godt tid, stopp underveis, og ta med god niste i kjølebag. Slik blir også bilreisen en opplevelse i seg selv.

17. Dra flere sammen, del på utgiftene

18. Sykle tur! Rallarvegen er et eventyr, for eksempel.

19. Gå tur! Det finnes mange kyststier å følge. Jeg kan anbefale turen langs kysten fra Stavern til Nevlunghavn. Eller kanskje er det i år du tar for deg en av landets pilgrimsruter?

21. Kjør tur! Kjøretur langs nasjonale turistveger, med flotte utsiktstopp, fossefall og fjorder å stoppe ved. Her er noen flotte utsiktspunkt i Norge.

22. Lei eller lån utstyr til turen: I flere byer tilbys dette i egne «butikker», men det finnes også nettsteder, www.bua.no og app.pinsj.no

23. Sjekk ut lokale matmarkeder, gatematutsalg og mathaller – eller ferskvaredisken i dagligvarebutikken.

24. Dra på byvandring – sjekk ut de lokale turistkontorene for aktuelle ruter å følge.

25. Reis rundt i verden via kjøkkenbenken: Ferietid er for mange tiden for avslapning, mens andre liker å lære seg noe nytt. Kanskje du kan eksperimentere på kjøkkenet og reise langt bort slik?

26. Gratis mat fra naturen: Plukk sopp og bær i skogen (sørg bare for at du vet det du plukker er trygt å spise).

27. Dra på fisketur. Om du ikke får napp, har du i hvert fall hatt en flott naturopplevelse! (NB! Husk at du må kjøp fiskekort noen steder).  

Bilde av dollar. Illustrasjonsbilde til artikkel med rips til en billig ferie
Klikk på bildet for mine 52 tips til en billigere ferie

Følg meg gjerne på Instagram @reiselykke og Facebook Reiselykke • Mettes skrivestue. Dersom du er interessert i dyrking, sanking og sylting, følg meg også på Instagram som @villmarkshagen

Ellers finner du meg i min skrivestue på nett, der jeg skriver om kommunikasjon, tekst og skrivelivet


Jeg stilte nylig på nettmøte som «reise-ekspert» hos Dine Penger / VG sammen med Gjermund Glesnes fra reisebloggen Det vonde liv. Der svarer vi leserne på spørsmål om billigere ferie. Du finner saken her

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!